Ekim Ayı Meyve ve Sebzeleri

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, ekim ayı meyve ve sebzelerini anlatıyor.

YAZAR: Nilay Keçeci Arpacı
ABONE OL
30 Eylül 2020 Çarşamba 16:56 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Ekim Ayı Meyve ve Sebzeleri

Meyveler: Greyfurt, elma, portakal, armut, muz, mürdüm eriği, üzüm, incir, kızılcık

Sebzeler: Karnabahar, pırasa, lahana, kırmızı turp, havuç, mantar, patlıcan, kıvırcık salata

GREYFURT

Sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan greyfurt, tam bir C vitamini deposu. Aynı zamanda domatesten sonra da en iyi likopen kaynağı. Bu yönüyle çeşitli kanser türleri üzerinde olumlu etkiler gösteriyor. İçerdiği antioksidan bileşikler sayesinde vücudun immün sistemini güçlendirici etkilere sahip. Ayrıca, akciğer ve solunum yolu enfeksiyonlarında üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor. Doğal bir lif kaynağı olduğundan dolayı sindirim sistemine oldukça faydalı etkiler gösteriyor. İçeriğindeki A vitamini sayesinde yara iyileşmelerinde ve göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu da biliniyor.

ELMA

Elma, sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinin yanında kalp damar sağlığı, cilt sağlığı ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından da büyük öneme sahip meyveler arasında yer alıyor. C, A, E, K ve B vitaminleri açısından zengin olan elma potasyum gibi birçok mineral içeriğine de sahip. Konstipasyon ve diyare gibi sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. Ayrıca vücutta oluşan ödemin atılmasına da yardımcı oluyor.

KARNABAHAR

Karnabahar, 100 gr da yaklaşık 25 kalori içermesiyle diyet listelerinde sıklıkla yer alan, besleyici değeri yüksek, antioksidan açısından zengin bir sebzedir. İçerdiği folik asit, K vitamini, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, kalsiyum, manganez ve fosfor gibi vitamin ve mineraller ile sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip. Diyet lifi açısından oldukça zengin olmasının yanı sıra içeriğinde bulunan sülfür sayesinde de vücut için oldukça faydalı. Yüksek lif oranı içermesinden dolayı sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı etkileri bulunuyor. Antioksidan bileşen içeriği ile oldukça zengin olan karnabahar vücutta serbest radikal oluşumunu önlemeye yardımcı olarak inflamatuar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor.

Meyve ve Sebze Tüketimi Hakkında Bilinmeyenler

Su Deposu Yaz Sebze ve Meyveleri

Eylül Ayı Meyve ve Sebzeleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Stilin Kalbine Yolculuk: Selma Çilek Çiftçi
Stilin Kalbine Yolculuk: Selma Çilek Çiftçi

Stilin Kalbine Yolculuk: Selma Çilek Çiftçi

13 dakika okunma süresi
Kurumsal Deneyimini Yaratıcılıkla Harmanlıyor: Evin Tümay
Kurumsal Deneyimini Yaratıcılıkla Harmanlıyor: Evin Tümay

Kurumsal Deneyimini Yaratıcılıkla Harmanlıyor: Evin Tümay

21 dakika okunma süresi
Yeni Nesil Trend: Fiyonk
Yeni Nesil Trend: Fiyonk

Yeni Nesil Trend: Fiyonk

1 dakika okunma süresi
Kelly Rutherford'un Duygularla Harmanladığı Yolculuk
Kelly Rutherford'un Duygularla Harmanladığı Yolculuk

Kelly Rutherford'un Duygularla Harmanladığı Yolculuk

9 dakika okunma süresi
Unutulmaz Versace Tasarımına Rekor Fiyat
Unutulmaz Versace Tasarımına Rekor Fiyat

Unutulmaz Versace Tasarımına Rekor Fiyat

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri