HIZLI KİLO VERDİREN 7 BESİN KOMBİNASYONUYLA İNCECİK OLMANIN SIRLARI

Semizotu hem omega 3 hem de A vitamininin en iyi kaynaklarından biridir. Yeşil yapraklı sebzelerde nadir görülen yüksek miktar A vitaminine sahip olan semizotu yumurta ile servis edildiğinde vücudun kalori yakma kapasitesini oldukça yüksek düzeye çıkararak, hızlı kilo kaybına neden oluyor.

14 Ağustos 2015 Cuma 14:27 | Son Güncellenme:
9 dakika okunma süresi

Besinler birbirleri ile etkileşerek sindirilirler. Sindirim sırasında meydana gelen bu etkileşim zayıflamaya yönelik etkisi olan benzersiz aroma vericilerin sindirim sisteminde yarışına neden olur. Bu fizyolojik olay vücutta etkin düzeyde zayıflamaya yardımcı olan besin bileşeni konsantrasyonundan yararlanarak vücudun yağ depolarının oluşmasını önlemek ve yağların kalori olarak kullanılmasından sorumlu görev üstlenir. Unutmayın besinler sadece yemek ve lezzetinden faydalanmak için değil vücudun sağlık performansını desteklemek için de tasarlandığının altını çizmek isterim. Haziran 2015 yılında American Journal of Clinical Nutrition dergisinin yayınladığı makale oldukça etkileyici sonuçları bize açıkladı. Yemek düzeninde porsiyon kontrolü, sağlıklı yiyecek seçiminin yanı sıra yiyecekleri hazırlarken yapılan farklı kombinasyonların vücutta hızlı zayıflama mekanizmalarını sağlığı koruyacak şekilde etkilediğini bildirdi. İşte bu araştırma sonuçlarına göre beslenmede hızlı kilo verdirip incecik kalmanızı sağlayacak sağlıklı yiyecek kombinasyonları ve nedenleri ...


Semizotu ile yumurta: Semizotu hem omega 3 hem de A vitamininin en iyi kaynaklarından biridir. Yeşil yapraklı sebzelerde nadir görülen yüksek miktar A vitaminine sahip olan semizotu yumurta ile servis edildiğinde vücudun kalori yakma kapasitesini oldukça yüksek düzeye çıkararak hızlı kilo kaybına neden oluyor. 100 g yaklaşık 16 kalori olan semizotunu 1 adet haşlanmış yumurta ile yediğinizde maksimum alacağınız kalori 100 kadar. Semizotlarını temizleyin ve büyük bir kaseye ekleyin. Üzerine bol taze nane, dereotu, domates ve az sumak ekleyerek harmanlayın. 1 adet yumurtayı haşlayıp ince dilimlere bölün ve salatanın üzerine serpiştirin. Böylece hem tok kalacak hem de bu iki sihirli yiyeceğin zayıflatma etkisi ile hızla kilo kaybederek formunuza kolayca ulaşma şansını yakalayacaksınız.


Taze barbunya ve dereotu: Sebzeler içinde yüksek bitkisel proteine sahip olan taze barbunya zamanı, bolca alıp derin dondurucunuza koymanızı tavsiye ederim. Taze barbunyadaki oligosakkaritler metabolizmanın hızlanmasında çok etkili. Haşlanmış taze barbunyayı çok az zeytinyağı ile marine edin ve üzerine bolca dereotu serpiştirip yiyin. Dereotu içerdiği kalsiyum, B vitaminleri ve kaemferol sayesinde metabolizmayı da canlandırıcı etkisi bulunuyor. Taze barbunyayı haşlayın bir tabağa koyun. Üzerine çok az limon sıkıp biraz zeytinyağı ekleyerek taze barbunyayı harmanlayın. Dereotunu ince kıyıp ekleyerek servis edin. 1 tabak bu leziz sağlıklı kombinasyonun kalorisi 120.  
Ton balığı ve zencefil: Zencefil midede gastrik boşalmayı hızlandıran ve şişkinliği azaltan özel kök baharattır. Ancak zayıflamadaki en önemli etkisi zencefildeki bitki hücrelerinin insan vücudundaki enzim, genleri etkileyerek inflamasyonu azaltıp hücre içinde yağ sentezini baskılayabilme özelliğinin bulunmasıdır diyebiliriz. Ton balığı aynen somon gibi yüksek dozda omega 3 yağ asidinin bir formu olan DHA’yı bolca içerir. DHA midede yağ bağlayıcı genlerin çalışmasını engelleyerek bel bölgesindeki yağlanmanın da azalmasını sağlar. Ton balığının yanında taze zencefil tüketmek bel bölgesinde yağ hücrelerinin artmasını engeller.    


Ispanak ve avokado: Avokado tekli doymamış yağ asidi olan oleik asidin en iyi kaynaklarından biridir. Bu yağ asidi kanda kolesterolün düşmesinde etkilidir. Ancak avokadonun en güzel özelliği açlığın bastırılmasında sihirli etki göstermesidir. Açlığın geçiştirilmesini E ve B vitaminlerinden zengin yapısı sayesinde sağlamaktadır. Ispanak ise bol lif içermesinden dolayı midede tokluğun artmasında destekleyici etkiye sahiptir. Bu araştırmada ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketenlerin yağsız doku kitlesi dediğimiz kasların daha fazla belirginleştiği gösterilmiştir. Ispanakları temizleyin ve yapraklarını bir kaseye koyun. İçine çeri ya da kokteyl domateslerden dilimleyin. Ve üzerine küpler halinde avokado ile servis edin. Bu tabağınızın kalorisi en fazla 150 kalori olacaktır.

 
Kavun, kuru karanfil ve siyah üzüm: Vücutta depolanacak yağlara savaş açmak istiyorsanız kavun ve siyah üzümü beraber yemek çok etkili. Taze meyve porsiyonlarınızı yaz mevsiminin sıcak zamanında bu iki mevsim meyvesine daha fazla öncelik tanımanız kilo almayı önlemekte hatta yağ depolarını daha da çok azaltmakta. Kuru karanfili havanda dövün ve kavun dilimlerinin üzerine serpiştirin. Bir avuç tane siyah üzümü de yanına koyarak tüketin. Siyah üzümdeki antosiyanidin sayesinde belde biriken yağların depolanmasını önleyin. Kuru karanfil ise yenilen yiyeceklerin hızla kalori yakılmasında etkili olduğunu hatırlatmalıyım. 
Tavuk ve küçük acı biber: Tavuk sadece yüksek proteini sayesinde doyuma destek vermez. Az miktarda daha az yemenizi de sağlayan bir etkisi bulunur. Acı kırmızı biberi tavuk yemeklerinin yanında yediğinizde yağ yakımını oldukça yüksek olur. Acı biberin özellikle içindeki sarı pullarında bulunan kapsaisin adlı madde yağ yakımının hızlanmasını sağlar. Günde ne kadar çok kapsaisini tavuk veya hindi gibi beyaz etlerle beraber tüketirseniz o kadar çok yağ yakımınız da artar. Tavukları düdüklüde derisiz bir şekilde mevsim sebzeleri ile haşlayın. Söğüş dilimler halinde doğrayın bir tabağa dizin. Ayrı bir yerde acı biber ve domatesleri ince doğrayıp sarımsak, az zeytinyağı ile sos şeklinde pişirin ve tavukların üzerine dökerek servis edin.  


Kahve ve tarçın: Tarçın aroması süper olan bir baharat olmasının yanında bolca antioksidan içermesi nedeniyle araştırmalarda bel bölgesindeki yağların azalmasında da etkili olduğunu gösteriyor. Kahve ise içerdiği kafein nedeniyle iştah baskılayıcı olup tarçın ile beraber tüketildiğinde zayıflamayı da hızlandırma etkisi artmaktadır. Kahvenizi bir fincana koyun ve içine bir dal tarçın atıp aromanın kahveye geçmesini bekleyin. Günde 4 fincan kadar acıktığınız zaman bu kombinasyonlu kahvenizi içerek hem tok kalın hem de bel bölgesindeki yağlarınızdan hızla kurtulun. 

Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

KAHVALTI YAPMALI MI? YAPMAMALI MI?

KAHVALTI YAPMALI MI? YAPMAMALI MI?

EVDE CİLT BAKIMI

EVDE CİLT BAKIMI

EN ETKİLİ EL KREMLERİ

EN ETKİLİ EL KREMLERİ

KIŞA ÖZEL GRİPSAVAR ÇAY

KIŞA ÖZEL GRİPSAVAR ÇAY

METABOLİZMA HIZLANDIRAN TARİF

METABOLİZMA HIZLANDIRAN TARİF

VEGAN İLE VEJETARYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

VEGAN İLE VEJETARYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

GÜNE SAĞLIKLI VE ENERJİK BAŞLAMAK İÇİN TÜYOLAR

GÜNE SAĞLIKLI VE ENERJİK BAŞLAMAK İÇİN TÜYOLAR

NEDEN KİLO VEREMİYORSUNUZ?

NEDEN KİLO VEREMİYORSUNUZ?

ŞİFA KAYNAĞI ÇÖREK OTU

ŞİFA KAYNAĞI ÇÖREK OTU

KIRMIZI ET MASUM MU DEĞİL Mİ ?

KIRMIZI ET MASUM MU DEĞİL Mİ ?

ŞİFA KAYNAĞI BAHARATLAR VE ÇAYLAR

ŞİFA KAYNAĞI BAHARATLAR VE ÇAYLAR

BUSE TERİM İLE SAĞLIKLI YAŞAM SOHBETİ

BUSE TERİM İLE SAĞLIKLI YAŞAM SOHBETİ