ŞEHRİN EN YENİLERİ

Michelle Brasserie, Raphael ve Limon Köyiçi... İsimlerine yeni aşina olduğumuz ve bundan sonra sıkça duyacağımız İstanbul’un en yeni üç mekanını keşfettik.

ABONE OL
2 Şubat 2018 Cuma 14:47 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
ŞEHRİN EN YENİLERİ

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

1. Durak: Michelle Brasserie

Nerede? Vadistanbul.

Mutfak: Dünya mutfağı.

Konsepti: Sabahtan akşama günün her anını geçirebileceğiniz bir mekan.

Michelle Brasserie’nin ortağı ve işletmecisi Ercan Gümüşkaya, “İnsanların gündelik hayatlarında, uğrak mekanı olabilecek bir konsept yaratmaya karar verdik. Bundaki en büyük etken ise her AVM’de neredeyse tamamına yakın, aynı tarz yerler olması oldu. Bu algıyı kırmak için yola çıktık ve insanların daha güzel dekorasyonda, konforlu şekilde oturmalarını sağlamak istedik” diyor ve ekliyor, “Ayrıca daha sağlıklı ve daha lezzetli yemekleri de hemen hemen aynı fiyata güler yüzlü servis etmekti öncelikli amacımız. İlk şubemizi de Vadistanbul’da açmaya karar verdik. Burada şu an çok yeni olmamıza rağmen gelen yorumlardan, amacımıza ulaştığımızı görmek bizi çok mutlu etti. Fransız esintili, çok şık ve konforlu bir mekan oldu.”

 

2. Durak: Raphael

Nerede? Nişantaşı.

Mutfak: Dünya mutfağı.

Konsept: Günün her saatinde uğrayabileceğiniz bir adres.

Raphael’in marka İletişim Müdürü Nil Özdemir, “Burası adını tüm inanışlar için çok önem taşıyan dört baş melekten biri olan ve şifa, barış, huzur getiren melek olarak bilinen Raphael’in yanı sıra Rönesans döneminin ünlü ressam ve mimarlarından Raphael’den alıyor” diyor ve ekliyor, “Mekanın motto’su, konforlu ve sıcak bir atmosfer, lezzetli yemek, güzel insanlar ve güzel müzik.” Menüden denemeniz gereken lezzetler: Osso Buco, Porçini Mantarlı Ispanaklı Levrek, Safranlı Risotto, Beyaz Çikolatalı Profiterol ve Karamelize Elmalı Cheesecake.

3. Durak: Limon Köyiçi

Nerede? Nişantaşı.

Mutfak: Türk ve İtalyan mutfağı karışımı.

Konsepti: Eğlenceli bir akşam için ideal.

Mekanın ortağı ve işletmecisi Serkan Koca, “Burası Alaçatı Köyiçi’ndeki Limon’un İstanbul’daki yeni şubesi. Limon da malum adını Alaçatı’daki mekanın bahçesindeki limon ağacından alıyor” diyor. Koca, “Limon Köyiçi’ni Türkiye geneline yaymayı hedefliyoruz” diye ekliyor. Dekorasyonu: Mekan, Alaçatı’daki Limon’a sadık kalınarak dekore edilmiş. Mimar Murat Özalp, Alaçatı ruhunu başarılı bir şekilde İstanbul’a uyarlamış. Menüden denemeniz gerekenler: Kokoreç Bruchetta, Etli Pazlı Dolması, Limonlu Mereng Tatlısı.

EN ÇOK OKUNANLAR

Sezonun Yıldızı: Farklı Stillerde Deri Ceketler
Sezonun Yıldızı: Farklı Stillerde Deri Ceketler

Sezonun Yıldızı: Farklı Stillerde Deri Ceketler

3 dakika okunma süresi
Yeni Arzu Nesnesi: Jonathan Anderson'dan Dior Kemer
Yeni Arzu Nesnesi: Jonathan Anderson'dan Dior Kemer

Yeni Arzu Nesnesi: Jonathan Anderson'dan Dior Kemer

2 dakika okunma süresi
Jude Bellingham ve Callum Turner ile Louis Vuitton'nun Yeni Dandy Terziliğine Bakış
Jude Bellingham ve Callum Turner ile Louis Vuitton'nun Yeni Dandy Terziliğine Bakış

Jude Bellingham ve Callum Turner ile Louis Vuitton'nun Yeni Dandy Terziliğine Bakış

3 dakika okunma süresi
Sonbaharda Çantaları Kucaklama Zamanı
Sonbaharda Çantaları Kucaklama Zamanı

Sonbaharda Çantaları Kucaklama Zamanı

3 dakika okunma süresi
Louis Vuitton ve Takashi Murakami ile Yeniden Sanat
Louis Vuitton ve Takashi Murakami ile Yeniden Sanat

Louis Vuitton ve Takashi Murakami ile Yeniden Sanat

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü