Vegan Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

İki favori lezzeti bir araya getiren tarif: Vegan Kakaolu Kahveli Kek.

YAZAR: Büke Şedele
25 Haziran 2021 Cuma 16:56 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Vegan Kakaolu Kahveli Kek (Rafine Şekersiz!)


Malzemeler:


  1. Kek harcı (25x10cm boyutunda kek kalıbı için)
  2. 250g dinkel/spelt un (veya tam buğday unu)
  3. 20g ham kakao
  4. 160 gr Hindistan cevizi şekeri (veya kuru dut tozu)
  5. 1 çay kaşığı karbonat
  6. ½ çay kaşığı deniz tuzu
  7. 50 gr Hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
  8. 20 gr sıvıyağ
  9. 80 ml espresso
  10. 1 çay kaşığı elma sirkesi
  11. 250ml su


Sos:


  1. 80 ml espresso
  2. 30 gr agave şurubu
  3. 20 gr Hindistan cevizi yağı
  4. 10 gr ham kakao


Yapılışı:


Fırınınızı 175 dereceye ısıtın.

Kek kalıbınızı fırın kağıdıyla kaplayın veya Hindistan cevizi yağı ile güzelce yağlayıp hazır bekletin.

Un, ham kakao, Hindistan cevizi şekeri, karbonat ve deniz tuzunu bir kapta bir araya getirin.

Hindistan cevizi yağı, sıvıyağ, espresso, elma sirkesi ve suyu karıştırın.

Sıvı malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve bir araya gelene kadar karıştırın.

Harcı kek kalıbına döküp fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin. Piştiğine emin olmak için kürdan testi uygulayın.

Sos için:


Sos için tüm malzemeleri küçük bir tencerede birleştirip topak olmaması için çırparak homojen kıvama gelene kadar pişirin. (Kıvamı sıvı olacak.) Dilerseniz ateşte az tutup yoğunlaştırmadan fırından çıkan kekin üzerinde delikler açıp kekin üzerinde gezdirin. Dilerseniz de biraz daha yoğunlaştırıp servis esnasında sos gibi kullanın.


Afiyet olsun.

Vegan Beslenme Hakkında Her Şey

Vegan ve Rafine Şekersiz Pancake

Vegan Brownie Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde