Urla'nın En İyi Restoranları

Ege'nin en lezzetli mezelerini ve deniz ürünlerini deneyip, en kaliteli Urla şaraplarını tadabileceğiniz Urla'nın en iyi restoranları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
31 Ağustos 2023 Perşembe 15:26 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Urla'nın En İyi Mekanları

Urla'da, en leziz mezelerden taptaze deniz ürünlerine, yerel malzemelerle üretilmiş zeytinyağlılardan meşhur Urla güvecine dek Ege mutfağının en iyilerini sunan restoranlara rastlayabilirsiniz. Yerel müdavimleri ile klasikleşmiş işletmeler, fine dining restoranlar ve en iyi Urla şarabını bulabileceğiniz bağ evleri ile Urla'nın en iyi restoranlarını keşfettik.

Urla'nın En İyi Restoranları:

İOKİ

Modern ve yenilikçi suşi menüsü ile dikkat çeken İOKİ'nin, Urla'nın yanı sıra İstanbul, Bodrum ve Çeşme'de de mekanları bulunuyor. Taze malzemelerle hazırlanan tempura, noodle gibi birçok lezzetin yer aldığı İOKİ, otantik Japon mutfağının tatlarını yeniden keşfedebileceğiniz bir restoran.

Adres: İskele, 2126. Sokak, No:17 Urla, İzmir

Telefon: 0232 752 08 88

Instagram: @iokirestaurant


Teruar Urla

2020 yazından bu yana hizmet veren ve ismini köken olarak Latince Terra yani "toprak"tan alan Teruar Urla, misafirlerini sürdürülebilirliği odak noktasına koyan Şef Osman Serdaroğlu önderliğinde ağırlıyor. Deniz mahsullerinin ön planda olduğu mekanın en temel üç ürününü ise; zeytinyağı, deniz mahsulleri ve otlar oluşturuyor.

Adres: Kuşçular, 8028. Sokak, No:16, Urla, İzmir

Instagram: @teruarurla


Hiç Urla

Urla Sanat Sokağı'ndaki 160 yıllık taş binasında misafirlerini ağırlayan Hiç Urla, menüsünü "yenilebilir orman" prensibiyle Hiç Zeytin Ormanı'ndan temin edilen organik ürünlerle hazırlıyor. Lokal lezzetlerin "Yeni Urla Mutfağı" adı altında yeniden yorumlandığı mutfak, mevsimine göre değişen menülerle misafirlerini ağırlıyor.

Adres: Yeni, Sanat Sokağı, Zafer Cad. No:52, Urla, İzmir

Telefon: 0232 754 30 99

Instagram: @hicurla


OD Urla

Tarladan sofraya deneyimini, 17 dönüm zeytinlik arazisinin içinde incelikle yaşatan OD Urla, her ay değişen menü konseptiyle hizmet veriyor. Ege köklerine bağlı restoranın reçetelerine, Türkiye'nin yedi bölgesi ve 14 farklı ülkeden seçilen şaraplar eşlik ediyor. Mekanın sürdürülebilirlik konusunda hassas olan başarılı şefi Osman Sezener, malzemelerini civar köylerdeki çiftçi ve balıkçılardan temin ediyor. Ayrıca kendi tarla ve bahçelerinde yetişen sebze ve meyvelerden ve yine kendi bahçesinden elde ettiği zeytinyağlarından faydalanıyor.

Adres: Rüstem, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28, Urla, İzmir

Instagram: @odurla


Vino Locale

2018 yılında kurulan Vino Locale, lokal lezzetleri, mevsimler olarak yenilediği menüsünde bir araya getiriyor. Ağırlıklı olarak fırında; meşe odununda uzun saat pişen etler, deniz mahsulleri ve sebzelerin yer aldığı bir konsept hazırlıyor. 30 kişilik kapasiteyle hizmet veren Vino Locale, konuklarına her daim aynı konforu sunabilmek adına 15 yaş kuralı uyguluyor.

Adres: Kuşçular, 8037. Sokak No:3, Urla, İzmir

Instagram: @urlavinolocale


MA Urla

Çağdaş deniz ürünleri restoranı olarak karşımıza çıkan MA Urla, OD Urla ve Şef Osman Sezener'in imzasını taşıyor. Ege Deniz'inden çıkan taze ürünler, modern yorumlarla imza lezzetlere dönüşüyor. OD Urla'dan farklı olarak MA Urla, tek seferde çok daha az sayıda misafire hizmet vererek daha kişisel bir deneyim sunuyor.

Adres: Rüstem Mah. 2018/9 Sokak No:28 Sütpınarı Mevkii, Urla, İzmir

Instagram: @ma.urla


Levan

Ege lezzetlerini doğayla iç içe bir atmosferde deneyimlemek isteyenler için Levan'ı öneririz. Pazar günlerini "Pizza Günü" ilan eden restoranda, samimi ve sıcak bir dekorasyona sahip olan iç mekanda oturabileceğiniz gibi sarmaşıkların altında dışarıda da keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Adres: Kuşçular, Kuşcular Cad. No:3 Urla, İzmir

Telefon: 0232 754 58 54

Instagram: @levanurla


Gia Urla

Doğrudan topraktan gelen taze mahsullerin, mutfakta bambaşka şekiller alarak masalara taşındığı Gia Urla, lokal üreticilerin ürünlerini kullanmaya özen gösteriyor. Yalın pişirme teknikleriyle hazırlanan lezzetli yemekler, modern sunumlarla karşımıza çıkıyor.

Adres: Denizli, Harbiye Cad. No:13 Urla, İzmir

Instagram: @giaurla


Rast Urla

Kahvaltıdan akşam yemeğine dek hizmet veren Rast Urla, yemekleriyle olduğu kadar kokteylleri ile de gönlünüzü fethedebilecek bir restoran. Canlı müzik etkinlikleri de bulabileceğiniz mekanın şık dekorasyonu, atmosferi üst seviyeye taşımaya katkı sağlıyor.

Adres: İskele, İskele Cad. No:24D Urla, İzmir

Instagram: @rasturla


Beğendik Abi

Meşhur Urla güvecinin, en leziz seçeneklerini bulabileceğiniz Beğendik Abi, Urla'nın en popüler lokal restoranlarından. Müdavimlerinin vazgeçemediği Beğendik Abi'de; et tandır, keşkek, çipohorta gibi klasiklerin yanı sıra mezeleri de denemenizi öneririz.

Adres: Camiatik, Tatar Cami Sokak, No:12 Urla, İzmir

Telefon: 0232 754 20 71

Instagram: @begendikabi_urla


Yengeç Restaurant

İzmir'in klasikleşmiş mekanlarından Yengeç Restaurant, oldukça geniş olan menüsünde pek çok balık ve meze seçeneğine sahip. Ahtapot vantuz, ballı kalamar, İspanyol usulü ahtapot, levrek simit, patlıcanlı karides ve enginarlı levrek gibi deniz ürünü ağırlıklı yemekleri denemenizi öneririz.

Adres: İskele, 2121. Sokak, No:6 D:1 Urla, İzmir

Instagram: @yengecrestaurant


Akın'ın Yeri

Urla'daki Özbek Köyü'nün limanında yer alan Akın'ın Yeri, 1970 yılından bugüne dek hizmet veriyor. Yazın ayrı keyifli, kışın şömineli ortamında ayrı keyifli olan restoran, yerel deniz ürünlerini Ege'nin leziz meze ve otları ile birlikte sunuyor.

Adres: Özbek Akkum (Liman Karşısı), Urla, İzmir

Telefon: 0232 753 03 03

Instagram: @akininyeri


Polima Müze Restoran

Açık mutfak konseptiyle hizmet veren Polima Müze Restoran, Köstem Zeytinyağı Müzesi'nin hemen yanında misafirlerini ağırlıyor. Sıfır atık ve sürdürülebilir gastronomiye odaklanan restoran, Ege zeytinlerinin leziz zeytinyağı ile yapılmış lezzetler sunuyor. Polima Müze Restoran'ın menüsünde, yöresel lezzetlere uluslararası yemekler eşlik ediyor.

Adres: Uzunkuyu Eski, İzmir-Çeşme Yolu, No:8 Urla, İzmir

Instagram: @polima.urla


La Pena Restaurant

Tarihi taş binasında kendine has bir atmosferde misafirlerini ağırlayan La Pena Restaurant, La Pena Karides gibi imza lezzetlerinin yanı sıra damakta tat bırakan pizza seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Şarap seçkisini deneyebileceğiniz gibi ilgi çekici kokteyllerini de tatmanızı öneririz.

Adres: Yeni, Erinç Sk. No:13 Urla, İzmir

Instagram: @lapenaurla


Urla'nın En İyi Şarap Evleri:

Perdix Wines

Hem kapalı mekanı hem de bahçesindeki oturma yerleri ile oldukça şık bir atmosferde misafirlerini ağırlayan Perdix Wines'ın, ödüllü şarap seçkisine, ağırlık yapmayan ama bir o kadar lezzetli yemekler eşlik ediyor. Beş ürün ile butik bir şarap firması olarak yola çıkıp bugün Urla'nın en popüler şarap evlerinden biri haline gelen mekanı, romantik bir akşam yemeği için de tercih edebilirsiniz.

Adres: Birgi, İzmir-Çeşme Yolu No:14 Urla, İzmir

Instagram: @perdixwines


HUS Wines

Aile işletmesi olarak hizmet veren HUS Wines, hem bağında hem de şaraphanesinde sürdürülebilirliğe önem veriyor. Mutfağında da yenilikçi tariflerle karşımıza çıkan mekanda, şarap seçkisi ile eşleşen tatlarda yemekler hazırlanıyor.

Adres: Kuşçular, 8018/1. Sokak No:39 Urla, İzmir

Instagram: @huswines


Urlice Vineyards

1997 yılından beri organik tarım prensipleri ile şarap üretimi yapan Urlice Vineyards, denizden yalnızca 1.5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Beğenilen üzüm çeşitlerinin minimal müdahalelerle şaraba dönüştürüldüğü Urlice'de, özellikle kırmızı şaraplar, Fransız meşe fıçılarda en az iki yıl, şişede ise minimum 18 ay bekledikten sonra satışa sunuluyor.

Adres: İçmeler, 1168. Sokak, No:7 Urla, İzmir

Telefon: 0232 754 68 59

Instagram: @urlicevineyards


USCA Wines

2002 yılında başlayan hikayesi ile bugün Urla'nın en iyi butik şaraphanelerinden birine dönüşen USCA Wines, sürdürülebilirlik ilkeleri ile üretim yapıyor. USCA'daki anlatımlı, klasik ve premium şarap tadımları ile favori şarabınızı keşfedebilirsiniz.

Adres: Kuşçular, 8033. Sokak, No:1 Urla, İzmir

Instagram: @uscawines


Urla Wines

Urla Bağ Yolu'nun bir ferdi olan Urla Wines, leziz şarap seçkisiyle olduğu kadar oldukça kişisel bir deneyim yaşayabileceğiniz 2Rooms Hotel'i ile de biliniyor. 1996 yılında başlayan Urla Wines, bugün 11 çeşit ödüllü şarabını misafirlerine sunuyor.

Adres: Kuşçular, 8028 Sok. No:12 Urla, İzmir

Telefon: 0232 759 01 11

Instagram: @urlawines


MMG Şarapçılık

İsmini, tarihin ilk alkollü içkisi olarak bilinen Met yani bal şarabından alan MMG Şarapçılık; Bornova Misketi, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Viognier, Kara Misket gibi tüm üzümleri gece hasadı yapıyor. El ile yani manuel presleme, yer çekimi kuvvetiyle aktarma gibi geleneksel yöntemlere ek olarak şişeleme, etiketleme ve paketleme de tamamen insan gücüyle yapılıyor.

Adres: Gödence Yolu Cad. No:40 Urla, İzmir

Telefon: 0232 776 63 66

Instagram: @mmgwines


Çakır Winery & Vineyards

Misafirlerine hem kapalı alanında hem de bahçesinde keyifli bir atmosfer sunan Çakır Winery & Vineyards, sevilen bir aile işletmesi. Restoranıyla da ilgi gören mekan, şarap tadımlarıyla olduğu kadar düğün, özel etkinlik ve organizasyonlar için de tercih ediliyor.

Adres: Kuşçular Mah. 8036. Sokak, No:54 Urla, İzmir

Instagram: @cakirwinery


Kayseri'nin En İyi Restoranları

Marmaris'in En İyi Restoranları

Ayvalık'ın En İyi Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra
İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra

İstanbul'da Mekan Önerisi: Okra

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları