KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Rumelihisarı’nda adıyla dikkat çeken Kiss The Frog, içeri girip masaya oturunca menüsüyle de iştah kabartıyor. Mekanı yakın markaja aldık.

ABONE OL
15 Kasım 2018 Perşembe 17:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Ertan Demirbilek - ertan.demirbilek@alem.com.tr

Gül Etker, Şehnaz Vardar ve Saadet Erdoğan... Enerji dolu bu üç kadın Rumelihisarı’ndaki Kiss The Frog’un ortakları. Mekan 2015’in Haziran ayında açılmış. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise yenilenmiş. Hatta yanında bir de Köprüaltı isminde bir modern meyhane açmışlar. Kiss The Frog’u mutfağına girip yakından inceledik.

Mekan ismini nereden alıyor?
Gül Etker: Mekanın masalsı, çok eğlenceli, biraz sıra dışı olmasını hayal etmiştim zaten ilk başta. Dolayısı ile bir masala gönderme yapmak istedim. Kurbağayı öpüp prense dönüştürmek fikri de çok hoşuma gitti; umut dolu hisler iyidir her zaman. Çok mutluyum, istediğim etkiyi de gördüm. Hatta misafirlerimizin hediye ettiği kurbağalar zengin bir koleksiyon olma yolunda.

Nasıl bir mutfağa sahipsiniz?
Şehnaz Vardar: Mutfağımızın ana fikri, deniz ürünleri kullanarak güzel ve iştahlı yemekler sunmak. Taze ve mevsimler ürünler kullanarak, alışık olduğumuz lezzetlerden çok uzaklaşmadan yaratıcı, eğlenceli, yüzünüzü güldürecek lezzetler yaratma peşindeyiz.

Favori lezzetleriniz hangileri, hangi yemekler öne çıkıyor?
Saadet Erdoğan: Mürekkepli hamur tabanlı pizza çeşitlerimiz çok beğeniliyor. Tamamen kendi yaratıcılığımızı yansıtan sushi çeşitlerimiz çok özel. Hemen hemen her masada yer alan dört çeşit midye tenceremiz vazgeçilmez.

Yemekleri kim hazırlıyor?
Gül Etker: Menüleri, 15 senedir benimle beraber çok değişik menüler yapmama fırsat veren Şef Yusuf Şahin ile beraber hazırlıyoruz. Artık birbirini çok iyi anlayan bir ekip olduk. Yusuf’un tabiri ile ben ortayı yapıyorum, o da golü atıyor.

Burayla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Gül Etker: Klasik, herkesin birbirini taklit ettiği bir sistemin içine düşmememi sağlaması. Ortaklarımla beraber, hayal ettiklerimizi hiç taviz vermeden uygulayabildiğimiz, gelen misafirlerin tepkilerinden de bunun anlaşıldığını ve takdir edildiğini hissediyor olmamız işin en keyifli kısmı.

EN ÇOK OKUNANLAR

Kraliyetten Hollywood'a: Cecil Beaton'a Saygı Duruşu
Kraliyetten Hollywood'a: Cecil Beaton'a Saygı Duruşu

Kraliyetten Hollywood'a: Cecil Beaton'a Saygı Duruşu

1 dakika okunma süresi
Çok Yönlü Makyajın Yeni İkonu
Çok Yönlü Makyajın Yeni İkonu

Çok Yönlü Makyajın Yeni İkonu

1 dakika okunma süresi
2025 AFI Film Festivali: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 AFI Film Festivali: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 AFI Film Festivali: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Kendi Kokunuzu Yaratın
Kendi Kokunuzu Yaratın

Kendi Kokunuzu Yaratın

6 dakika okunma süresi
Mücevherin Yeni Yıldızları
Mücevherin Yeni Yıldızları

Mücevherin Yeni Yıldızları

17 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri