Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

Meyhane kültürüne yeni yorum getiren İstanbul'un en iyi üç mekanını bir araya getirdik.

ABONE OL
16 Ağustos 2018 Perşembe 17:43 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
MODERN MEYHANELER

Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

Firuze

Şefler: Remzi Duran

& Mevlüt Çelen

Yaz menüsünde… “Klasik lezzetlerimize ek olarak mevsimsel ürünlerden yaptığımız günlük spesiyaller var. Ada börülcesi, skordalya, haşlanmış güveçte yoğurtlu sebze ve marul yaprağına sarılı çipura gibi…” diyor Remzi Duran.

Gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler… “Mezelerden; Mutabbal, Muhammara, Levrek Ceviche, Topik, Girit Mezesi, Kurutulmuş domatese sarılı levrek, Zeytinyağlı yaprak sarma, çöp şiş, asma yaprağına sarılı levrek, enginar tatlısı benim en’lerim. Benzerleri birçok yerde var ama buradaki mezelerimizi tatmadan önce ‘Bu mezeleri çok iyi yapıyorlar’ diye karar vermesinler bence… Hem kullanılan malzemeler hem de aslına uygun kalınarak hazırlanan reçeteler, bu bahsettiğim lezzetleri burada tatmak için bir neden…” diyor Mevlüt Çelen.

https://firuze-iksv.business.site

Duble Meze Karaköy

Şef: Mehmet Meşe

Yaz menüsünde... “Tazelik ve hafif ürünlerin ön plana çıktığı bir menü hazırladık. Bu yeni menüye özel lezzetler arasında; Antalya Piyazı, Yeşil Elmalı Hellim, Nohut Salatası, Keşkekli Büryan, Isırgan Otlu Mücver, Sahanda Yaban Mantarı, Karamelize Enginar ve Meyveli Kadayıf var.”

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Duble Meze Karaköy’de de tıpkı Pera şubemiz gibi İstanbul’un göbeğinde sunduğumuz özgün ve keyifli atmosferi, yenilikçi meze yorumlarıyla birleştiriyoruz. Güzel mezeler ve tadı damağınızda kalacak bir eğlence Pera’da olduğu gibi Karaköy’de de var.”

http://www.dublemezebar.com

Chef Mezze

Şefler: Sevcan Vayiş

& Hıdır Mengüş

Yaz menüsünde... “Ege otu çeşitleri ağırlıklı olarak yer alıyor. Izgara Enginar Kalbi, sote ya da buharda pişmiş Cibes, Karışık Ege Otu Kavurması, İsli Peynirli Isırgan Otlu Börek, Taze Otlu Yeşil Mercimekli Mubardara öne çıkan lezzetlerden” diyor Sevcan Vayiş.

Mekanla ilgili size en çok heyecanlandıran… “Her gün farklı mezeler denemek ve misafirlerin beğenisine sunmak” diyor Hıdır Mengüş.

https://chefmezze.com.tr

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Pratik 5 Porridge Tarifi
Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı