ONLINE OKUMAKİÇİN TIKLAYIN!
İtalyan mutfağının efsanevi ismi Zeffirino 1939, İstanbul'daki yeni adresinde gastronomi tutkunlarını ağırlıyor! 1939'da Cenova'da doğan bu ikonik restoran, Frank Sinatra'dan Rihanna'ya, Sophia Loren'den Gal Gadot'a kadar sayısız yıldızı misafir eden köklü mirasını şimdi Boğaz'ın büyüleyici atmosferine taşıyor. Riccardo Giraudi'nin vizyonuyla İstanbul'a gelen mekan, otantik lezzetleri ve rafine sunumlarıyla unutulmaz bir deneyim vadediyor. Mutfak mükemmeliyetinin, zarafetin ve İtalyan misafirperverliğinin en seçkin halini keşfetmek isteyenler için bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemizde Zeffirino 1939 var!
Gümüşlük'ün sakin ruhundan doğan ve Bodrum'un gastronomi sahnesinde kısa sürede kendine özel bir yer edinen Ginger, yeni şubesiyle artık İstanbul'da. Acarkent'in kalbinde, doğaya karşı kurulmuş şık bir sofrada, Asya ve Akdeniz'in en zarif lezzetlerini buluşturan Ginger, bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemizin yeni konuğu oluyor.
Kısa bir süre önce, İstanbul'un lezzet haritasına bir yeni durak daha eklendi. Kuruçeşme'nin kalbinde konumlanan Pantheon, adını Roma'daki tüm tanrılara adanmış yapıdan alıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de ismini duyduğumuz an dahi, içeride sıradan bir akşam yemeğinden fazlasının gizli olduğunu hissettiren Pantheon Istanbul yerleşiyor.
İstanbul'un kozmopolit yapısının yansıması olan Etiler, bu kez mutfakların ruhunu bir araya getiren, yalnızca damakta değil, ruhta da iz bırakan bir mekanla dikkatleri üzerine çekiyor: Mezkla. Bu hafta, “Haftanın Mekanı” köşemizde, mutfak kültürünü yenilikçi bir şekilde harmanlayan Mezkla'yı keşfediyoruz.
İstanbul'un eşsiz panoramik manzarasına karşı konumlanan, The Ritz-Carlton, Istanbul'un içinde kapılarını açan Limoré, İtalya kıyılarının zarif ruhunu şehre taşıyor. Akdeniz esintili mekan, imza tabakları ve sofistike ambiyansıyla gurmeleri ve stil sahibi lezzet tutkunlarını bir araya getiriyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de rafine tatlarıyla şehrin yeni buluşma noktası olmaya aday olan Limoré yerleşiyor.
Bodrum'un tuzlu rüzgarı, şimdi Boğaz kıyısında esiyor. Paraliaki, Cennet Koyu'ndan Bebek'e uzanan bu lezzet yolculuğunda, Akdeniz'in rafine tabaklarını İstanbul'a taşıyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize, göz alıcı manzara, taptaze deniz mahsulleri ve zarif ambiyansı bir araya getiren Paraliaki yerleşiyor.
Göcek'in kristal sularında saklı bir cennet: Miori. Bedri Rahmi Koyu'nun büyüleyici doğasında konumlanan bu yeni nesil gastro-destinasyon, altı farklı restoranı, şef imzalı tabakları ve Riva Lounge'un zarif atmosferiyle bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemizde yerini alıyor.
İstanbul'un yeme-içme sahnesi, sürpriz adreslerle canlanıyor. Boğaz kıyısında, tarihî bir terasta İpek Yolu esintili menüsü ve yaratıcı kokteylleriyle GALLADA, radarımıza giren İstanbul'un en özel buluşma noktalarından biri oluyor.
Tersane İstanbul'daki Aliée Istanbul içinde kapılarını açan Taste, üç Michelin yıldızlı şef Thomas Bühner'in imzasıyla İstanbul'u dünya mutfağıyla buluşturuyor ve “Haftanın Mekanı” köşemizin bu haftaki gözdesi oluyor.
Silivri'de toprağın bereketiyle buluşan The Barn, Şef Buğra Özdemir'in vizyonuyla tarladan sofraya yaklaşımını en rafine haliyle sunuyor. Grandma's Wonderland'in kalbinde hayat bulan The Barn, "Haftanın Mekanı" seçkimizin bu haftaki durağı oluyor.
Bir tabak zeytinyağlı yaprak sarma… Yanında çıtır kalamar, masanın diğer ucunda yükselen bir sirtaki ezgisi. Her lokmada güneş, her yudumda tuzlu rüzgâr… MykOrini, çok yakında Ege'nin büyüsünü tabaklara sığdırıp İstanbul sofralarına getiriyor. Denizden gelen taptaze malzemelerle hazırlanan tabakları ve büyüleyici Ege ruhuyla MykOrini, bu hafta “Haftanın Mekanı” için radarımıza giriyor.
İstanbul, geçmişin izlerini ve geleceğin ışığını aynı anda barındıran nadir şehirlerden biri. Her köşesi bir hikaye, her sokağı bir ritüel taşıyor. İşte tam da bu şehirde, tarih ve modernliği bir arada sunan özel bir adres var: BİZ İstanbul. “Haftanın Mekanı” köşemiz ile sizi yine, şehrin gizli incilerinden birine doğru küçük bir keşfe çıkarıyoruz.
Adını Japon mitolojisindeki doğurganlık, bereket ve nadir rastlanan beyaz tilki Inari'den alan Inari Omakase, her lokmada bu efsanenin zarafetini ve gizemini damakta yaşatıyor. Felsefesi, yalnızca yemek sunmak değil; her tabağı bir ritüel, her ziyareti unutulmaz bir deneyime dönüştürmek… İşte bu eşsiz keşif, bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize yerleşiyor.
Tarihin kalbinde, zarafetin tam ortasında… Üç Michelin Key ödüllü Four Seasons Hotel Sultanahmet'in gözdesi Avlu Restaurant, Anadolu lezzetlerini çağdaş dokunuşlarla yeniden yorumluyor. Bu hafta “Haftanın Mekanı” köşemize de geçmişin ruhunu, fine dining'in inceliğini ve Michelin Key ile taçlanmış bir konaklama deneyimini aynı sofrada buluşturan Avlu yerleşiyor.
“Haftanın Mekânı” köşemizde bu kez, Yeniköy'ün deniz kokan sokaklarından birinde, iki kadının hayalinden doğan bir lezzet masalına konuk oluyoruz. Lokanta Limu, geçmişin meze kültürünü bugünün inceliğiyle yeniden yazıyor.
Kore mutfağının acı-tatlı dengesi, Seul'ün sokak ruhu ve modern bir pop-up deneyimi… Üç ay boyunca Seul'ün enerjisini Bomonti'ye taşıyacak olan Seoul Kitchen, deneyim odaklı yaklaşımıyla “Haftanın Mekânı” köşemizin bu haftaki lezzet durağı oluyor.
Dubai, Cannes ve Riyad'ın ardından İstanbul'a dönen Rüya, Çırağan Palace Kempinski'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Zamansız zarafetiyle Boğaz'ın kalbine yerleşen Rüya, “Haftanın Mekanı” köşemizin bu haftaki adresi oluyor.
Çamlıca'nın yeni gözdesi Arbor İstanbul'daki Arbor Ristorante Italiano, modern dokunuşlarla yeniden yorumlanan İtalyan mutfağı ve zarif atmosferiyle İstanbul'un yeni lezzet durağı olarak ‘Haftanın Mekânı' köşemizde öne çıkıyor.