Son dönemde adına sıkça rastladığımız kombucha'yı bir bilene sorduk.

Son dönemde adına sıkça rastladığımız kombucha'yı bir bilene sorduk.

ABONE OL
02 Nisan 2020 Perşembe 16:38 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
YENİ KEŞİF: KOMBUCHA

Altı yıl önce kendi sağlığı için evde fermente ederek içmeye başladığı kombucha’yı bugün Kombucha 2200 adlı bir marka haline getiren Esra Özcan, bilmeyenler için kombucha’yı tüm yönleriyle anlattı.

Kombucha nedir?

Fermente edilmiş; soğuk içilen; hafif asitli; kendinden gazlı; probiyotik; yararlı enzim ve aminoasitler içeren sağlıklı bir içecek alternatifi. En basit tarifiyle hafif bir çay sirkesi denilebilir. Kaynaklar kombucha mantarının Uzak Doğu kökenli olduğunu ve dünyada 2200 yıldır varlığının bilindiğini söylüyor.

Kombucha 2200’ün içeriği?

Ürünlerin içeriğinde çay, su, şeker pancarı şekeri ve kombucha kültürü bulunuyor. 2200 markasının tüm aromaları gerçek çiçek, baharat ya da meyve ve sebzelerin soğuk sıkımları ile yapılıyor. Şu anda altı aromamız var. Sade, yasemin, lavanta, ananas-hibiskus, zencefil ve zerdeçal-chili-karabiber.

Kombucha'nın bağışıklığa nasıl bir etkisi var?

Bağışıklık sistemi ve daha birçok vücut içi mekanizma için sağlıklı bağırsak florası çok önemli. Sağlıklı bir bağırsak florasının olmazsa olmazı ise probiyotikler. Probiyotik dediğimiz şey de; bağırsak duvarlarında yaşayan, çoğu laktik asit bakterileri grubundan olan, beslenme yoluyla yeterli miktarda alındığında kişinin sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalar. Probiyotiklerin bağırsak florasının dengesini sağlayıp zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engelleme, bazı mineral ve vitaminlerin biyo yararlanımını artırma ve bağırsak geçirgenliğini düzenleme gibi pek çok işlevi bulunuyor. Vücudumuzda probiyotiklerin yararlarının görülebilmesi için bu mikroorganizmaları içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Doğal yoldan probiyotik almamızı sağlayacak gıdaların başlıcaları: Kombucha, sirke, yoğurt, kefir, boza ve tarhana gibi fermente edilerek oluşmuş besinler.

Nasıl içelim?

Tüm probiyotik gıdalar aç karnına tavsiye ediliyor. Ancak biz kombucha’yı yemek sırasında dahi gün boyu ne zaman istersek o zaman içiyoruz.

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

Selma Çilek'in Paris'ten Favori Sokak Stilleri
Selma Çilek'in Paris'ten Favori Sokak Stilleri

Selma Çilek'in Paris'ten Favori Sokak Stilleri

1 dakika okunma süresi
MBFWI'ın 1.Gününden Öne Çıkanlar
MBFWI'ın 1.Gününden Öne Çıkanlar

MBFWI'ın 1.Gününden Öne Çıkanlar

1 dakika okunma süresi
“Emily in Paris” Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Emily in Paris” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Emily in Paris” Hakkında Bilmeniz Gerekenler

11 dakika okunma süresi
Selma Çilek Çiftçi'nin Favori Influencer'ı: Zina Charkoplia
Selma Çilek Çiftçi'nin Favori Influencer'ı: Zina Charkoplia

Selma Çilek Çiftçi'nin Favori Influencer'ı: Zina Charkoplia

1 dakika okunma süresi
Bölgesel Yağlardan Kurtulmanın 5 Yolu
Bölgesel Yağlardan Kurtulmanın 5 Yolu

Bölgesel Yağlardan Kurtulmanın 5 Yolu

7 dakika okunma süresi
Yüzyılın aşkı: Moda ve sanat
Yüzyılın aşkı: Moda ve sanat

Yüzyılın aşkı: Moda ve sanat

3 dakika okunma süresi
Netflix'in Yeni Gözdesi: “Rebecca”
Netflix'in Yeni Gözdesi: “Rebecca”

Netflix'in Yeni Gözdesi: “Rebecca”

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran
Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran

Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran

Bahçe Keyfi: Kozmonot Bomonti
Bahçe Keyfi: Kozmonot Bomonti

Bahçe Keyfi: Kozmonot Bomonti

Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina
Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina

Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina

Denizin Yanında Tarihi Bir Mola: Gardens Of Garbo
Denizin Yanında Tarihi Bir Mola: Gardens Of Garbo

Denizin Yanında Tarihi Bir Mola: Gardens Of Garbo

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Tarif

Lezzet Keşfi: GIZIA Brasserie
Lezzet Keşfi: GIZIA Brasserie

Lezzet Keşfi: GIZIA Brasserie

İstanbul'a Yeni Bakış: Golden Hour
İstanbul'a Yeni Bakış: Golden Hour

İstanbul'a Yeni Bakış: Golden Hour

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET
HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları
İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

SINIRSIZ LEZZET DENEYİMİ: SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL
SINIRSIZ LEZZET DENEYİMİ: SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL

SINIRSIZ LEZZET DENEYİMİ: SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH
GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH