SOKAK YEMEKLERİNİN EFSANESİ İSTANBUL’DUR

Gastronomi dünyasının aykırı ismi Sergi Arola’nın İstanbul Raffles İstanbul Zorlu Center’ın içinde açtığı Arola İstanbul, şehirdeki ilk yaşını kutladı. Bunun şerefine özel bir tadım mönüsü hazırlayan iki michelin yıldızlı şef Sergi Arola, www.alem.com.tr okuyucuları için yayın yönetmenimiz Orkun Bulut ile özel bir söyleşi yaptı…

ABONE OL
2 Kasım 2015 Pazartesi 09:07 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
SOKAK YEMEKLERİNİN EFSANESİ İSTANBUL’DUR

Arola İstanbul nedeniyle şehre sıklıkla gelmeye başladın. İstanbul’u sevebildin mi?

İstanbul’u sevmeyen birini tanımadım. Benim için de ilham verici bir şehir. Yeri kalbimde her zaman farklı. Dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Gastronomi açısından ise tam anlamıyla cennet.

 

Şehirde farklı restoranlara da gittiğin oluyor mu?

İstanbul’a geldiğimde restoranla çok yoğun ilgileniyorum. Bazen Raffles İstanbul’daki odamla Arola İstanbul dışında bir yere gitmiyorum. Ama vakit bulabilirsem lüks restoranlar yerine sokak lezzetlerini tercih ediyorum. Zaten şehir ‘sokak lezzetleri’ konusunda bir efsane. Bu anlamda İstanbul seçeneğin bol olduğu bir şehir diyebilirim. Gerçekten Avrupa ve orta doğu harmanı lezzetleri yansımış. Döner, kebap, kokereç harika…

 

TÜRKLER YEDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMAYI SEVİYOR

 

Türk müşterilerini nasıl buluyorsun?

Türk müşterilerimi çok seviyorum. Onlar yedikleri yemekle ilgili insanlar. Sohbet edip, araştırmayı seviyorlar. Ayrıyeten çok da sıcakkanlılar. Zaten Madrid’deki restoranıma da sıklıkla Türk misafirlerimiz geliyor. Gerçekten onlara yemek yapmayı seviyorum.

 

 

 

TÜRKİYE’DEKİ EKİBİME ÇOK ŞEY BORÇLUYUM

 

Diğer Arola restoranları nedeniyle sürekli burada değilsin. Kurgu nasıl işliyor?

İspanya’daki restoranların dışında, Yeni Delhi, Mumbai ve Chicago gibi birbirine çok uzak lokasyonda Arola restoranları var. Sıklıkla seyahat ettiğim için çalıştığım ekipler çok önemli. Bu konuda Türkiye’deki ekibime çok şey borçluyum. Buradaki mutfak sorumlumuz Omar Mosquera Mallen harika iş çıkarıyor. İşletme müdürümüz Daniel Ocana Lorenzo ve Türk salon personel ekibi tam istediğim gibi. Raffles İstanbul’un içindeki mekanımızı da çok beğeniyorum. Arola İstanbul, içime sinen, başarılı bir proje…

 

Sunumların da görsel şov ve lezzet uyumu harikaydı. Bu kusursuz sunuma nasıl hazırlanıyorsunuz?

Daha önceki soruda cevapladığı gibi, çok iyi bir ekiple birlikteyim. Otelin bana sağladığı tedarik imkanları ve Şef Omar’ın başında olduğu ekibim bu işi severek yapıyorlar. Mutfak personeli yeteneklerini iyi bir çalışma ortamı ve salon uyumuyla müşterilere hissettirebiliyor.

 

Motosiklet kullanan biri olarak daha farklı takip ediyorum yaptığın işleri. Klasik şef görünümünde değilsiniz. Men’s Health’e kapak olan, tartışma programlarına katılan sürpriz birisin...

 Aslında çocukken bir ‘rockstar’ olma hayalim vardı. Gitar çalmayı çok seviyorum. Fakat mutfaktaki yeteneğim ve sevgim müzik aşkımdan daha ağır bastı. Yine de sevdiğim şeyleri yapmaktan çekinmiyorum.

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı
Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

Venedik Film Festivali'nde Angelina Jolie ve Cartier Işıltısı

2 dakika okunma süresi
Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti
Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti

Sephora Türkiye x Charlotte Tilbury Beauty Daveti

1 dakika okunma süresi
Rita Fine Jewelry Koleksiyon Daveti
Rita Fine Jewelry Koleksiyon Daveti

Rita Fine Jewelry Koleksiyon Daveti

1 dakika okunma süresi
Bulgari'den İtalyan Işıltısı
Bulgari'den İtalyan Işıltısı

Bulgari'den İtalyan Işıltısı

2 dakika okunma süresi
Cartier'nin Venedik Film Festivali Kutlaması
Cartier'nin Venedik Film Festivali Kutlaması

Cartier'nin Venedik Film Festivali Kutlaması

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey