<div class="iframe-wrapper"><amp-iframe width="450" height="300" frameborder="0" scrolling="no" src="https://www.alem.com.tr/video.html?video=2020/05/29/141f44bf29172020.mp4" ></amp-iframe></div> <p><amp-img src="/Content/Resimler/images/ss(29).jpg" layout="responsive" ></amp-img></div></p> <h2><strong><em>MALZEMELER:</em></strong></h2> <h3><strong><em>100 gr çiğ badem</em></strong></h3> <h3><strong><em>4 yemek kaşığı irmik</em></strong></h3> <h3><strong><em>1.5 bardak su</em></strong></h3> <h3><strong><em>1 adet muz püresi</em></strong></h3> <h3><strong><em>4 yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)</em></strong></h3> <h3><strong><em>2 yemek kaşığı dut kurusu unu</em></strong></h3> <h3><strong><em>3 yemek kaşığı bal</em></strong></h3> <h2><strong><em>YAPILIŞI:</em></strong></h2> <h3><strong><em>Çiğ bademleri (Kabuklu, kabuksuz fark etmez) iki saat ile bir gece arası suda bekletin.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Daha sonra süzüp, 1.5 bardak su ekleyip, rondodan 2-4 dakika kadar geçirip, iyice sütünü çıkartın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Süzgeçle süzüp bademli posasını kenara alın, badem sütünü ayırın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Yumurta sarılarını badem, irmik, muz püresi, yarım bardak badem sütü ve dut kurusu ile birlikte çırpın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Yumurta aklarını kar haline getirip sonra diğer karışıma ekleyin.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Dikkatlice alttan üste doğru yavaş hareketlerle katlayarak karıştırın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Kalıbı yağlayıp karışımı dökün.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Tezgaha hafifçe vurup eşit yayılmasını sağlayın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>160 derece fırında 30 dakika pişirin, üzeri kızarınca fırından çıkarın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Badem sütünün içine 3 yemek kaşığı bal ekleyin.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Ilımadan, kekin her yerine bıçakla delikler açın ve 1 bardak ballı badem sütünü üzerine döküp çekmesini bekleyin.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Ilıdıktan sonra üzerini kapatıp dolaba alın.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Servis sırasında üzerine şekersiz fıstık ezmesi ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor.</em></strong></h3> <h3><strong><em>Afiyet Olsun!</em></strong></h3> <h3><strong><em> </em></strong></h3>