Kıbrıs Adası'nın liman kenti Girne'de görkemli Osmanlı kültürünü, konforunu ve ihtişamını ziya-retçilerine sunan modern bir saray; The Savoy Ottoman Palace… Mimarisiyle göz dolduran otel-de Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağının seçkin lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Kıbrıs Adası'nın liman kenti Girne'de görkemli Osmanlı kültürünü, konforunu ve ihtişamını ziya-retçilerine sunan modern bir saray; The Savoy Ottoman Palace… Mimarisiyle göz dolduran otel-de Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağının seçkin lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuluyor.

ABONE OL
27 Ocak 2016 Çarşamba 18:26 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
OSMANLI MUTFAĞININ LEZZETLERİ THE SAVOY OTTOMAN PALACE'TA YORUMLANIYOR

Dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul fethini ardından 1460 yılında başlanan ve 1478 yılında yapımı tamamlanan Topkapı Saray’ında mutfak 8 ayrı bölümden olu-şurdu ve tüm saray yemekleri itinayla hazırlanırdı. Aynı özen ve aynı lezzet günümüzde görkemli mimarisi ve Osmanlı zevki ile tasarlanan The Savoy Ottoman Palace’ın Sarayburnu Restora-nı’nda da lezzet severlerin beğenisine sunuluyor.

Sabah kahvaltılarda “siyah havyar” tüketmeyi tercih eden Fatih Sultan Mehmet’in deniz mahsul-leri tutkusundan ilham alan The Savoy Ottoman Palace’ın deneyimli Executive Chef Barbaros Alta, Sarayburnu Restoran için özel bir menü hazırladı. Executive Chef bu özel menüde ara sıcak olarak taze ançüez ve Kıbrıs’ın özel peyniri hellim ile servis edilen “Dil Balığı Tütsüleme” ve taze baharatlarla terbiyelinmiş “Jumbo Karides Izgara” lezzetlerini tercih etti. Akdeniz'in lezzeti ile ünlü balığı Lagos ise şefin menüsünde doğal ürünler kullanarak buğulama olarak yerini alıyor.

Gecenin lezzetleri Osmanlı Saraylarının olmazsa olmazı baklava ile son buluyor. Kayıtlara göre ilk kez Fatih Sultan Mehmet döneminde Topkapı Sarayı’nda yapılan baklava o günden günümüze vazgeçilmez tatlarımız arasında yerini alıyor. Şef gecenin finalini iri çekim kırık fıstıklı sarma ve kaymaklı katmer sunumuyla yapıyor.

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

16 dakika okunma süresi
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

2 dakika okunma süresi
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

7 dakika okunma süresi
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

15 dakika okunma süresi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

22 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey