Klorella Tozu Nedir? Klorella Tozu Nasıl Kullanılır?

Diyetisyen Gamze Altınay, klorella tozu ile hazırlayabileceğiniz birbirinden sağlıklı ve pratik üç tarif önerisi paylaşıyor.

YAZAR: GAMZE ALTINAY
2 Aralık 2020 Çarşamba 16:39 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz klorella (chlorella) aslında yeşil tatlı su yosunudur. Çeşitli vitaminleri ve mineralleri içerir. Özellikle B12, D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve proteinden oldukça zengindir. Peki biz neden son zamanlarda adını sıkça duyuyoruz? Çünkü antioksidan, antibakteriyel ve antiviral etki gösterir. Ayrıca klinik çalışmalar, klorella takviyesinin kan yağları ve yüksek kan şekeri üzerinde olumlu etki gösterdiğini belirtmektedir. Sigara içtiğimizde, sağlıksız beslendiğimizde hatta yoğun egzersiz yaptığımızda serbest radikal adını verdiğimiz zararlı bileşikler oluşur. Vücutta aşırı miktarda biriken serbest radikaller, hücrelere zarar verebilen ve kronik hastalıklara yol açabilen oksidatif stres adı verilen duruma neden olabiliyor. Klorellanın, hücreleri paslandıran bu oksidatif strese, kansere ve kronik obstrüktif akciğer hastalığına (KOAH) karşı koruyucu etkilerinin olduğu bilinmektedir. Ayrıca bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısını artırarak kilo verme üzerinde etkileri olduğu bulunmuştur.

Klorella Tozunu Ne Zaman ve Nasıl Kullanmalıyız?


Tercihen sabahları olmak üzere, günün herhangi bir zamanında kullanılabilir. Yemeklerden önce büyüklüğüne göre değişmekle beraber yaklaşık 1 çay kaşığı (yaklaşık 2 gr) klorellayı 1 bardak limonlu suya karıştırarak, taze sebze ve meyve sularına, smoothie’lere, maden suyuna ekleyerek kullanabilirsiniz.

Klorella Enerji Suyu


Malzemeler:

  1. 4 çay kaşığı klorella
  2. 1 litre su
  3. 1 adet limon suyu ve dilimleri


Yapılışı:

Limon dilimlerinizi ve klorella tozunu karıştırıp tüketin.

Klorella ‘Porridge’

Malzemeler:

  1. 2 kaşık yulaf
  2. Yarım su bardağı süt
  3. 1 çay kaşığı klorella
  4. 1 adet yerli muz
  5. Yarım çay kaşığı tarçın veya kakao


Yapılışı:

Süt ve yulafı beş dakika ocakta ısıtın. Lapa haline gelecek.

Muzu ezin ve tüm malzemeleri karıştırarak tüketin.

Klorella Avokado Tost

Malzemeler:

  1. 1 dilim ekmek
  2. Yarım avokado
  3. 1 çay kaşığı organik ‘Burst Chlorella’
  4. Karabiber, tuz, pul biber


Yapılışı:

Avokadoyu klorella ile ezin.

Tuz, karabiber ve istenirse pul biber ekleyin. Karışımı ekmeğinize sürün, üzerine isterseniz limon suyu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!



Avokadolu Bakla Çorbası

Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri

İdil Yazar'dan Pratik Atıştırmalık Tarifler

EN ÇOK OKUNANLAR

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk