10 ALTIN ÖNERİYE DİKKAT

Teatox ile arınırken beslenmenizde 10 altın öneriye dikkat edin

26 Mayıs 2015 Salı 11:59 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Öğün Düzeni
Beslenmenizi üç ana bir ara; kahvaltı öğle, ikindi ve akşam öğünü olacak şekilde planlayın. Uyandıktan sonra 2 saat içinde kahvaltı yapmaya özen gösterin. Diğer öğünleri sırasıyla takip edin ve ana öğün aralarında en az 4 saat geçmesini sağlayın ve öğünlerinizde yemeklerinizi küçük porsiyonlar halinde tutmayı ilke edinin. 

 

Öğünden Önce Su
Her öğün öncesinde 2 küçük su bardağı su için.

 

Lokmanızı İyi Çiğneyin
Öğünlerinizi yavaş yavaş yemeyi ve her lokmanızı en az 20 kez çiğnemeyi alışkanlık haline getirin. Böylelikle yemeklerinizden daha da fazla keyif alırsınız.

 

Bol Taze Sebze Tüketin
Sebzeleri mevsime uygun tercih edin. Vitamin kayıplarının önlenmesi için sebzeleri önce yıkayın sonra doğrayın ve bekletmeden pişirin. Sebze pişirirken kişi başına 1 yemek kaşığı bitkisel özlü yağdan ekleyerek kendi suyunda pişirebilirsiniz. 

 

Meyve Yemeyi İhmal Etmeyin
Vitaminler meyvelerin kabuk kısımlarında da bulunur. Meyveleri mevsime uygun, değişik renkte, kabukları ile yenilebilenleri kabuklarını soymadan taze veya kuru olarak tercih edebilirsiniz. 

 

Kuru Baklagiller Haftada 2 Kere Yiyin
Kuru fasulye ve çeşitleri, yeşil ve kırmızı mercimek, nohut, kuru börülce, kuru barbunya, soya fasulyesi ve kuru iç bakla kuru baklagillerdir. Kuru baklagillerde sağlıklı kan şekerini dengeleyen karbonhidratlar, sindirim sistemini düzenleyen ve kolesterolü düşüren diyet lifleri ve birçok antioksidanlar bulunur. Kuru baklagilleri en az 36-48 saat ıslatma suyunda bekletip, ıslatma suyunu döküp temiz suda yıkayın. Sonra düdüklüde kendi suyunda pişirmek besin değerinin artmasına olanak sağlar. 

 

Tam Tahılları Öğünlerinizde Bulundurun
Çeşitli tam tahıllardan (tam buğday, çavdar, rüşeym, yulaf veya arpa) hazırlanan tüm ekmek çeşitleri, buğday, bulgur, tam buğdaydan yapılmış makarna, kepekli makarna, kepekli pirinç, siyah pirinç, kinoa, kepekli erişte ve kuskus tercih edin. Saflaştırılmamış bu tahıl çeşitleri bitkisel protein, E, A ve B grubu vitaminleri, diyet lifi ve birçok antioksidandan zengindir. Arınma sürecinde ekmeklerinizi tam buğday, çavdar, ruşeymli, karışık tahıllı, kepekli, yulaflı, üzümlü, cevizli ekmek gibi çeşitlendirerek yemeniz daha doğru bir yaklaşım olur. 

 

Doymuş Yağlara Veda Edin
Tereyağı, krema, kuyruk yağı gibi trans ve doymuş yağ asidi yüksek yiyeceklerden uzak durun.

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

11 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

AZ UYUMAK KİLO ALDIRIYOR!

AZ UYUMAK KİLO ALDIRIYOR!

SAĞLIKLI KAHVALTI ALTERNATİFLERİ

SAĞLIKLI KAHVALTI ALTERNATİFLERİ

METABOLİZMA HIZLANDIRAN TARİF

METABOLİZMA HIZLANDIRAN TARİF

EN ETKİLİ EL KREMLERİ

EN ETKİLİ EL KREMLERİ

KIRMIZI ET MASUM MU DEĞİL Mİ ?

KIRMIZI ET MASUM MU DEĞİL Mİ ?

HAILEY BIEBER’IN SAĞLIK İKSİRİ

HAILEY BIEBER’IN SAĞLIK İKSİRİ

EVDE CİLT BAKIMI

EVDE CİLT BAKIMI

ŞİFA KAYNAĞI ÇÖREK OTU

ŞİFA KAYNAĞI ÇÖREK OTU

İYİ YAŞAM ETKİSİ

İYİ YAŞAM ETKİSİ

KAHVALTI YAPMALI MI? YAPMAMALI MI?

KAHVALTI YAPMALI MI? YAPMAMALI MI?

VEGAN İLE VEJETARYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

VEGAN İLE VEJETARYEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİZ Mİ VAR?

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİZ Mİ VAR?