Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, muhteşem bir antioksidan kaynağı olan, aynı zamanda bağışıklık güçlendiren Avokadolu Bakla Çorbası tarifini paylaşıyor.
1 bardak ilikli kemik suyu (Tercih ettiğiniz her sıvı olur)
1 bardak su
1 çay kaşığı kimyon tozu
1/2 çay kaşığı muskat
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Kuru baklayı bir gece önceden suda bekletin. Eğer unutursanız, iki üç saat boyunca ılık suda bekletip ardından suyunu süzün.
Tencereye soğanları doğrayın.
Kuru baklaları ekleyin. 1 bardak ilikli kemik suyunu ve bir bardak normal içme suyunu ekleyip kısık ateşte iyice dağılana kadar pişirin.
Soyduğunuz avokadoyu, dereotunu, limon suyunu, sarımsağı ve baharatları ekledikten sonra beş dakika daha tatların birbirine karışması için pişirmeye devam edin.
En son limon kabuğunu da içerisine atıp, ocağın altını kısın.
Üzerine biraz acı biber ile bir yemek kaşığı sade yağı eritip gezdirirseniz, daha şifalı olur.
Not:Avokadonuz sertse bir gece önceden bir iki adet elma ile birlikte kağıda sarıp karanlık bir yerde bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Sertlik derecesine göre bekletme süresini uzatmanız gerekebilir.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak ve mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için
tıklayınız.