Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Bodrum'un dokusu hâlâ korunan köy içlerinden birinde, geçmişin sofralarını bugünün mutfak anlayışıyla buluşturan Yek Masa kapılarını açtı.

YAZAR: Bala Yaren Akkuş
ABONE OL
2 Temmuz 2025 Çarşamba 14:27 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi
Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Gümüşlük'ün taş duvarlı avlularından birinde, yeni bir yazlık meyhane hikâyesi başlıyor. Çilek taşlarının serinliğinde kurulan uzun bir meze masası, begonvillerin arasından batan güneşi izleyen küçük bir avlu... Yek Masa, Ege ve Akdeniz mutfağını modern dokunuşlarla birleştiren menüsü ve samimi atmosferiyle misafirlerini ağırlamaya başladı.

Menüde; cevizli tereyağlı haydarı, rakı jölesiyle kavun-beyaz peynir üçlemesi, fıstık pestolu Roma enginarı ve orman meyveli yaprak sarma gibi soğuk mezeler öne çıkıyor. Kadayıflı saganaki, deniz mahsullü deniz börülcesi mücver ve çıtır kabak gibi ara sıcaklar da sofraya eşlik ediyor. Ana yemeklerde ise kuzu kol tandır, çökertme kebabı ve deniz mahsullü arpa şehriye yer alıyor.

Gece ilerledikçe, DJ performansları ve zaman zaman konukların da dahil olduğu canlı müzik, mekâna hareket katıyor. Yek Masa'nın mutfağının arkasında, daha önce aynı noktada dört yıl boyunca hizmet veren ve İstanbul'a taşınan Ginger'ın kurucusu Refik Berkol bulunuyor. Yeni adresinde ise daha sade, paylaşmaya dayalı bir sofra anlayışıyla yola devam ediyor.

Etiketler: bodrum, mekan, gurme

EN ÇOK OKUNANLAR

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

9 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”
The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

The Peninsula'dan Özel Gastronomi Serisi: “Three Chefs, Three Feasts”

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları
İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul
Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Haftanın Mekânı: Rüya İstanbul

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı
Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Haftanın Mekanı: Inari Omakase
Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: MykOrini
Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul
Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant
Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri
Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları
İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı
Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen
Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen