Gault&Millau Türkiye'nin 2026 Gastronomi Rehberi kapsamında verilen ödüller, 8 Aralık 2025 akşamı Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Üçüncü kez gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye'nin farklı şehirlerinden restoranlar, şefler ve gastronomi profesyonelleri değerlendirmeye alındı.
Rehbere giren mekânlar; ürün kalitesi, teknik beceri, yaratıcılık ve sürdürülebilirlik kriterleri üzerinden derecelendirildi. Bu yıl ilk kez ağırlama sektörünü kapsayan "HÔTEL Sélectionné" listesi de rehbere eklendi. Tören, "Original Tables" kategorisindeki önerilen mekânların açıklanmasıyla başladı; ardından 1, 2, 3 ve 4 Toque dereceleri ile özel ödüller duyuruldu.

Törenin açılışı, Sözen Group CEO'su ve Gault&Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen tarafından yapıldı. Sözen, rehberin Türkiye'nin gastronomi potansiyelini görünür kıldığını ve bu yıl hospitality sektörünün de değerlendirmeye dahil edilmesiyle kapsamın genişlediğini vurguladı. Gault&Millau CEO'su Patrick Hayoun ise Türkiye'nin gastronomide uluslararası ölçekte giderek daha belirgin bir yer edindiğini belirtti.
Rehberde restoranlara 1 ile 20 arasında puan veriliyor. 11 ve üzeri puan alan işletmeler, Gault&Millau'nun simgesi olan şef şapkasını (Toque) almaya hak kazanıyor.
Klasik teknikleri doğru uygulayan, kaliteli malzeme kullanan restoranlar.
Teknik beceriyi çağdaş ya da geleneksel yaklaşımla birleştiren şef restoranları.
İmza dokunuşları belirgin, reçete uygulamalarında yüksek ustalık gösteren restoranlar.
Üst düzey teknik hakimiyetle hazırlanmış, seçkin ürünlere dayalı mutfaklar.
Rehberin en üst derecesi; istisnai gastronomik deneyim sunan mekânlar.
Bu yılın ödülleriyle birlikte Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda işletme rehbere girmiş oldu. Ödüllerin tamamı, Gault&Millau'nun bağımsız denetçileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlendi.

Ralph Radtke, Çırağan Palace Hotel Kempinski, Kempinski Otelleri Genel Müdürü & Bölge Bölge Başkan Yardımcısı
Memet Özer, TV Programcısı & Şef
Raffles İstanbul, Okan Aydemir, Executive Şef
Shangri-La Bosphorus İstanbul, Şevket Cihan, Executive Şef
Swissôtel The Bosphorus Istanbul, Soner Kesgin, Executive Şef
The Peninsula İstanbul, Andreas Block, Executive Şef
Baylan İstanbul, Alev Altınkılıç, Kahve Dünyası Kurucu Ortağı
Pandeli İstanbul, Yücel Özalp, Desert Group Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı
Bay Nihat, Ayvalık, Volkan Bekit
7 Mehmet Restaurant, Antalya, Mehmet Akdağ
OS Fine Catering, Osman Sezener
Divan Grubu, Murat Tomruk, Divan CEO
Clubhouse Bebek, İstanbul, Cengiz Temel, CEO
Terminal Kadıköy, İstanbul, Levent Veziroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Flow Manavgat Şelale, Antalya, Cengiz Barut, Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi
Miori Göcek, Aslı Gökçer Oba
Borsa Kandilli, İstanbul, Umut Özkanca, Doğuş Hospitality & Retail Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Natolia, İstanbul, Ömür Akkor
Menua Restaurant, Van, Bekir Kaya
Akali İstanbul, Çağlar Kıpçak
Ritmo Bar, İstanbul, Cenk Debensason & Debora İpekel
Tavern İstanbul, Emirhan Paralı & Cem Balduk
Ahmet Güzelyağdöken, İzmir, Gastronomi Yazarı & Şef
Emre Şen, Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant, İstanbul
Kıyı Restaurant, İstanbul, Yorgi Sabuncu, Kurucu
Club Marvy, İzmir, Umut Terzi, Genel Müdür
The Peninsula İstanbul, Jonathan H. Crook, Genel Müdür
KeyUrla İzmir, Can Ortabaş, Kurucu Ortak
Vakko Hotel Sumahan Bosphorus, İstanbul, Can Hakko, Vakko Yönetim Kurulu Üyesi
Yazz Collective, Fethiye, Mehmet Can Uzun & Timur Savcı, Kurucu Ortaklar
Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia, İsmet Öztanık, Kurucu
Aliée İstanbul, Hamza Kara, Genel Müdür
Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul, Serkan Yalçınkaya, Genel Müdür
Nirvana Cosmopolitan Antalya, Ali Uçaş, CEO
Metin Saruhanlı, Arpège Patisserie, İzmir, Kurucu & Şef
Ghislain Gaille, Vakko Chocolate, İstanbul, Patisserie & Chocolate Üretim Direktörü
Cova İstanbul
Atilla Heilbronn, Narımor, İzmir
Cipriani, İstanbul, Luigi Ciccimarra & Zafer Soylu
Seray Kumbasar, Vino Locale İzmir
Nebiye Kaya, The Peninsula İstanbul

Ethem Can Sassin, Catch Restaurant & Bar, Executive Şef
Hillside, Cüneyt Çakalel, Operasyon Direktörü & Özgür Aktaş, Cluster Executive Şef

Fatih Tutak, TURK Fatih Tutak, İstanbul
Zeynep Pınar Taşdemir, Araka, İstanbul
Maksut Aşkar, Neolokal, İstanbul
Ozan Kumbasar, Vino Locale, İzmir
Atilla Heilbronn, Narımor Urla, İzmir
Gigi Rigolatto Bodrum, Nazlı Sönmez Vallée, Rikas Group Marka Direktörü
Teruar Urla İzmir, Osman Serdaroğlu & Ezgi Serdaroğlu

Aret Sahakyan, Maçakızı Bodrum Executive Şefi & Ayla By Aret Sahakyan Bodrum Kurucu Ortağı
Aslanboğa Kokoreç, 10.50/20
Yesemek, 10.20/20
Lipa Pendik, 10.50/20
White Burger, 10.50/20
Zula, 10.50/20
Akali, 10.50/20 Agata Nişantaşı, 10.30/20
Basta! Street Food Bar, 10.30/20
Az Çok Thai, 10.30/20
Slow Bebek, 10.30/20
Tas Ramen & Sushi Bar, 10.30/20
Ayvalık Balıkçısı, 10.30/20 Kalpazankaya Restaurant, 10.20/20
La Guérite, 10.30/20
Töngül Pide, 10.30/20
Söğüşçüm, 10.30/20
Kokoreççi Asım Usta, 10.30/20
Maçakızı
Mandarin Oriental Bodrum
Maxx Royal Bodrum Resort
The Bodrum EDITION
The Marmara Bodrum
Yazz Collective
Simurg Inn
Nadas Kazdağları
D-Resort Göcek
Hillside Beach Club
D Maris Bay
Hışvahan
Argos in Cappadocia
Avantgarde Refined Caves Of Cappadocia
Museum Hotel Kapadokya
Aliée İstanbul
Bebek Hotel by The Stay
Büyükada Splendid Palace Hotel
Casa Lavanda Boutique Hotel
Çırağan Palace Kempinski İstanbul
Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus
Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet
Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul
Six Senses Kocataş Mansions İstanbul
Swissôtel the Bosphorus Istanbul
The Peninsula İstanbul
Vakko Hotel Sumahan Bosphorus
Alavya
Ayşe Hanım Konağı
Club Marvy
KeyUrla
Marlinda Lokanta & Cafe, Seyfettin Atalık, 11,5/20
Parlak Restaurant, İsmail Gündüz, 11,5/20
Volkan Şişçi Kadir'in Yeri, İlhan Özgür, 11/20
Zaruri, Mustafa Kemal Ayanoğlu, 11/20
Nuran Gökaslan / Cumhuriyet Lokantası, Servet Topçu, 11,5/20
Kısmet Lokantası, Barış Erdem, 11,5/20
Senato, Emir Hakan, 11,5/20
Anadolu Han Gane, Kenan Ok, 11/20
Hışvahan, Mine Özmen, 12,5/20
İmam Çağdaş Kebap & Baklava, Burhan Çağdaş, 12,5/20
Mutfak Sanatları Merkezi, Doğa Çitçi, 12,5/20
Günaydın Kebap Restoran, Cafer Kılıççeken, 12,5/20
Ahmet Ustam Ocakbaşı, Ahmet Karoğlu, 12,5/20
Havuş Lokantası, Ömür Akkor, 12,5/20
Karaköy Lokantası, Ahmet Erdoğan, 12,5/20
Hünkar Nişantaşı, Ufuk Ügümü, 12,5/20
Liman İstanbul, Vedat Demir, 12,5/20
Zübeyir Ocakbaşı Taksim, Hamit Ertaş, 12,5/20
Pandeli, Nuri Özdemir, 12,5/20
Palude Restaurant, Yunus Emre Akkor, 12,5/20
Sade Beş Denizler Mutfağı, Deniz Şahin, 12,5/20
Sıralı Kebap, Mehmet Murat Çelik, 12,5/20
Tershane Karaköy, Vedat Başaran, 12,5/20
Develi Restaurant Samatya, Nuri Develi, 12/20
Yanyalı Fehmi Lokantası, Ergin Sönmezler & Can Sönmezler, 12,5/20
Yediden, Tayfun Fidan, 12,5/20
Hayvore, Hızır Keskin, 12/20
Kanaat Lokantası, Abdullah Tayan, 12/20
Mahir Lokantası, Mahir Nazlıcan, 12/20
Ali Ocakbaşı, Engin Levent, 11,5/20
Asmalı Cavit, Bahtiyar Gürel, 11,5/20
Buselik Meyhane, Ceyda Baza, 11,5/20
Deraliye Restaurant, Osman Sunal, 11,5/20
Hacı Abdullah Lokantası, Ahmet Özdemir, 11,5/20
Hamdi Restaurant, Mehmet Remzi Gözlü, 11,5/20
Hüsrev Lokantaları, Fahri Hüsrev, 11,5/20
Tatbak, Fatih Katıkçı, 11,5/20
Tere, Mehmet Şahin, 11,5/20
Lokanta Yoğurt, Aydın Demir, 11,5/20
Matbah Restaurant, Kadir Yılmaz, 11,5/20
Nato Lokantası, Uğur Öztürk, 11,5/20
Agora Meyhanesi 1890, Ahmet Arı, 11,2/20
Akbabalı Meyhane, Muhammet Çötür, 11/20
Antiochia, Süleyman Gülüm, 11/20
1924 İstanbul, Hakan Demirdaş, 11/20
Adana Ocakbaşı Kurtuluş, Erkan Ezer, 11/20
Giritli Restoran, Ayşe Şensılay, 11/10
Kör Agop Restaurant, Muammer Temiz, 11,2/20
Madam Despina, Ali Tekin, 11/20
Sahan Ataşehir, Tahir Tekin Öztan, 11/20
Sayfiye, Ahmet Kazık, 11/20
Zennup 1844 Fişekhane, Gürkan Kaya, 11/20
Balmumu Lokanta, Ahmet Güzelyağdöken, 12,5/20
Beğendik Abi, Handan Kaygusuzer, 12,5/20
Kaplan Dağ Restoran, Deniz Çakır, 11,5/20
Seçkin Et, Seçkin Aysal, 11,5/20
Seyhan Et, Harun Seyhan, 11/20
Tam Ocakbaşı, Türev Uludağ, 11/20
Zeferan Restaurant Kapadokya, Ramil Bagirov, 11,5/20
Aruni Restaurant, Zeki Açıköz, 11.5/20
Ayna, Nihal Sayın & Ezgi Güven, 12,5/20
Dereköy Lokantası, Zişan Altıncaba, 12,5/20
Yazz Collective, Gökçen Yıldırım, 12,5/20
Miori Göcek, Nihat Doğtürk, 12,5/20
The Galliard Cove House, Muharrem Tenekeci, 11/20
Girida Port, Taner Aydın, 11/20
Hotel Caeli, Celal Gürkan Yılmaz, 11,5/20
Nadas Kazdağları, Çağatay Ateş, 11,5/20
Bengodi Boutique Hotel, Mehmet Agah Şahin, 11,5/20
D'Breeze, Aydemir Yılmaz, 12/20
Aheste Restaurant, Didem Çetin, 12,5/20
Banyan Restaurant, Arifhan Kanlı, 12,5/20
Bardot, Turgay Sayılan, 12,5/20
Batard, Cihan Kıpçak, 12,5/20
Beca, Cüneyt Açık, 12,5/20
Vakko L'atelier Nişantaşı, Hüseyin, Vural, 12,5/20
Gün Lokantası, Kerem Küçükkınacı, 12,5/20
Lokanta Limu, Sara Tabrizi, 12,5/20
Lokanta 1741, Durukan Özgen, 12,5/20
Olden 1772, Aykut Can Akın, 12,5/20
Şans Restaurant, Rudolf Van Nunen, 12,5/20
GOU Society, Tolga Hellaç, 12/20
Masa Restaurant, Yılmaz Çelik, 12/20
Madera, Ertan Özturan, 12/20
Parle Restaurant, Sadık Ilgaz, 12/20
Kendime İstanbul, Ali Işık, 12/20
Cantinery, Ertuğrul Halal, 11,5/20
Karaköy Gümrük, Ahmet Erdoğan, 11,5/20
Aşeka, Deniz Erinç, 11,5/20
Bi Nevi Deli, Ali Osman Şen, 11,5/20
Cozy, Hüseyin Kılıç, 11,5/20
Neni Brasserie, Mahmut Yalçın, 11,5/20
Petra Roasting Co., İpek Mutlu, 11,5/20
Ruby İstanbul, Özkan Karakaya, 11,5/20
Pera Palace Hotel, Uğur Alparslan, 11,5/20
Parma Sole, Eda Yalçın, 11,5/20
Bronco, İsmet Saz, 11,5/20
The Red Balloon, Kaan Acar, 11/20
Kruton, Ufuk Ügümü, 11/20
Gram Restaurant, Fatih Özçelik, 11/20
Strada by Cafe Cadde, Tolgahan Çakar, 11/20
Brasserie Noir, Tuğhan Söztutar, 11/20
Gia Urla, Cemre Yılmaz, 12/20
Manej Urla, Nuri Can Ceylan, 11,5/20
Mitu Lokanta, Hüseyin Pancar, 11,5/20
Mayadan, Savaş Erdal, 11/20
Eşlikçi Restoran, Oktay Vardar, 11/20
Hus Şarapçılık, Nur Özcan, Efe Özbaş & Doğukan Buyruk, 11/20
İsabey Bağevi, Kansu Emre Gezer, 11/20
Scappi, Erkan Özdemir, 11/20
Gula Urla, Ömer Batuhan Düğenci, 11/20
Seki, Mevlüt Gülgün, 12/20
Louise Brasserie & Lounge, Can Ayyıldız, 11,5/20
Karma Restaurant Side, Erdem Şahin, 12,5/20
Nemo, Jose Lino, 12,5/20
Asil, Fadi Hamze, 11,5/20
Asmani Restaurant, Mesut Yıldırım, 11/20
Seraser Fine Dining Restaurant, Uğur Acaruygun, 11/20
Atelier Fiori 52, Mert Tellioğlu, 11/20
Zuma Bodrum, Emrah Orak, 12/20
The Club Restaurant & Bar, İbrahim Sarpkaya, 11,5/20
Hakkasan İstanbul, Tan Choon Aun, 12,5/20
29, Durmuş Gökçeel, 12,5/20
Catch, Ethem Sassin, 12,5/20
Cuma, Banu Tiryakioğlu, 12,5/20
Çok Çok Thai, Nutjarin Plasri, 12,5/20
Da Vittorio Ristorante Italiano, Vittorio Sindoni, 12,5/20
Akira Back Istanbul, Fatih Alkan, 12,5/20
Caviar Kaspia, Luca De Astis, 12,5/20
Monteverdi Ristorante, Nicole Scandella, 12,5/20
Morini, Mihta Yıldırımtaş, 12,5/20
Spago by Wolfgang Puck, Deniz Otuk, 12,5/20
Da Mario Etiler, Emre Koyucan, 12,5/20
Shang Palace, Şevket Cihan, 12,5/20
16 Roof, Volkan Gür, 12/20
Aida - Vino E Cucina, Valentino Salvi, 12/20
Sushi Manga, Hiroki Takemura, 12/20
İsokyo, Okan Aydemir, 12/20
Izaka Terrace, Serhat Eliçora, 12/20
Josephine İstanbul, Efe Anıl Çetin, 12/20
Maromi, Kenji Kume, 12/20
Il Cortile Ristorante Pizzeria, Luigi Mariconda, 12/20
Cecconi's İstanbul, Baran Oktay, 12/20
Backyard Bistro, Erdem Ateş, 11,5/20
Nişantaşı Beymen Brasserie, Batuhan Göçmez, 11,5/20
Filo D'olio Caddebostan by Danilo Zanna, Danilo Zanna, 11,5/20
Güney Restaurant, İsmail Erol Tavukçuoğlu, 11,5/20
Kaen Sushi, Akmaljon Mamajonov, 11,5/20
La Boom, Cihan Yalçın, 11,5/20
Maderia Sushi Bar, Burak Balcı, 11,5/20
Parma Sole, Eda Yalçın, 11.5/20
Nappo, Özgür Kılınçlar, 11,5/20
Udonya Japanese Restaurant, Yasuo Uekusa, 11,5/20
Gina, Murat Bendeş, 11,5/20
Parma Sole, Eda Yalçın, 11.5/20
Sushi Barba, Gökhan Kuşçu, 11/20
360 İstanbul, Hakan Demirdaş, 11/20
Galeyan Restaurant, Özge Coşkun, 11/20
Pizza Emirgan, Derya Köse, 11/20
St. Regis Brasserie, Sedat Özdemir, 11/20
Nobu Istanbul, Michael De Jesus, 11/20,
Toro Latin Gastro İstanbul, Aykut Yeşilbaş, 11/20
Momo Dalyan, Mert Seran, 12,5/20
Buono Italiano, Cristina Bowerman, 12/20
The Guru Urla, Cumali Beyazıt, 11/20
Seasons Restaurant, Mutlu Şevket Yılmaz, 12/20
Capra Çukurbağ, Serra Beklen, 11/20
Hodan Yalıkavak, Çiğdem Seferoğlu, 12/20
Le Palme Bodrum, Emir Furkan Zengin, 11/20
Sento by NUUP, Tacan Oruç, 11/20
Lokanta Göktürk, Muhsin Ertürk, 12,5/20
Muutto Anatolian Tapas Bar, Umut Karakuş, 12,5/20
MYK Restoran, Mehmet Yalçınkaya, 12,5/20
OCAK, Ömer Bozyap, 12,5/20
Topaz Restaurant, Tevfik Alparslan, 12/20
The Barn in the Farm, Buğra Özdemir, 12/20
7Mila, Selen Mağzalcıoğlu, 11,5/20
Zaaf, Aras Çetin, 11,5/20
Dafni Ateşbaşı, Yaren Çarpar, 11,2/20
Hiç Urla, Duygu Özerson Elekdar, 12,5/20
Roku Sushi Omakase, Barlas Günebak, 12/20
Mandarinn, Gökhan Altay, 11,5/20
Ritüel, Tolga Kamiloğlu, 11,5/20
Hiddenbay Teos Restaurant, Şakir Aksu, 11/20
Kalbur, Mehmet Tekmen, 12,5/20
Antalya Balıkevi, İmam Bilgin, 11,5/20
Göz Balık, Necati Doğrusoy, 11,5/20
İskele Balık Lara, Tahsin Fettahoğlu, 11,5/20
Lara Balık, Erdal Atılgan, 11,5/20
Bottarga Restaurant, Cengiz Taner, 11,5/20
Bay Nihat Restoran, Volkan Bekit, 12,5/20
Teo's Cunda, Kayhan Ezer, 11,5/20
Yalova Restaurant, Ertuğrul Sürgit, 12,5/20
Sait Bodrum, Deniz Birtan Yılmaz, 12,5/20
Memedof Balık Restaurant, Süleyman Pirinçik, 12/20
Mimoza Restaurant, Fikret Alphan, 12/20
Barbarossa Bodrum, Okan Orun, 11/20
Calipso Fish, Ziya Kaçar, 12,5/20
Yeniköy Balıkçısı, Kaan Kayhan, 12,5/20
Yüksel Balık, Olgun Keleş, 12,5/20
Balat Sahil Restoran, Mustafa Akdemir, 12/20
Tarihi Bebek Balıkçı, Ali Çay, 12/20
Suna'nın Yeri, Alican Koç, 12/20
Park Fora, Musa Değirmenci, 12/20
Sofram Balık Restaurant, Hüseyin Kankaya, 12/20
Lacivert, Rıdvan Külçek, 12/20
Mira Balık, Tabita Özden, 12/20
Balıkçı Sabahattin, Sertan Korkmaz, 12/20
Del Mare Restaurant, Serkan Pakkan, 11,5/20
Arnavutköy Balıkçısı, Murat Özkan, 11,5/20
Azur Restaurant, Mahmut Cansever, 11,5/20
Uskumru Restaurant, Seyfettin Taştan 11,5/20
Villa Bosphorus, Yunus Emre Askeroğlu, 11,5/20
Eskiyer Restaurant, Erkan Özçelik, 11,5/20
Eleos Restaurant, Murat Alpboğa, 11/20
Papalina, Ali Beke, 11/20
Orkide Pastaneleri, Mustafa Özgüler, 11,5/20
Otto Bite, Kübra Yaman, 11,5/20
Fauchon Paris, Cansu Gülerer, 11/20
The Levant Tahinier, Emine Kılıç, 11/20
Arpége, Metin Saruhanlı, 12,5/20
Mikla Bar, İsmail Mutlu, 12,5/20
Olea & Bar, Toni Mazzurana, 12/20
Frankie, Ercan Erdoğan – 12/20
Mathildas Cocktail Bar & Kitchen, Vedat Akar, 12/20
Alexandra Cocktail Bar, Talat Arslan, 11,5/20
Foxy, Levon Bağış, 11,5/20
Minibar, Soner Yılan, 11,5/20
Topside Bar, Nebiye Kaya, 11,5/20
Upperist, Ramazan Dadak, 11,5/20
Zihni Pub, Aydın Ağaç, 11,5/20
Allen Kitchen & Cocktail, Emrah Camekan, 11,5/20
Kiff, Ahmet Şanlı, 11/20

Karma Bodrum, 13/20
İstanbul
Avlu Restaurant, Özgür Üstün, 14,5/20Lokanta By Divan, Volkan Arık, 14,5/20
Mürver, Mevlüt Özkaya, 14,5/20
Natolia İstanbul, Ömür Akkor & Alper Tuğrul Ünlütürk, 14/20
Beyti, Ahmet Güler, 13,5/20
BİZ İstanbul, Musa Ay, 13,5/20
Aila, Kemal Can Yurttaş, 13/20
Borsa Restaurant Kandilli, Şenel Şin, 13/20
Lokanta Feriye, Birkan Erköylü, 13/20
Nahita, Ömür Akkor & Mevlüt Gülgün, 14/20
Scorpios Bodrum, Mürşit Göksüzoğlu, 13/20
Tuti, Hakan Süve, 13/20
İstanbul
Sunset Grill & Bar, Marios Tsouris, 14,5/20Nusr-Et Steakhouse Etiler, Nusret Gökçe & Oğuzhan Dedeoğlu, 14/20
Atölye, Ali İhsan Özkan & Zafer Aydemir, 13/20
Baylan Bebek, Tim Briggs, 13/20
Frankie, Zişan Eren, 13/20
Octo İstanbul, Şafak Erten, 13/20
Okra Restaurant, Mert Yalçıner, 13,5/20
Restoran Modern, Tuğçe Mirza, 13/20
The Lobby, Andreas Block, 13/20
Nevşehir
Lil'a, Saygın Sesli, 13/20Reserved Cappadocia, Mehmet Gök, 13/20
Gigi Rigolatto, Nazlı Sönmez Valle, 14/20
Hakkasan Bodrum, Tan Choon Aun, 13/20
Sakhalin İstanbul, Doğukan Kaya, 14,5/20
Terrazza Italia, Claudio Chinali, 14,5/20
Chalet, Soner Kesgin, 13/20
Dragon Restaurant, Wentao Bi, 13/20
İnari Piku Etiler, Korhan Gülsoy, 13/20
Madhu's, Yüksel Yılmaz, 13/20
Mykorini İstanbul, Dimitris Koumis, 13/20
Novikov Restaurant, Marti Pineda Aluma, 13/20
Paper Moon, Giuseppe Pressani, 13/20
Roka İstanbul, Suna Hakyemez, 13/20
Zuma İstanbul, Emrah Orak, 13/20
MYK Alaz Restoran, Mehmet Yalçınkaya, 14/20
Alma Table, Tuna Yüzüak, 13/20
Chayote Nirvana, Tuncay Gülcü, 13/20
The Rabbit Hole Restaurant at Olympos Mountain Lodge, Mehmet Ali Börtücene, 13/20
MYK Denizden Bodrum, Mehmet Yalçınkaya, 14,5/20
Kitchen by Osman Sezener, Osman Sezener, 14,5/20
Mezra Yalıkavak, Serhat Doğramacı, 13/20
Alaf Restoran, Murat Deniz Temel, 14,5/20
Apartıman Yeniköy, Burçak Kazdal, 14,5/20
Efendy, Somer Sivrioğlu, 14,5/20
Fauna Restoran, İbrahim Tuna & Emrah Coşkun, 14,5/20
Telezzüz, Bahtiyar Büyükduman, 14,5/20
Aliée İstanbul, Taste by Thomas Bühner, Thomas Bühner & Akın Akarsu, 13/20
Araf İstanbul, Kenan Çetinkaya & Pınar Korgan Çetinkaya, 13/20
Basta Neo Bistro, Derin Arıbaş, 13/20
Herise İstanbul, Bahadır Boğatır, 13/20
Hodan, Çiğdem Seferoğlu, 13/20
Nazende Cadde, Uluç Sakarya, 13/20
Revithia, Duran Özdemir, 13/20
Filo D'olio İzmir İstinyepark, Danilo Zanna, 14/20
Trilye Restoran, Süreyya Üzmez, 13/20
Orfoz Restaurant, Çağrı Bozçağa, 13/20
Balıkçı Kahraman, Oğuz Berber, 14,5/20
Kıyı Restaurant, Yorgi Sabuncu, 14,5/20
Horasan Balık, Ahmet Horasan, 14,5/20
Cova, Engin Elmas, 13/20
Five O'Clock, Sinem Ekşioğlu, 13/20
Fahri Konsolos, Emir Ali Enç, 14/20
Ritmo, Cenk Debensason, 13,5/20
The Townhouse, Eren Canatar, 13,5/20
Tavern, Emirhan Paralı, 13/20

7 Mehmet Restaurant, Mehmet Akdağ, 15/20
Tuğra, Alexis Atlamazoğlu, 15,5/20
Seraf Vadi, Sinem Özler, 15/20
Maçakızı, Aret Sahakyan, 15/20
Aqua, Görkem Özkan, 15/20
Gallada, Fatih Tutak & Özgür Taylan Yücel, 15/20
Ayla Restaurant, Aret Sahakyan, 16/20
Arkestra, Cenk Debensason, 16/20
Araka, Zeynep Pınar Taşdemir, 15.5/20
Nicole Restaurant, Serkan Aksoy, 15.5/20
Casa Lavanda, Eme Şen, 15.5/20
Mikla, Cihan Çetinkaya, 15/20
Sankai By Nagaya, Yoshizumi Nagaya & Hiroko Shibata, 15/20
Teruar Urla, Osman Serdaroğlu, 16.5/20
Urla Vino Locale, Ozan Kumbasar, 16.5/20
Narımor By Atilla Heilbronn, Atilla Heilbronn, 16/20
Od Urla, Osman Sezener, 16/20

TURK FATİH TUTAK, Fatih Tutak, 18,5/20
Neolokal, Maksut Aşkar, 18/20