Neolokal, 4. Kez The World's 50 Best Restaurants Listesinde

Anadolu'nun hikayelerini çağdaş bir sofrada yeniden anlatan Neolokal, 10. yılında bir kez daha dünyanın en iyileri arasında. İstanbul'un kalbinde bir masal, dünyanın dört bir yanında yankı buluyor…

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
21 Haziran 2025 Cumartesi 15:28 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Neolokal, 4. Kez The World's 50 Best Restaurants Listesinde

Anadolu'nun köklerinden aldığı ilhamla sofralara modern bir masal anlatan Neolokal, 10. yılında da adını gastronomi dünyasının en prestijli sahnesine yazdırdı. Dünyanın dört bir yanından lezzet tutkunlarının oylarıyla belirlenen The World's 50 Best Restaurants listesinde Türkiye'den yer alan tek restoran olan Neolokal, bu yıl da dünya gastronomisinin zirvesinde Türkiye'yi temsil ediyor.

Şef Maksut Aşkar

Şef Maksut Aşkar'ın önderliğinde, geleneksel Anadolu tariflerini çağdaş dokunuşlarla rafine bir deneyime dönüştüren Neolokal hem yerel hafızayı hem de sürdürülebilir mutfak anlayışını aynı masada buluşturuyor. Dünyada 27 bölgeden aralarında sektörden uzman, bilir kişiler, kanaat önderi, gastronomi yazarı ve eleştirmeni, şef, restoran sahibi ve dünyayı dolaşan gurme kişiliklerin olduğu 1.080 seçmenin yalnızca 10 mekâna oy vermesiyle belirlenen The World's 50 Best Restaurants listesine bu yıl 100. sıradan giren Neolokal son iki yıldır listede yer alan Türkiye'den tek restoran konumunda bulunuyor.

Michelin Rehberi'nin 2022 ve 2023 Türkiye seçkisinde hem bir yıldız hem de ilk yeşil yıldız ödülüyle taçlanan restoran, Gault & Millau'dan aldığı 4 Toque ile de "Yılın En İyi Restoranı" unvanını koruyor.

Bugün Galata'nın tarihi dokusu içinde, eskiyle yeniyi harmanlayan bu zarif sofra, Anadolu mutfağının hikâyesini dünya çapında yeniden yazmaya devam ediyor. Bir tabakta anıları, geleceği ve toprağın cömertliğini hissedebileceğiniz Neolokal, bize bir kez daha şunu hatırlatıyor: İyi yemek, bir yudum nostalji, bir tutam umut ve sonsuz bir yaratıcılık ister. İstanbul'un kalbinde bu masal hiç bitmesin diye, Neolokal bir yıl daha dünya sahnesinde...

EN ÇOK OKUNANLAR

Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haftanın Mekanı: Inari Omakase
Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları
İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı
Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu
Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri
İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Haftanın Mekanı: MykOrini
Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: MykOrini

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı
Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul
Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”
The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri
2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri

2026 Yılbaşı Rehberi: En Popüler Otel ve Restoran Seçimleri

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant
Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant