Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, bademli kek tarifini paylaşıyor.

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, bademli kek tarifini paylaşıyor.

29 Mayıs 2020 Cuma 09:16 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

MALZEMELER:

100 gr çiğ badem

4 yemek kaşığı irmik

1.5 bardak su

1 adet muz püresi

4 yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)

2 yemek kaşığı dut kurusu unu

3 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI:

Çiğ bademleri (Kabuklu, kabuksuz fark etmez) iki saat ile bir gece arası suda bekletin.

Daha sonra süzüp, 1.5 bardak su ekleyip, rondodan 2-4 dakika kadar geçirip, iyice sütünü çıkartın.

Süzgeçle süzüp bademli posasını kenara alın, badem sütünü ayırın.

Yumurta sarılarını badem, irmik, muz püresi, yarım bardak badem sütü ve dut kurusu ile birlikte çırpın.

Yumurta aklarını kar haline getirip sonra diğer karışıma ekleyin.

Dikkatlice alttan üste doğru yavaş hareketlerle katlayarak karıştırın.

Kalıbı yağlayıp karışımı dökün.

Tezgaha hafifçe vurup eşit yayılmasını sağlayın.

160 derece fırında 30 dakika pişirin, üzeri kızarınca fırından çıkarın.

Badem sütünün içine 3 yemek kaşığı bal ekleyin.

Ilımadan, kekin her yerine bıçakla delikler açın ve 1 bardak ballı badem sütünü üzerine döküp çekmesini bekleyin.

Ilıdıktan sonra üzerini kapatıp dolaba alın.

Servis sırasında üzerine şekersiz fıstık ezmesi ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor.

Afiyet Olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı