Malzemeler (4 porsiyon):
2 yemek kaşığı yulaf unu
2 su bardağı badem sütü (veya laktozsuz süt)
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı şekersiz ham kakao
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı hurma püresi veya birkaç damla stevia
3 yemek kaşığı süzme yoğurt (light)
Hazırlanışı
1. Süt, yulaf unu, yumurta sarısı ve hurma püresini tencereye alın. Karışımı orta ateşte karıştırarak pişirin.
2. Kaynamaya başladığında kıvam alacaktır. Ocaktan alın.
3. Ilıyınca süzme yoğurt, kakao ve tarçını ekleyip blender ya da çırpıcı ile pürüzsüz hâle getirin.
4. Servis kaplarına bölüştürün.
5. Üzerine biraz kakao serpip buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Kalori: Yaklaşık 100–120 kcal / porsiyon
Afiyet olsun! Daha fazla sağlıklı tarif için buraya tıklayabilirsiniz.Fotoğraf: iStock