İtalyan mutfağının efsanevi ismi Zeffirino 1939, İstanbul'daki yeni adresinde gastronomi tutkunlarını ağırlıyor! 1939'da Cenova'da doğan bu ikonik restoran, Frank Sinatra'dan Rihanna'ya, Sophia Loren'den Gal Gadot'a kadar sayısız yıldızı misafir eden köklü mirasını şimdi Boğaz'ın büyüleyici atmosferine taşıyor. Riccardo Giraudi'nin vizyonuyla İstanbul'a gelen mekan, otantik lezzetleri ve rafine sunumlarıyla unutulmaz bir deneyim vadediyor. Mutfak mükemmeliyetinin, zarafetin ve İtalyan misafirperverliğinin en seçkin halini keşfetmek isteyenler için bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemizde Zeffirino 1939 var!
Gümüşlük'ün sakin ruhundan doğan ve Bodrum'un gastronomi sahnesinde kısa sürede kendine özel bir yer edinen Ginger, yeni şubesiyle artık İstanbul'da. Acarkent'in kalbinde, doğaya karşı kurulmuş şık bir sofrada, Asya ve Akdeniz'in en zarif lezzetlerini buluşturan Ginger, bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemizin yeni konuğu oluyor.
Kısa bir süre önce, İstanbul'un lezzet haritasına bir yeni durak daha eklendi. Kuruçeşme'nin kalbinde konumlanan Pantheon, adını Roma'daki tüm tanrılara adanmış yapıdan alıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de ismini duyduğumuz an dahi, içeride sıradan bir akşam yemeğinden fazlasının gizli olduğunu hissettiren Pantheon Istanbul yerleşiyor.
İstanbul'un kozmopolit yapısının yansıması olan Etiler, bu kez mutfakların ruhunu bir araya getiren, yalnızca damakta değil, ruhta da iz bırakan bir mekanla dikkatleri üzerine çekiyor: Mezkla. Bu hafta, “Haftanın Mekanı” köşemizde, mutfak kültürünü yenilikçi bir şekilde harmanlayan Mezkla'yı keşfediyoruz.
İstanbul'un eşsiz panoramik manzarasına karşı konumlanan, The Ritz-Carlton, Istanbul'un içinde kapılarını açan Limoré, İtalya kıyılarının zarif ruhunu şehre taşıyor. Akdeniz esintili mekan, imza tabakları ve sofistike ambiyansıyla gurmeleri ve stil sahibi lezzet tutkunlarını bir araya getiriyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de rafine tatlarıyla şehrin yeni buluşma noktası olmaya aday olan Limoré yerleşiyor.
Bodrum'un tuzlu rüzgarı, şimdi Boğaz kıyısında esiyor. Paraliaki, Cennet Koyu'ndan Bebek'e uzanan bu lezzet yolculuğunda, Akdeniz'in rafine tabaklarını İstanbul'a taşıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize, göz alıcı manzara, taptaze deniz mahsulleri ve zarif ambiyansı bir araya getiren Paraliaki yerleşiyor.