Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

2026 Gault&Millau rehberi, Türkiye'nin gastronomi ekosistemindeki güçlü performansı, toque dereceleri ve özel ödüllerle duyurdu. Üçüncü edisyon rehberde açıklanan ödüller, Türkiye'nin gastronomi haritasını yeni restoranlar ve şeflerle yeniden şekillendirdi.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
12 Aralık 2025 Cuma 16:15 | Son Güncellenme:
39 dakika okunma süresi
Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Gault&Millau Türkiye'nin 2026 Gastronomi Rehberi kapsamında verilen ödüller, 8 Aralık 2025 akşamı Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Üçüncü kez gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye'nin farklı şehirlerinden restoranlar, şefler ve gastronomi profesyonelleri değerlendirmeye alındı.

Rehbere giren mekânlar; ürün kalitesi, teknik beceri, yaratıcılık ve sürdürülebilirlik kriterleri üzerinden derecelendirildi. Bu yıl ilk kez ağırlama sektörünü kapsayan "HÔTEL Sélectionné" listesi de rehbere eklendi. Tören, "Original Tables" kategorisindeki önerilen mekânların açıklanmasıyla başladı; ardından 1, 2, 3 ve 4 Toque dereceleri ile özel ödüller duyuruldu.

Törenin açılışı, Sözen Group CEO'su ve Gault&Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen tarafından yapıldı. Sözen, rehberin Türkiye'nin gastronomi potansiyelini görünür kıldığını ve bu yıl hospitality sektörünün de değerlendirmeye dahil edilmesiyle kapsamın genişlediğini vurguladı. Gault&Millau CEO'su Patrick Hayoun ise Türkiye'nin gastronomide uluslararası ölçekte giderek daha belirgin bir yer edindiğini belirtti.

Gault&Millau'nun Toque Sistemi Nasıl İşliyor?

Rehberde restoranlara 1 ile 20 arasında puan veriliyor. 11 ve üzeri puan alan işletmeler, Gault&Millau'nun simgesi olan şef şapkasını (Toque) almaya hak kazanıyor.

1 Toque – Gourmet Table (11–12,5)

Klasik teknikleri doğru uygulayan, kaliteli malzeme kullanan restoranlar.

2 Toques – Chefs' Tables (13–14,5)

Teknik beceriyi çağdaş ya da geleneksel yaklaşımla birleştiren şef restoranları.

3 Toques – Outstanding Tables (15–16,5)

İmza dokunuşları belirgin, reçete uygulamalarında yüksek ustalık gösteren restoranlar.

4 Toques – Prestigious Tables (17–18,5)

Üst düzey teknik hakimiyetle hazırlanmış, seçkin ürünlere dayalı mutfaklar.

5 Toques – Exceptional Tables (19–19,5)

Rehberin en üst derecesi; istisnai gastronomik deneyim sunan mekânlar.

Bu yılın ödülleriyle birlikte Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda işletme rehbere girmiş oldu. Ödüllerin tamamı, Gault&Millau'nun bağımsız denetçileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlendi.

Gault&Millau 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri

Özel Ödül Kategorileri

Yılın Onur Ödülü

Ralph Radtke, Çırağan Palace Hotel Kempinski, Kempinski Otelleri Genel Müdürü & Bölge Bölge Başkan Yardımcısı

Gastronomi TV Programcısı Ödülü

Memet Özer, TV Programcısı & Şef

En İyi Brunch Mekânı Ödülleri

Raffles İstanbul, Okan Aydemir, Executive Şef

Shangri-La Bosphorus İstanbul, Şevket Cihan, Executive Şef

Swissôtel The Bosphorus Istanbul, Soner Kesgin, Executive Şef

The Peninsula İstanbul, Andreas Block, Executive Şef

Yüzyıllık İşletme Ödülleri

Baylan İstanbul, Alev Altınkılıç, Kahve Dünyası Kurucu Ortağı

Pandeli İstanbul, Yücel Özalp, Desert Group Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı

2. Kuşak İşletme Ödülleri

Bay Nihat, Ayvalık, Volkan Bekit

7 Mehmet Restaurant, Antalya, Mehmet Akdağ

En İyi Outside Catering Ödülü

OS Fine Catering, Osman Sezener

En İyi Banquet Ödülü

Divan Grubu, Murat Tomruk, Divan CEO

Özellikli İşletme Ödülleri

Clubhouse Bebek, İstanbul, Cengiz Temel, CEO

Terminal Kadıköy, İstanbul, Levent Veziroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Flow Manavgat Şelale, Antalya, Cengiz Barut, Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi

Miori Göcek, Aslı Gökçer Oba

En İyi Türk Mutfağı Ödülü

Borsa Kandilli, İstanbul, Umut Özkanca, Doğuş Hospitality & Retail Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

En İyi Anadolu Mutfağı Ödülü

Natolia, İstanbul, Ömür Akkor

En İyi Tasarım Restoranı

Menua Restaurant, Van, Bekir Kaya

En İyi Street Food Ödülü

Akali İstanbul, Çağlar Kıpçak

En İyi Bar Ödülü

Ritmo Bar, İstanbul, Cenk Debensason & Debora İpekel

En İyi Miksoloji Ödülü

Tavern İstanbul, Emirhan Paralı & Cem Balduk

Yılın Mutfak Kültürü Ödülü

Ahmet Güzelyağdöken, İzmir, Gastronomi Yazarı & Şef

Farm To Table Ödülü

Emre Şen, Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant, İstanbul

En İyi Deniz Restoranı Ödülü

Kıyı Restaurant, İstanbul, Yorgi Sabuncu, Kurucu

En İyi Resort Oteli Ödülü

Club Marvy, İzmir, Umut Terzi, Genel Müdür

En İyi Hospitality Ödülü

The Peninsula İstanbul, Jonathan H. Crook, Genel Müdür

En İyi Butik Otel Ödülleri

KeyUrla İzmir, Can Ortabaş, Kurucu Ortak

Vakko Hotel Sumahan Bosphorus, İstanbul, Can Hakko, Vakko Yönetim Kurulu Üyesi

Yazz Collective, Fethiye, Mehmet Can Uzun & Timur Savcı, Kurucu Ortaklar

Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia, İsmet Öztanık, Kurucu

Aliée İstanbul, Hamza Kara, Genel Müdür

En İyi Şehir Oteli Ödülü

Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul, Serkan Yalçınkaya, Genel Müdür

En İyi Kongre Oteli Ödülü

Nirvana Cosmopolitan Antalya, Ali Uçaş, CEO

En İyi Pasta Şefi Ödülü

Metin Saruhanlı, Arpège Patisserie, İzmir, Kurucu & Şef

Yılın En İyi Çikolata Şefi

Ghislain Gaille, Vakko Chocolate, İstanbul, Patisserie & Chocolate Üretim Direktörü

En İyi Patisserie Mekânı Ödülü

Cova İstanbul

En İyi Tabak Tasarımı Ödülü

Atilla Heilbronn, Narımor, İzmir

En İyi Servis Ödülü

Cipriani, İstanbul, Luigi Ciccimarra & Zafer Soylu

En İyi Sommelier Ödülü - Restoran

Seray Kumbasar, Vino Locale İzmir

En İyi Sommelier Ödülü - Otel

Nebiye Kaya, The Peninsula İstanbul

En Genç Şef Ödülü

Ethem Can Sassin, Catch Restaurant & Bar, Executive Şef

Yılın En İyi Resort Oteli Food&Beverage Başarı Ödülü

Hillside, Cüneyt Çakalel, Operasyon Direktörü & Özgür Aktaş, Cluster Executive Şef

En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri

Fatih Tutak, TURK Fatih Tutak, İstanbul

Zeynep Pınar Taşdemir, Araka, İstanbul

Maksut Aşkar, Neolokal, İstanbul

Ozan Kumbasar, Vino Locale, İzmir

Atilla Heilbronn, Narımor Urla, İzmir

Uluslararası Marka Ödülü

Gigi Rigolatto Bodrum, Nazlı Sönmez Vallée, Rikas Group Marka Direktörü

Yılın En İyi Restaurant Ödülü

Teruar Urla İzmir, Osman Serdaroğlu & Ezgi Serdaroğlu

Yılın En İyi Şefi Ödülü

Aret Sahakyan, Maçakızı Bodrum Executive Şefi & Ayla By Aret Sahakyan Bodrum Kurucu Ortağı

Gault&Millau Türkiye Toque Ödül Kategorileri

Original Tables 'Önerilen Mekanlar'

Balıkesir

Aslanboğa Kokoreç, 10.50/20

Gaziantep

Yesemek, 10.20/20

İstanbul

Lipa Pendik, 10.50/20

White Burger, 10.50/20

Zula, 10.50/20

Akali, 10.50/20 Agata Nişantaşı, 10.30/20

Basta! Street Food Bar, 10.30/20

Az Çok Thai, 10.30/20

Slow Bebek, 10.30/20

Tas Ramen & Sushi Bar, 10.30/20

Ayvalık Balıkçısı, 10.30/20 Kalpazankaya Restaurant, 10.20/20

Marmaris

La Guérite, 10.30/20

İzmir

Töngül Pide, 10.30/20

Söğüşçüm, 10.30/20

Kokoreççi Asım Usta, 10.30/20

"HÔTEL Sélectionné

Bodrum

Maçakızı

Mandarin Oriental Bodrum

Maxx Royal Bodrum Resort

The Bodrum EDITION

The Marmara Bodrum

Yazz Collective

Çanakkale

Simurg Inn

Nadas Kazdağları

Fethiye, Muğla

D-Resort Göcek

Hillside Beach Club

Marmaris, Muğla

D Maris Bay

Gaziantep

Hışvahan

Kapadokya

Argos in Cappadocia

Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia

Museum Hotel Kapadokya

İstanbul

Aliée İstanbul

Bebek Hotel by The Stay

Büyükada Splendid Palace Hotel

Casa Lavanda Boutique Hotel

Çırağan Palace Kempinski İstanbul

Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul

Six Senses Kocataş Mansions İstanbul

Swissôtel the Bosphorus Istanbul

The Peninsula İstanbul

Vakko Hotel Sumahan Bosphorus

İzmir

Alavya

Ayşe Hanım Konağı

Club Marvy

KeyUrla

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Geleneksel Mutfak/Traditional Cuisine

Ankara

Marlinda Lokanta & Cafe, Seyfettin Atalık, 11,5/20

Antalya

Parlak Restaurant, İsmail Gündüz, 11,5/20

Volkan Şişçi Kadir'in Yeri, İlhan Özgür, 11/20

Zaruri, Mustafa Kemal Ayanoğlu, 11/20

Balıkesir

Nuran Gökaslan / Cumhuriyet Lokantası, Servet Topçu, 11,5/20

Bodrum, Muğla

Kısmet Lokantası, Barış Erdem, 11,5/20

Senato, Emir Hakan, 11,5/20

Gaziantep

Anadolu Han Gane, Kenan Ok, 11/20

Hışvahan, Mine Özmen, 12,5/20

İmam Çağdaş Kebap & Baklava, Burhan Çağdaş, 12,5/20

Mutfak Sanatları Merkezi, Doğa Çitçi, 12,5/20

İstanbul

Günaydın Kebap Restoran, Cafer Kılıççeken, 12,5/20

Ahmet Ustam Ocakbaşı, Ahmet Karoğlu, 12,5/20

Havuş Lokantası, Ömür Akkor, 12,5/20

Karaköy Lokantası, Ahmet Erdoğan, 12,5/20

Hünkar Nişantaşı, Ufuk Ügümü, 12,5/20

Liman İstanbul, Vedat Demir, 12,5/20

Zübeyir Ocakbaşı Taksim, Hamit Ertaş, 12,5/20

Pandeli, Nuri Özdemir, 12,5/20

Palude Restaurant, Yunus Emre Akkor, 12,5/20

Sade Beş Denizler Mutfağı, Deniz Şahin, 12,5/20

Sıralı Kebap, Mehmet Murat Çelik, 12,5/20

Tershane Karaköy, Vedat Başaran, 12,5/20

Develi Restaurant Samatya, Nuri Develi, 12/20

Yanyalı Fehmi Lokantası, Ergin Sönmezler & Can Sönmezler, 12,5/20

Yediden, Tayfun Fidan, 12,5/20

Hayvore, Hızır Keskin, 12/20

Kanaat Lokantası, Abdullah Tayan, 12/20

Mahir Lokantası, Mahir Nazlıcan, 12/20

Ali Ocakbaşı, Engin Levent, 11,5/20

Asmalı Cavit, Bahtiyar Gürel, 11,5/20

Buselik Meyhane, Ceyda Baza, 11,5/20

Deraliye Restaurant, Osman Sunal, 11,5/20

Hacı Abdullah Lokantası, Ahmet Özdemir, 11,5/20

Hamdi Restaurant, Mehmet Remzi Gözlü, 11,5/20

Hüsrev Lokantaları, Fahri Hüsrev, 11,5/20

Tatbak, Fatih Katıkçı, 11,5/20

Tere, Mehmet Şahin, 11,5/20

Lokanta Yoğurt, Aydın Demir, 11,5/20

Matbah Restaurant, Kadir Yılmaz, 11,5/20

Nato Lokantası, Uğur Öztürk, 11,5/20

Agora Meyhanesi 1890, Ahmet Arı, 11,2/20

Akbabalı Meyhane, Muhammet Çötür, 11/20

Antiochia, Süleyman Gülüm, 11/20

1924 İstanbul, Hakan Demirdaş, 11/20

Adana Ocakbaşı Kurtuluş, Erkan Ezer, 11/20

Giritli Restoran, Ayşe Şensılay, 11/10

Kör Agop Restaurant, Muammer Temiz, 11,2/20

Madam Despina, Ali Tekin, 11/20

Sahan Ataşehir, Tahir Tekin Öztan, 11/20

Sayfiye, Ahmet Kazık, 11/20

Zennup 1844 Fişekhane, Gürkan Kaya, 11/20

İzmir

Balmumu Lokanta, Ahmet Güzelyağdöken, 12,5/20

Beğendik Abi, Handan Kaygusuzer, 12,5/20

Kaplan Dağ Restoran, Deniz Çakır, 11,5/20

Seçkin Et, Seçkin Aysal, 11,5/20

Seyhan Et, Harun Seyhan, 11/20

Tam Ocakbaşı, Türev Uludağ, 11/20

Nevşehir

Zeferan Restaurant Kapadokya, Ramil Bagirov, 11,5/20

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Modern Mutfak/Modern Cuisine

Ankara

Aruni Restaurant, Zeki Açıköz, 11.5/20

Balıkesir

Ayna, Nihal Sayın & Ezgi Güven, 12,5/20

Bodrum, Muğla

Dereköy Lokantası, Zişan Altıncaba, 12,5/20

Yazz Collective, Gökçen Yıldırım, 12,5/20

Miori Göcek, Nihat Doğtürk, 12,5/20

The Galliard Cove House, Muharrem Tenekeci, 11/20

Girida Port, Taner Aydın, 11/20

Çanakkale

Hotel Caeli, Celal Gürkan Yılmaz, 11,5/20

Nadas Kazdağları, Çağatay Ateş, 11,5/20

Bengodi Boutique Hotel, Mehmet Agah Şahin, 11,5/20

Göcek, Muğla

D'Breeze, Aydemir Yılmaz, 12/20

İstanbul

Aheste Restaurant, Didem Çetin, 12,5/20

Banyan Restaurant, Arifhan Kanlı, 12,5/20

Bardot, Turgay Sayılan, 12,5/20

Batard, Cihan Kıpçak, 12,5/20

Beca, Cüneyt Açık, 12,5/20

Vakko L'atelier Nişantaşı, Hüseyin, Vural, 12,5/20

Gün Lokantası, Kerem Küçükkınacı, 12,5/20

Lokanta Limu, Sara Tabrizi, 12,5/20

Lokanta 1741, Durukan Özgen, 12,5/20

Olden 1772, Aykut Can Akın, 12,5/20

Şans Restaurant, Rudolf Van Nunen, 12,5/20

GOU Society, Tolga Hellaç, 12/20

Masa Restaurant, Yılmaz Çelik, 12/20

Madera, Ertan Özturan, 12/20

Parle Restaurant, Sadık Ilgaz, 12/20

Kendime İstanbul, Ali Işık, 12/20

Cantinery, Ertuğrul Halal, 11,5/20

Karaköy Gümrük, Ahmet Erdoğan, 11,5/20

Aşeka, Deniz Erinç, 11,5/20

Bi Nevi Deli, Ali Osman Şen, 11,5/20

Cozy, Hüseyin Kılıç, 11,5/20

Neni Brasserie, Mahmut Yalçın, 11,5/20

Petra Roasting Co., İpek Mutlu, 11,5/20

Ruby İstanbul, Özkan Karakaya, 11,5/20

Pera Palace Hotel, Uğur Alparslan, 11,5/20

Parma Sole, Eda Yalçın, 11,5/20

Bronco, İsmet Saz, 11,5/20

The Red Balloon, Kaan Acar, 11/20

Kruton, Ufuk Ügümü, 11/20

Gram Restaurant, Fatih Özçelik, 11/20

Strada by Cafe Cadde, Tolgahan Çakar, 11/20

Brasserie Noir, Tuğhan Söztutar, 11/20

İzmir

Gia Urla, Cemre Yılmaz, 12/20

Manej Urla, Nuri Can Ceylan, 11,5/20

Mitu Lokanta, Hüseyin Pancar, 11,5/20

Mayadan, Savaş Erdal, 11/20

Eşlikçi Restoran, Oktay Vardar, 11/20

Hus Şarapçılık, Nur Özcan, Efe Özbaş & Doğukan Buyruk, 11/20

İsabey Bağevi, Kansu Emre Gezer, 11/20

Scappi, Erkan Özdemir, 11/20

Gula Urla, Ömer Batuhan Düğenci, 11/20

Nevşehir, Kapadokya

Seki, Mevlüt Gülgün, 12/20

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Dünya Mutfağı/International Cuisine

Ankara

Louise Brasserie & Lounge, Can Ayyıldız, 11,5/20

Antalya

Karma Restaurant Side, Erdem Şahin, 12,5/20

Nemo, Jose Lino, 12,5/20

Asil, Fadi Hamze, 11,5/20

Asmani Restaurant, Mesut Yıldırım, 11/20

Seraser Fine Dining Restaurant, Uğur Acaruygun, 11/20

Balıkesir

Atelier Fiori 52, Mert Tellioğlu, 11/20

Bodrum, Muğla

Zuma Bodrum, Emrah Orak, 12/20

The Club Restaurant & Bar, İbrahim Sarpkaya, 11,5/20

İstanbul

Hakkasan İstanbul, Tan Choon Aun, 12,5/20

29, Durmuş Gökçeel, 12,5/20

Catch, Ethem Sassin, 12,5/20

Cuma, Banu Tiryakioğlu, 12,5/20

Çok Çok Thai, Nutjarin Plasri, 12,5/20

Da Vittorio Ristorante Italiano, Vittorio Sindoni, 12,5/20

Akira Back Istanbul, Fatih Alkan, 12,5/20

Caviar Kaspia, Luca De Astis, 12,5/20

Monteverdi Ristorante, Nicole Scandella, 12,5/20

Morini, Mihta Yıldırımtaş, 12,5/20

Spago by Wolfgang Puck, Deniz Otuk, 12,5/20

Da Mario Etiler, Emre Koyucan, 12,5/20

Shang Palace, Şevket Cihan, 12,5/20

16 Roof, Volkan Gür, 12/20

Aida - Vino E Cucina, Valentino Salvi, 12/20

Sushi Manga, Hiroki Takemura, 12/20

İsokyo, Okan Aydemir, 12/20

Izaka Terrace, Serhat Eliçora, 12/20

Josephine İstanbul, Efe Anıl Çetin, 12/20

Maromi, Kenji Kume, 12/20

Il Cortile Ristorante Pizzeria, Luigi Mariconda, 12/20

Cecconi's İstanbul, Baran Oktay, 12/20

Backyard Bistro, Erdem Ateş, 11,5/20

Nişantaşı Beymen Brasserie, Batuhan Göçmez, 11,5/20

Filo D'olio Caddebostan by Danilo Zanna, Danilo Zanna, 11,5/20

Güney Restaurant, İsmail Erol Tavukçuoğlu, 11,5/20

Kaen Sushi, Akmaljon Mamajonov, 11,5/20

La Boom, Cihan Yalçın, 11,5/20

Maderia Sushi Bar, Burak Balcı, 11,5/20

Parma Sole, Eda Yalçın, 11.5/20

Nappo, Özgür Kılınçlar, 11,5/20

Udonya Japanese Restaurant, Yasuo Uekusa, 11,5/20

Gina, Murat Bendeş, 11,5/20

Parma Sole, Eda Yalçın, 11.5/20

Sushi Barba, Gökhan Kuşçu, 11/20

360 İstanbul, Hakan Demirdaş, 11/20

Galeyan Restaurant, Özge Coşkun, 11/20

Pizza Emirgan, Derya Köse, 11/20

St. Regis Brasserie, Sedat Özdemir, 11/20

Nobu Istanbul, Michael De Jesus, 11/20,

Toro Latin Gastro İstanbul, Aykut Yeşilbaş, 11/20

İzmir

Momo Dalyan, Mert Seran, 12,5/20

Buono Italiano, Cristina Bowerman, 12/20

The Guru Urla, Cumali Beyazıt, 11/20

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Şef Restoranı/Chef Restaurant

Antalya

Seasons Restaurant, Mutlu Şevket Yılmaz, 12/20

Capra Çukurbağ, Serra Beklen, 11/20

Bodrum, Muğla

Hodan Yalıkavak, Çiğdem Seferoğlu, 12/20

Le Palme Bodrum, Emir Furkan Zengin, 11/20

Sento by NUUP, Tacan Oruç, 11/20

İstanbul

Lokanta Göktürk, Muhsin Ertürk, 12,5/20

Muutto Anatolian Tapas Bar, Umut Karakuş, 12,5/20

MYK Restoran, Mehmet Yalçınkaya, 12,5/20

OCAK, Ömer Bozyap, 12,5/20

Topaz Restaurant, Tevfik Alparslan, 12/20

The Barn in the Farm, Buğra Özdemir, 12/20

7Mila, Selen Mağzalcıoğlu, 11,5/20

Zaaf, Aras Çetin, 11,5/20

Dafni Ateşbaşı, Yaren Çarpar, 11,2/20

İzmir

Hiç Urla, Duygu Özerson Elekdar, 12,5/20

Roku Sushi Omakase, Barlas Günebak, 12/20

Mandarinn, Gökhan Altay, 11,5/20

Ritüel, Tolga Kamiloğlu, 11,5/20

Hiddenbay Teos Restaurant, Şakir Aksu, 11/20

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Deniz Ürünleri/Sea Food

Ankara

Kalbur, Mehmet Tekmen, 12,5/20

Antalya

Antalya Balıkevi, İmam Bilgin, 11,5/20

Göz Balık, Necati Doğrusoy, 11,5/20

İskele Balık Lara, Tahsin Fettahoğlu, 11,5/20

Lara Balık, Erdal Atılgan, 11,5/20

Aydın

Bottarga Restaurant, Cengiz Taner, 11,5/20

Balıkesir

Bay Nihat Restoran, Volkan Bekit, 12,5/20

Teo's Cunda, Kayhan Ezer, 11,5/20

Çanakkale

Yalova Restaurant, Ertuğrul Sürgit, 12,5/20

Bodrum, Muğla

Sait Bodrum, Deniz Birtan Yılmaz, 12,5/20

Memedof Balık Restaurant, Süleyman Pirinçik, 12/20

Mimoza Restaurant, Fikret Alphan, 12/20

Barbarossa Bodrum, Okan Orun, 11/20

İstanbul

Calipso Fish, Ziya Kaçar, 12,5/20

Yeniköy Balıkçısı, Kaan Kayhan, 12,5/20

Yüksel Balık, Olgun Keleş, 12,5/20

Balat Sahil Restoran, Mustafa Akdemir, 12/20

Tarihi Bebek Balıkçı, Ali Çay, 12/20

Suna'nın Yeri, Alican Koç, 12/20

Park Fora, Musa Değirmenci, 12/20

Sofram Balık Restaurant, Hüseyin Kankaya, 12/20

Lacivert, Rıdvan Külçek, 12/20

Mira Balık, Tabita Özden, 12/20

Balıkçı Sabahattin, Sertan Korkmaz, 12/20

Del Mare Restaurant, Serkan Pakkan, 11,5/20

Arnavutköy Balıkçısı, Murat Özkan, 11,5/20

Azur Restaurant, Mahmut Cansever, 11,5/20

Uskumru Restaurant, Seyfettin Taştan 11,5/20

Villa Bosphorus, Yunus Emre Askeroğlu, 11,5/20

Eskiyer Restaurant, Erkan Özçelik, 11,5/20

Eleos Restaurant, Murat Alpboğa, 11/20

Papalina, Ali Beke, 11/20

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Patisserie

Gaziantep

Orkide Pastaneleri, Mustafa Özgüler, 11,5/20

İstanbul

Otto Bite, Kübra Yaman, 11,5/20

Fauchon Paris, Cansu Gülerer, 11/20

The Levant Tahinier, Emine Kılıç, 11/20

İzmir

Arpége, Metin Saruhanlı, 12,5/20

1 Toque – Gourmet Tables – 11/20-12.5/20

Bar

İstanbul

Mikla Bar, İsmail Mutlu, 12,5/20

Olea & Bar, Toni Mazzurana, 12/20

Frankie, Ercan Erdoğan – 12/20

Mathildas Cocktail Bar & Kitchen, Vedat Akar, 12/20

Alexandra Cocktail Bar, Talat Arslan, 11,5/20

Foxy, Levon Bağış, 11,5/20

Minibar, Soner Yılan, 11,5/20

Topside Bar, Nebiye Kaya, 11,5/20

Upperist, Ramazan Dadak, 11,5/20

Zihni Pub, Aydın Ağaç, 11,5/20

Allen Kitchen & Cocktail, Emrah Camekan, 11,5/20

Kiff, Ahmet Şanlı, 11/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Geleneksel Mutfak/Traditional Cuisine

Bodrum, Muğla

Karma Bodrum, 13/20

İstanbul

Avlu Restaurant, Özgür Üstün, 14,5/20

Lokanta By Divan, Volkan Arık, 14,5/20

Mürver, Mevlüt Özkaya, 14,5/20

Natolia İstanbul, Ömür Akkor & Alper Tuğrul Ünlütürk, 14/20

Beyti, Ahmet Güler, 13,5/20

BİZ İstanbul, Musa Ay, 13,5/20

Aila, Kemal Can Yurttaş, 13/20

Borsa Restaurant Kandilli, Şenel Şin, 13/20

Lokanta Feriye, Birkan Erköylü, 13/20

Nevşehir

Nahita, Ömür Akkor & Mevlüt Gülgün, 14/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Modern Mutfak/Modern Cuisine

Bodrum, Muğla

Malva, Gürkan Tümsek, 13/20

Scorpios Bodrum, Mürşit Göksüzoğlu, 13/20

Tuti, Hakan Süve, 13/20

İstanbul

Sunset Grill & Bar, Marios Tsouris, 14,5/20

Nusr-Et Steakhouse Etiler, Nusret Gökçe & Oğuzhan Dedeoğlu, 14/20

Atölye, Ali İhsan Özkan & Zafer Aydemir, 13/20

Baylan Bebek, Tim Briggs, 13/20

Frankie, Zişan Eren, 13/20

Octo İstanbul, Şafak Erten, 13/20

Okra Restaurant, Mert Yalçıner, 13,5/20

Restoran Modern, Tuğçe Mirza, 13/20

The Lobby, Andreas Block, 13/20

Nevşehir

Lil'a, Saygın Sesli, 13/20

Reserved Cappadocia, Mehmet Gök, 13/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Dünya Mutfağı/International Cuisine

Bodrum, Muğla

Gigi Rigolatto, Nazlı Sönmez Valle, 14/20

Hakkasan Bodrum, Tan Choon Aun, 13/20

İstanbul

Sakhalin İstanbul, Doğukan Kaya, 14,5/20

Terrazza Italia, Claudio Chinali, 14,5/20

Chalet, Soner Kesgin, 13/20

Dragon Restaurant, Wentao Bi, 13/20

İnari Piku Etiler, Korhan Gülsoy, 13/20

Madhu's, Yüksel Yılmaz, 13/20

Mykorini İstanbul, Dimitris Koumis, 13/20

Novikov Restaurant, Marti Pineda Aluma, 13/20

Paper Moon, Giuseppe Pressani, 13/20

Roka İstanbul, Suna Hakyemez, 13/20

Zuma İstanbul, Emrah Orak, 13/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Şef Restoranı/Chef Restaurant

Ankara

MYK Alaz Restoran, Mehmet Yalçınkaya, 14/20

Alma Table, Tuna Yüzüak, 13/20

Antalya

Chayote Nirvana, Tuncay Gülcü, 13/20

The Rabbit Hole Restaurant at Olympos Mountain Lodge, Mehmet Ali Börtücene, 13/20

Bodrum, Muğla

MYK Denizden Bodrum, Mehmet Yalçınkaya, 14,5/20

Kitchen by Osman Sezener, Osman Sezener, 14,5/20

Mezra Yalıkavak, Serhat Doğramacı, 13/20

İstanbul

Alaf Restoran, Murat Deniz Temel, 14,5/20

Apartıman Yeniköy, Burçak Kazdal, 14,5/20

Efendy, Somer Sivrioğlu, 14,5/20

Fauna Restoran, İbrahim Tuna & Emrah Coşkun, 14,5/20

Telezzüz, Bahtiyar Büyükduman, 14,5/20

Aliée İstanbul, Taste by Thomas Bühner, Thomas Bühner & Akın Akarsu, 13/20

Araf İstanbul, Kenan Çetinkaya & Pınar Korgan Çetinkaya, 13/20

Basta Neo Bistro, Derin Arıbaş, 13/20

Herise İstanbul, Bahadır Boğatır, 13/20

Hodan, Çiğdem Seferoğlu, 13/20

Nazende Cadde, Uluç Sakarya, 13/20

Revithia, Duran Özdemir, 13/20

İzmir

Filo D'olio İzmir İstinyepark, Danilo Zanna, 14/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Deniz Ürünleri/Sea Food

Ankara

Trilye Restoran, Süreyya Üzmez, 13/20

Bodrum, Muğla

Orfoz Restaurant, Çağrı Bozçağa, 13/20

İstanbul

Balıkçı Kahraman, Oğuz Berber, 14,5/20

Kıyı Restaurant, Yorgi Sabuncu, 14,5/20

İzmir

Horasan Balık, Ahmet Horasan, 14,5/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Patisserie

İstanbul

Cova, Engin Elmas, 13/20

Five O'Clock, Sinem Ekşioğlu, 13/20

2 Toques – Chefs' Tables – 13/20-14,5/20

Bar

İstanbul

Fahri Konsolos, Emir Ali Enç, 14/20

Ritmo, Cenk Debensason, 13,5/20

The Townhouse, Eren Canatar, 13,5/20

Tavern, Emirhan Paralı, 13/20

3 Toques – Outstanding Tables - 15/20-16,5/20

Geleneksel Mutfak/Traditional Cuisine

Antalya

7 Mehmet Restaurant, Mehmet Akdağ, 15/20

İstanbul

Tuğra, Alexis Atlamazoğlu, 15,5/20

Seraf Vadi, Sinem Özler, 15/20

3 Toques – Outstanding Tables - 15/20-16,5/20

Modern Mutfak/Modern Cuisine

Bodrum

Maçakızı, Aret Sahakyan, 15/20

İstanbul

Aqua, Görkem Özkan, 15/20

Gallada, Fatih Tutak & Özgür Taylan Yücel, 15/20

3 Toques – Outstanding Tables - 15/20-16,5/20

Şef Restoranı/Chef Restaurant

Bodrum

Ayla Restaurant, Aret Sahakyan, 16/20

İstanbul

Arkestra, Cenk Debensason, 16/20

Araka, Zeynep Pınar Taşdemir, 15.5/20

Nicole Restaurant, Serkan Aksoy, 15.5/20

Casa Lavanda, Eme Şen, 15.5/20

Mikla, Cihan Çetinkaya, 15/20

Sankai By Nagaya, Yoshizumi Nagaya & Hiroko Shibata, 15/20

İzmir

Teruar Urla, Osman Serdaroğlu, 16.5/20

Urla Vino Locale, Ozan Kumbasar, 16.5/20

Narımor By Atilla Heilbronn, Atilla Heilbronn, 16/20

Od Urla, Osman Sezener, 16/20

4 Toques-Prestigious Tables – 17/20-18,5/20

İstanbul

TURK FATİH TUTAK, Fatih Tutak, 18,5/20

Neolokal, Maksut Aşkar, 18/20

EN ÇOK OKUNANLAR

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri
Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

28 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne
2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde