Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

Silivri'de toprağın bereketiyle buluşan The Barn, Şef Buğra Özdemir'in vizyonuyla tarladan sofraya yaklaşımını en rafine haliyle sunuyor. Grandma's Wonderland'in kalbinde hayat bulan The Barn, "Haftanın Mekanı" seçkimizin bu haftaki durağı oluyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
8 Eylül 2025 Pazartesi 15:59 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi
Haftanın Mekanı: The Barn at Grandma's Wonderland

Hazırlanın! İstanbul'un merkezinden kısacık bir uzaklıkta, Silivri'de kendinizi bambaşka bir dünyada bulacağınız bir yolculuğa çıkıyoruz... "Grandma's Wonderland" adını verdikleri bu çiftlik, son yıllarda görüp görebileceğiniz en samimi gastronomi deneyimlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Burada sofralar aceleyle değil, doğanın ritmiyle kuruluyor. Bu dünyanın kalbinde açılan The Barn ise tüm bu yolculuğun en lezzetli durağı oluyor.

Önce biraz Grandma's Wonderland ve The Barn'ın hikayesinden bahsedelim. Bu taş bina aslında zamanında bir atın ahırı olarak kullanılıyor. Atın adı Veroni. Gün geliyor, bu ahır şaraphaneye, taş fırına sonra da mutfağa dönüşüyor. Şimdi ise çiftliğin kalbinin attığı bir sofraya... Hikayenin kendisi bile insana "Burada farklı bir şeyler var" dedirtiyor değil mi?

Farkın en büyük kaynağı ise Şef Buğra Özdemir. Özdemir, 2019'da yeni deneyimler peşine düşerek Kopenhag'a gidiyor, ardından Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmaya başlıyor. Günler aylar birbirini takip ederken Buğra Şef, sıfır atık mutfak üzerine kafa yoruyor, üstüne bir de Yeşil Michelin Yıldızı üzerine tez yazıyor. Beş yıl sonra tekrar Türkiye'ye dönüyor ve The Barn'ın başına geçiyor. Açık söylemek gerekirse, bir şefin yurt dışında edindiği deneyimle kendi toprağına dönmesi benim için her zaman heyecan verici. Çünkü işin içine hem yerel ürün bilgisi hem de küresel mutfak disiplini giriyor.

Grandma's Wonderland yalnızca bir çiftlik değil, sürdürülebilirliğin ete kemiğe bürünmüş hali. Burada hiçbir şey ziyan olmuyor; üzüm kabuğu sabuna, posası vücut ovması ve sabuna, çekirdeği ise antioksidan yağlara dönüşüyor. Kışlık budamalar yakacak oluyor, elmadan ayvaya her meyve farklı bir lezzet yolculuğuna çıkıyor: sirke, reçel, şıra, tatlı tabakları... Kendi balını üreten, aromatik otlarını çaylara katan bu toprak, sıfır atığı yalnızca bir prensip değil, sofranın lezzetini artıran bir yaşam biçimine dönüştürüyor.

"Sürdürülebilirlik" kavramının The Barn Restaurant'da da içi boş değil. Burada gerçekten sıfır atık mutfak uygulanıyor. Bu yüzden deneyim sadece damak zevkini değil, aynı zamanda vicdanı da tatmin ediyor. Çünkü yediğiniz şeyin doğayla uyum içinde olduğunu bilmek, yemeğin tadını iki katına çıkarıyor. The Barn'ın menüsü sabit değil; mevsimle birlikte değişiyor. Bahçeden çıkan domates, hemen tabağınıza giriyor. Ata tohumlarından yetişen sebzeler, neredeyse topraktan koparıldığı gibi sofrada. Etler ve süt ürünleri Trakya meralarından geliyor, deniz ürünleri Silivri limanından. Hatta sirkeniz bile çiftliğin kendi elma ağaçlarından. Burada "tarladan sofraya" laf olsun diye söylenmiş bir slogan değil, mutfağın gerçek işleyişi.

Gelelim işin lezzet kısmına. Burada yemek yerken yalnızca karnınızı doyurmuyorsunuz; gerçekten başka bir bilinçle kalkıyorsunuz masadan. Odun fırınından çıkan biberiyeli etin kokusu tüm çiftliğe yayılıyor. Bir yudumda kendi bağlarının şarabı, bir lokmada bahçenin otlarıyla pişmiş sebzeler... Yani çatalınızı toprağa, bıçağınızı denize değdiriyorsunuz adeta.

Sonuç mu? The Barn, İstanbul'a yakın mesafede nefes almak, doğayla ve gerçek tatlarla buluşmak isteyenler için mükemmel bir adres. Şef Buğra Özdemir'in elinden çıkan her tabak, sürdürülebilir mutfağın Türkiye'de ne kadar rafine bir noktaya gelebileceğinin kanıtı.

Kısacası, buradan kalktığınızda sadece tok değil, mutlu ve iyi hissetmiş oluyorsunuz. Zaten iyi bir mutfağın ölçüsü de bu değil mi? Siz ne dersiniz?

EN ÇOK OKUNANLAR

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

9 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haftanın Mekanı: Inari Omakase
Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu
Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”
The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri
Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen
Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları
İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları
İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı
Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj
Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Haftanın Mekanı: MykOrini
Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: MykOrini

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri
İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri