Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

ABONE OL
16 Ağustos 2018 Perşembe 17:43 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
MODERN MEYHANELER

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

Firuze

Şefler: Remzi Duran

& Mevlüt Çelen

Yaz menüsünde… “Klasik lezzetlerimize ek olarak mevsimsel ürünlerden yaptığımız günlük spesiyaller var. Ada börülcesi, skordalya, haşlanmış güveçte yoğurtlu sebze ve marul yaprağına sarılı çipura gibi…” diyor Remzi Duran.

Gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler… “Mezelerden; Mutabbal, Muhammara, Levrek Ceviche, Topik, Girit Mezesi, Kurutulmuş domatese sarılı levrek, Zeytinyağlı yaprak sarma, çöp şiş, asma yaprağına sarılı levrek, enginar tatlısı benim en’lerim. Benzerleri birçok yerde var ama buradaki mezelerimizi tatmadan önce ‘Bu mezeleri çok iyi yapıyorlar’ diye karar vermesinler bence… Hem kullanılan malzemeler hem de aslına uygun kalınarak hazırlanan reçeteler, bu bahsettiğim lezzetleri burada tatmak için bir neden…” diyor Mevlüt Çelen.

https://firuze-iksv.business.site

Duble Meze Karaköy

Şef: Mehmet Meşe

Yaz menüsünde... “Tazelik ve hafif ürünlerin ön plana çıktığı bir menü hazırladık. Bu yeni menüye özel lezzetler arasında; Antalya Piyazı, Yeşil Elmalı Hellim, Nohut Salatası, Keşkekli Büryan, Isırgan Otlu Mücver, Sahanda Yaban Mantarı, Karamelize Enginar ve Meyveli Kadayıf var.”

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Duble Meze Karaköy’de de tıpkı Pera şubemiz gibi İstanbul’un göbeğinde sunduğumuz özgün ve keyifli atmosferi, yenilikçi meze yorumlarıyla birleştiriyoruz. Güzel mezeler ve tadı damağınızda kalacak bir eğlence Pera’da olduğu gibi Karaköy’de de var.”

http://www.dublemezebar.com

Chef Mezze

Şefler: Sevcan Vayiş

& Hıdır Mengüş

Yaz menüsünde... “Ege otu çeşitleri ağırlıklı olarak yer alıyor. Izgara Enginar Kalbi, sote ya da buharda pişmiş Cibes, Karışık Ege Otu Kavurması, İsli Peynirli Isırgan Otlu Börek, Taze Otlu Yeşil Mercimekli Mubardara öne çıkan lezzetlerden” diyor Sevcan Vayiş.

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Her gün farklı mezeler denemek ve misafirlerin beğenisine sunmak” diyor Hıdır Mengüş.

https://chefmezze.com.tr

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
MODERN MEYHANELER

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
MODERN MEYHANELER

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
MODERN MEYHANELER

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
MODERN MEYHANELER

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
MODERN MEYHANELER

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
MODERN MEYHANELER

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
MODERN MEYHANELER

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
MODERN MEYHANELER

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
MODERN MEYHANELER

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mekan Önerisi: Canella Bakery
MODERN MEYHANELER

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
MODERN MEYHANELER

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
MODERN MEYHANELER

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı