Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Kasım ayında hangi sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini kaleme aldım.

YAZAR: NİLAY KEÇECİ
ABONE OL
30 Ekim 2020 Cuma 13:44 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Kasım Ayı Meyveleri

Greyfurt: Vitamin, protein, lif, mineraller ve folat’lar açısından oldukça zengindir. C vitamini, B12 ve D vitaminleri içerir. Ayrıca magnezyum, potasyum ve kalsiyum bakımından da zengindir.

Ayva: Ayva glisemik indeksi düşük bir meyvedir. Öğünlerde tercih ettiğinizde, lifli yapısı sayesinde tokluk sürenizi uzatarak zayıflamanıza yardımcı olur. Ayvanın porsiyonu, büyük boy bir ayvanın yaklaşık yarısı kadardır. Ayva günlük C vitamini ihtiyacınızın dörtte birini karşılayarak patojen’lere, virüslere ve bakterilere karşı vücudunuzu korur. Ayvadaki yüksek demir içeriği sayesinde kan hücrelerinin üretimi artar.

Nar: İçeriğinde yüksek miktarda antioksidan madde bulunur. Kolestrol ve kan şekerini düzenleyen nar, aynı zamanda enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır. Meyve kabuğu alkaloit, tanen ve glikozit’ler içerir, idrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.

Kivi: C ve E vitamini içerir. Soğuk algınlığına ve hava değişimlerinde kullanılabilir. Ayrıca çocuk gelişimine de destek verir. Günde iki adet kivi yerseniz neredeyse günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yüksek oranda lif içerir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Kemik gelişimi için etkilidir. Bol miktarda C ve E vitaminleri bulundurur. Enerji değeri yüksektir. Kalsiyum, potasyum, çinko, şeker, protein, lif ve folat içerir.

Balkabağı: A vitamininden zengin turuncu antioksidan balkabağı, Kasım gelince akla ilk gelen meyvelerden. A, B2, C ve E vitamini deposu olmakla birlikte, yüzde 94’ü su olduğu için neredeyse hiç kalorisi olmayan balkabağı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip organ sağlığını korur. Antioksidan özelliğiyle kalbi ve beyni de iyileştirirken ışıltılı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Kasım Ayı Sebzeleri

Kereviz: Kereviz, A ve K vitaminleri içerip, antioksidanları ile çok geniş yelpazede hastalıklara karşı bünyeyi korur. Enfeksiyonları azaltan kereviz eklem ağrılarına iyi gelmekte, akciğer enfeksiyonları, astım atakları ve cilt sorunlarını çözmekte yardımcı bir sebze.

Pırasa: Kolesterolü düşüren, kronik hastalık riskini azaltan, demir eksikliğine iyi gelen pırasa, düşük kalorisiyle vücudunuzun gerçek dostudur. A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra; kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineraller içerir. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olup idrar söktürücü özelliğine sahiptir.

Kırmızı turp: Özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Potasyum ve folik asit içeren kırmızı turplar, sindirimi kolaylaştırıp, stresi azaltır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan kırmızı turp öksürük tedavisinde de etkilidir.

Karnabahar: Antioksidanlar ve C vitamini bakımından zengindir, kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği kalsiyum ile de kemik sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunur.

Ispanak: Kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, folik asit, çinko, K, A ve E vitaminleri içeren ıspanak; metabolizmayı hızlandırır, cildi güzelleştirir, kanser ve astım gibi rahatsızlıklara karşı kalkan oluşturur, kan basıncını dengeler, kemik ve göz sağlığını iyileştirir.

Soğan: Antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal, antibakteriyal özellikleri ile hastalık ve enfeksiyonlarla karşı koruma sağlar.

Pazı: Kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlayan mükemmel bir kalsiyum deposudur. Kanseri özellikle de kolon kanserini önlemeye yardımcı olur. Kan şekerini düzenler.

Etiketler: KASIM, SEBZE, MEYVE

EN ÇOK OKUNANLAR

Maison Valentino x Beymen Daveti
Maison Valentino x Beymen Daveti

Maison Valentino x Beymen Daveti

1 dakika okunma süresi
2022 Yılının En Şanslı Burçları
2022 Yılının En Şanslı Burçları

2022 Yılının En Şanslı Burçları

8 dakika okunma süresi
Prada Holiday 2021 Koleksiyon Daveti
Prada Holiday 2021 Koleksiyon Daveti

Prada Holiday 2021 Koleksiyon Daveti

1 dakika okunma süresi
Okunması Gereken En İyi 9 Psikoloji Kitabı
Okunması Gereken En İyi 9 Psikoloji Kitabı

Okunması Gereken En İyi 9 Psikoloji Kitabı

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Cilt ve Vücut Bakımı
Kışa Özel Cilt ve Vücut Bakımı

Kışa Özel Cilt ve Vücut Bakımı

1 dakika okunma süresi
2022 Kışının Öne Çıkan 4 Kaban Trendi
2022 Kışının Öne Çıkan 4 Kaban Trendi

2022 Kışının Öne Çıkan 4 Kaban Trendi

1 dakika okunma süresi
En İyi Yılbaşı Ağacı Süslemeleri
En İyi Yılbaşı Ağacı Süslemeleri

En İyi Yılbaşı Ağacı Süslemeleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Vakko L'Atelier ile Yılbaşı Lezzetleri
Vakko L'Atelier ile Yılbaşı Lezzetleri

Vakko L'Atelier ile Yılbaşı Lezzetleri

Şubat Ayı Meyve ve Sebzeleri
Şubat Ayı Meyve ve Sebzeleri

Şubat Ayı Meyve ve Sebzeleri

Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri
Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri

Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Ocak Ayı Meyve ve Sebzeleri
Ocak Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ocak Ayı Meyve ve Sebzeleri

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH
GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

Lezzetli Keşif: Tony's Chocolonely
Lezzetli Keşif: Tony's Chocolonely

Lezzetli Keşif: Tony's Chocolonely

İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?
İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?

İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?

Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri
Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri

Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri

Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mart Ayı Meyve ve Sebzeleri
Mart Ayı Meyve ve Sebzeleri

Mart Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ağustos Ayı Meyve ve Sebzeleri
Ağustos Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ağustos Ayı Meyve ve Sebzeleri