2026 Michelin Rehberi Türkiye seçkisi, Four Seasons Hotel Bosphorus'ta yapılan özel bir törenle açıklandı. Bu yıl listede toplam 17 yıldızlı restoran yer aldı. İstanbul, İzmir ve Muğla hâlâ listenin merkezi konumundayken, rehbere ilk kez Kapadokya da dahil edildi.
Yetkililer, gecede yaptığı açıklamada bir sonraki Michelin Rehberi seçkisinin önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye'nin tamamını kapsayacağı müjdesini verdi. Yani, bu genişleme sadece sembolik değil, Türkiye'nin gastronomik çeşitliliğini tam anlamıyla uluslararası platforma taşımayı amaçlayan bir stratejinin sinyali. Bu da demek oluyor ki: sadece büyük şehirler ya da klasik turistik odaklar değil; Anadolu şehirleri, Ege kıyıları, Doğu ve İç Anadolu köylerinde, yani Türk mutfağının az bilinen ama güçlü rafinelerinin bulunduğu her yerde, Michelin rehberi potansiyel adres arayacak.
. Vino Locale – Şef Ozan Kumbasar: İzmir'den gurur veren bir başarı. Vino Locale, Türkiye'de 2 yıldız taşıyan nadir adreslerden biri hâline geldi.
. TURK Fatih Tutak: İstanbul'un fine‑dining mimarisi, bu restoranla 2 yıldızlı cazibesini koruyor. Şef Fatih Tutak'ın modern ve köke saygılı yorumları, dikkatleri üzerinde toplamayı sürdürüyor.
. Mezra Yalıkavak – Şef Serhat Doğramacı (Muğla)
. Araf İstanbul – Şefler Kenan Çetinkaya & Pınar Korgan Çetinkaya (İstanbul)
. Revithia – Şef Durhan Özdemir (Kapadokya)
Ayrıca, daha önce yıldızı olan 12 restoran; İstanbul'da Casa Lavanda, Araka, Arkestra, Mikla, Neolokal, Nicole ve Sankai by Nagaya, İzmir'de Narımor, OD Urla ve Teruar Urla, Bodrum'da ise Kitchen by Osman Sezener ve Maçakızı, yıldızlarını korurken, "1 yıldızlı restoran" sayısını 15'e taşımış oldular.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilirlik odaklı restoranlara verilen Yeşil Gastronomi kategorisinin yıldızları da bu yıl ön planda.
. Turk Fatih Tutak (İstanbul)
. Teruar Urla (İzmir)
. Orfoz (Muğla)
. Babayan Evi (Kapadokya)
Geçen yıl dokuz restoran Yeşil Michelin Yıldız'ına sahipken, bu yıl dört yeni adres eklenerek toplam sayı 13 oldu.
. Sommelier Ödülü: Neolokal – Ersin Topkara (İstanbul)
. Genç Şef Ödülü: Yakamengen III – Duru Akgül (Muğla)
. Servis Ödülü: Teruar Urla – Ezgi Serdaroğlu (İzmir)
"Bib Gourmand" kategorisinde, yani daha ulaşılabilir fiyat/kalite oranıyla birçok restoran da bu yıl seçkide.
. Casius Antioch Kitchen (İstanbul)
. Yanyalı Fehmi Lokantası (İstanbul)
. Mahir Lokantası (İstanbul)
. Parvus Kalamış (İstanbul)
. Ahmet Ustam Ocakbaşı (İstanbul)
. Mutfakkoz (İstanbul)
. Partal Kardeşler Balık Restoran (İzmir)
. Kemal'in Yeri (İzmir)
. Mezegi (Muğla)
. Bağarası (Muğla)
. Mandalya (Muğla)
. Babayan Evi (Nevşehir)
. Old Greek House (Nevşehir)
. Aravan Evi (Nevşehir)
. Happena (Nevşehir)
. Tabal Gastronomi Evi (Niğde)
. Biz İstanbul
. Havuş Lokantası
. Topaz
. Terrazza Italia
. Liman İstanbul
. Monteverdi Ristorante
. Okra İstanbul
. Lokanta Limu
. Sıralı Kebap
. Sapa İstanbul
. Maromi İstanbul
. Basta Neo Bistro
. Muutto Anatolian
. Seyhan Et
. Emektar Kebap
. Şark Balık
. Balmumu Lokanta
. Roka Bahçe
. Esca
. Terakki
. Ritüel
. Yakamengen III
. Ada Restaurant
. Hodan Yalıkavak
. Onno Grill Bar
. Reserved Restaurant
. Kardeşler Restoran
. Saklı Konak Cappadocia
. Sofram Restaurant
. Gorgoli
. Seki Restaurant
. Uzundere Kapadokya Mutfağı
. Nahita Cappadocia
. Tık Tık Kadın Emeği
. Lil'a Restaurant
. Moniq Restaurant
. Seten