Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Kasım ayında hangi sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini kaleme aldım.

YAZAR: NİLAY KEÇECİ
ABONE OL
30 Ekim 2020 Cuma 13:44 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Kasım Ayı Meyveleri

Greyfurt: Vitamin, protein, lif, mineraller ve folat’lar açısından oldukça zengindir. C vitamini, B12 ve D vitaminleri içerir. Ayrıca magnezyum, potasyum ve kalsiyum bakımından da zengindir.

Ayva: Ayva glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Öğünlerde tercih ettiğinizde, lifli yapısı sayesinde tokluk sürenizi uzatarak zayıflamanıza yardımcı olur. Ayvanın porsiyonu, büyük boy bir ayvanın yaklaşık yarısı kadardır. Ayva günlük C vitamini ihtiyacınızın dörtte birini karşılayarak patojen’lere, virüslere ve bakterilere karşı vücudunuzu korur. Ayvadaki yüksek demir içeriği sayesinde kan hücrelerinin üretimi artar.

Nar: İçeriğinde yüksek miktarda antioksidan madde bulunur. Kolestrol ve kan şekerini düzenleyen nar, aynı zamanda enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır. Meyve kabuğu alkaloit, tanen ve glikozit’ler içerir, idrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.

Kivi: C ve E vitamini içerir. Soğuk algınlığına ve hava değişimlerinde kullanılabilir. Ayrıca çocuk gelişimine de destek verir. Günde iki adet kivi yerseniz neredeyse günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yüksek oranda lif içerir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Kemik gelişimi için etkilidir. Bol miktarda C ve E vitaminleri bulundurur. Enerji değeri yüksektir. Kalsiyum, potasyum, çinko, şeker, protein, lif ve folat içerir.

Balkabağı: A vitamininden zengin turuncu antioksidan balkabağı, Kasım gelince akla ilk gelen meyvelerden. A, B2, C ve E vitamini deposu olmakla birlikte, yüzde 94’ü su olduğu için neredeyse hiç kalorisi olmayan balkabağı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip organ sağlığını korur. Antioksidan özelliğiyle kalbi ve beyni de iyileştirirken ışıltılı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Kasım Ayı Sebzeleri

Kereviz: Kereviz, A ve K vitaminleri içerip, antioksidanları ile çok geniş yelpazede hastalıklara karşı bünyeyi korur. Enfeksiyonları azaltan kereviz eklem ağrılarına iyi gelmekte, akciğer enfeksiyonları, astım atakları ve cilt sorunlarını çözmekte yardımcı bir sebze.

Pırasa: Kolesterolü düşüren, kronik hastalık riskini azaltan, demir eksikliğine iyi gelen pırasa, düşük kalorisiyle vücudunuzun gerçek dostudur. A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra; kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineraller içerir. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olup idrar söktürücü özelliğine sahiptir.

Kırmızı turp: Özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Potasyum ve folik asit içeren kırmızı turplar, sindirimi kolaylaştırıp, stresi azaltır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan kırmızı turp öksürük tedavisinde de etkilidir.

Karnabahar: Antioksidanlar ve C vitamini bakımından zengindir, kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği kalsiyum ile de kemik sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunur.

Ispanak: Kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, folik asit, çinko, K, A ve E vitaminleri içeren ıspanak; metabolizmayı hızlandırır, cildi güzelleştirir, kanser ve astım gibi rahatsızlıklara karşı kalkan oluşturur, kan basıncını dengeler, kemik ve göz sağlığını iyileştirir.

Soğan: Antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal, antibakteriyal özellikleri ile hastalık ve enfeksiyonlarla karşı koruma sağlar.

Pazı: Kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlayan mükemmel bir kalsiyum deposudur. Kanseri özellikle de kolon kanserini önlemeye yardımcı olur. Kan şekerini düzenler.

Etiketler: KASIM, SEBZE, MEYVE

EN ÇOK OKUNANLAR

Antalya'daki Gizli Koylar
Antalya'daki Gizli Koylar

Antalya'daki Gizli Koylar

4 dakika okunma süresi
Yves Saint Laurent'in Marakeş Tutkusu “Love” Sergisinde
Yves Saint Laurent'in Marakeş Tutkusu “Love” Sergisinde

Yves Saint Laurent'in Marakeş Tutkusu “Love” Sergisinde

1 dakika okunma süresi
Murat Germen ile “Sagalassos'u İzlemek” Sergisi Sohbeti
Murat Germen ile “Sagalassos'u İzlemek” Sergisi Sohbeti

Murat Germen ile “Sagalassos'u İzlemek” Sergisi Sohbeti

17 dakika okunma süresi
İstanbul'da Mekan Önerileri
İstanbul'da Mekan Önerileri

İstanbul'da Mekan Önerileri

7 dakika okunma süresi
En İyi 10 Vücut Yağı
En İyi 10 Vücut Yağı

En İyi 10 Vücut Yağı

1 dakika okunma süresi
Gardıropların Klasik Parçası: Breton Çizgiler
Gardıropların Klasik Parçası: Breton Çizgiler

Gardıropların Klasik Parçası: Breton Çizgiler

1 dakika okunma süresi
Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri
Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri

Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri
Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri

Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri

Pratik 5 Porridge Tarifi
Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Mayıs Ayı Meyve ve Sebzeleri
Mayıs Ayı Meyve ve Sebzeleri

Mayıs Ayı Meyve ve Sebzeleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri
Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri

Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri

Mart Ayı Meyve ve Sebzeleri
Mart Ayı Meyve ve Sebzeleri

Mart Ayı Meyve ve Sebzeleri

Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?
İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?

İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?

Yağ Yakımını Hızlandıran Bitki Çayı Tarifleri
Yağ Yakımını Hızlandıran Bitki Çayı Tarifleri

Yağ Yakımını Hızlandıran Bitki Çayı Tarifleri

Michelin Yıldızı Nedir? Michelin Yıldızlı Restoranlar Listesi
Michelin Yıldızı Nedir? Michelin Yıldızlı Restoranlar Listesi

Michelin Yıldızı Nedir? Michelin Yıldızlı Restoranlar Listesi