Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Kısa bir süre önce, İstanbul'un lezzet haritasına bir yeni durak daha eklendi. Kuruçeşme'nin kalbinde konumlanan Pantheon, adını Roma'daki tüm tanrılara adanmış yapıdan alıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de ismini duyduğumuz an dahi, içeride sıradan bir akşam yemeğinden fazlasının gizli olduğunu hissettiren Pantheon Istanbul yerleşiyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
14 Nisan 2025 Pazartesi 15:54 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

İstanbul'un gastronomi sahnesi, her dönem yeni bir yıldızla parlıyor. Son dönemin en dikkat çekici parıltısı ise Kuruçeşme'nin kalbinde yükselen Pantheon. Adını Roma'daki tüm tanrılara adanmış antik tapınaktan alan bu mekan, geçmişin ihtişamını modern lüksle harmanlayarak misafirlerine benzersiz bir deneyim sunuyor.

Latince Fısıltılar

İçeri adımınızı atar atmaz, mekan mimari diliyle konuşmaya başlıyor. Restoranda geleneksel motiflerle harmanlanmış modern detaylar bir araya getirilmiş; kubbeye yansıtılan NFT video enstalasyonlar ve Latince mottolar ise mekanı adeta bir görsel ayine çevirmiş. Yani konuklar, sadece bir yemeğe değil, çağlar arası bir yolculuğa davet ediliyormuş gibi bir atmosfer hakim içeride.

Duyulara Dokunan Menü

Restoranın menüsüne gelince... Şef Emir Kaan'ın dokunuşu, daha ilk lokmada kendini belli ediyor. Menüde Akdeniz mutfağını esas almışlar ama tabaklarda Uzak Doğu tekniklerinden ilham alındığı hissediliyor. Örneğin; Mavi Kuyruk Tempura adeta bir imza tabak gibi parlıyor. Yengeç Sando'yu anlatmaya kelimeler az kalıyor; brioche arasında dans eden o lezzet, damağınızda özel bir iz bırakıyor. Ve Akya Crudo... Narenciye aslan sütü ile hazırlanmış. Hem ferah hem de çarpıcı... Ana yemeklerde ise dry aged etler ve kuzu pirzola gibi seçenekler, her damak zevkine hitap etmeyi başarıyor.

Tabağın Ardında Sahne Işıkları

Sadece yemekle sınırlı kalınmamış. Saat ilerledikçe mekan adeta kimlik değiştiriyor; caz tınıları, DJ setleriyle buluşuyor. Özellikle Perşembe, Cuma ve Cumartesi geceleri 22.30'dan sonra başlayan bu dönüşümle, Pantheon İstanbul, gece hayatına zarif bir başkaldırı gibi konumlanıyor. Dinner Theater performansları da mekanı bir sahneye dönüştürüyor; misafirler sadece izlemekle kalmıyor, adeta yaşıyor.

Kıyafet Kodu: Zarafet

Pantheon'da, kıyafet kuralları ve sofistike ambiyansıyla, sıradanlığa pek yer bırakılmamış. Yalnızca yeni bir restoran değil, kendine has bir komünite yaratmayı hedeflemişler. Anlaşılan o ki, Pantheon sadece bir lezzet deneyimi yaşatmak için değil, tümüyle etkilemek ve iz bırakmak için tasarlanmış. Kısacası İstanbul'un ruhunu antik bir lüksle kutlamak isteyenler için Pantheon, bir sır olmaktan çıkmış. O kapı aralanmış ve o yolculuk başlamış. İstanbul'un bu yeni gastronomi mabedini keşfetmek, şehrin sunduğu en özel deneyimlerden biri olabilir. Siz denemeye ne dersiniz?

Adres: Kuruçeşme, Kırbaç Sokağı No:15 Beşiktaş

Telefon: 0533 257 19 28

Instagram: @pantheonistanbul

EN ÇOK OKUNANLAR

Ömer Uluç'un Sanat Serüveni İstanbul Modern'de
Ömer Uluç'un Sanat Serüveni İstanbul Modern'de

Ömer Uluç'un Sanat Serüveni İstanbul Modern'de

1 dakika okunma süresi
Kendinize Sarılmanın 5 Kolay Yolu: İçten Gelen Gücü Keşfedin
Kendinize Sarılmanın 5 Kolay Yolu: İçten Gelen Gücü Keşfedin

Kendinize Sarılmanın 5 Kolay Yolu: İçten Gelen Gücü Keşfedin

5 dakika okunma süresi
Londra'nın Yeraltı Dünyasına Yolculuk: “MobLand”
Londra'nın Yeraltı Dünyasına Yolculuk: “MobLand”

Londra'nın Yeraltı Dünyasına Yolculuk: “MobLand”

12 dakika okunma süresi
The Last of Us 2. Sezon: Sessizlikten Yükselen Çatlaklar
The Last of Us 2. Sezon: Sessizlikten Yükselen Çatlaklar

The Last of Us 2. Sezon: Sessizlikten Yükselen Çatlaklar

4 dakika okunma süresi
Bodrum'da Ralli Rüzgarı
Bodrum'da Ralli Rüzgarı

Bodrum'da Ralli Rüzgarı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı
Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent
Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent

Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent

Haftanın Mekanı: Limoré
Haftanın Mekanı: Limoré

Haftanın Mekanı: Limoré

Haftanın Mekanı: Lokanta İst
Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Lokanta İst

Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul
Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul

Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey
Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar
Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Haftanın Mekanı: Mezkla
Haftanın Mekanı: Mezkla

Haftanın Mekanı: Mezkla

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler
2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar
Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları