Ünlü Şeflerden Pratik Yaz Tatlısı Tarifleri

Ünlü şeflerden yaza özel pratik ve sağlıklı yaz tatlısı tarifleri.

YAZAR: Eray ERKOCA
28 Temmuz 2020 Salı 21:54 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi

Jale Balcı'dan "Dondurulmuş Yoğurt Parçaları" tarifi

Malzemeler:

1. 2 su bardağı tam yağlı yoğurt

2. 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu

3. 1 paket vanilya

4. 1 çay bardağı doğranmış çilek

5. 1 çay bardağı yabanmersini

6. 1 çay bardağı ahududu

DONDURULMUŞ YOĞURT PARÇALARI NASIL YAPILIR:

1. Bir kapta yoğurdu iyice karıştırın.

2. Vanilya ve balı ilave edip karıştırın.

3. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Kaşık yardımıyla eşit ama çok ince olmayacak şekilde dağıtın.

4. Üzerini çilek, yabanmersini ve ahududu ile süsleyin.

5. Süslemek için tercihe göre granola, hindistancevizi veya çikolata parçacıkları da kullanabilirsiniz.

6. Dondurucuda en az 4-5 saat arası iyice sertleşene kadar bekletin.

7. Elinizle kırdıktan veya bıçakla kestikten sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Arda Türkmen'den "Vişneli Crumble" tarifi

MALZEMELER:

1. 500 gr donuk vişne

2. 2-3 yemek kaşığı toz şeker

3. 1 silme yemek kaşığı buğday nişastası

4. ½ su bardağı su

CRUMBLE İÇİN:

1. 150 gr tereyağı – soğuk küçük küp küp doğranmış

2. 150 gr un – 1,5 su bardağı

3. 50 gr toz şeker – 3 yemek kaşığı

SERVİS ETMEK İÇİN:

1.Dondurma

2.Toz antep fıstığı

VİŞNELİ CRUMBLE NASIL YAPILIR:

*Crumble için

1. Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.

2. Ardından buzdolabına koyun ve soğuk olarak bekletin.

*Vişneler için

1. Vişnelerinizi bir tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin.

2. Ocağa alıp hafif tıkırdatın.

3. Bir karıştırma kabına nişastayı alın, içerisine suyu ekleyip karıştırın.

4. Vişneler daha çok sularını salınca ocağın altını kapatın. Karıştırarak içerisine nişastalı karışımı ekleyin.

5. Ardından tekrar ocağın altını açın ve karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

Not: Vişneler için uyguladığınız şeker miktarı biraz ekşi olacaktır, eğer daha tatlı bir tat isterseniz 1 su bardağı toz şekere kadar çıkarabilirsiniz.

*Birleştirmek için

1. Hazırladığınız vişneyi cam fırın kabınıza alın ve üzerine hazırladığınız crumble'ı serpiştirin.

2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.

3. Fırından çıkardığınız crumble'ınızı dondurma ve fıstıkla süsleyerek servis edin.

Not: Dilerseniz büyük kaba tek bir tane ya da küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Bağışıklığınızı Güçlendirecek 5 Smoothie Tarifi

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri