Yılbaşı İçin 5 Kurabiye Tarifi

Yılbaşı kurabiyeleri ile yeni yıl ruhuna lezzetli bir dokunuş katın.

YAZAR: Merve Karataşlı
19 Kasım 2021 Cuma 11:39 | Son Güncellenme:
11 dakika okunma süresi

Zencefilli Çiçek Kurabiyeler

Malzemeler:

  1. 3,5 su bardağı un
  2. 90 gram oda sıcaklığında tereyağı
  3. 150 gram esmer şeker
  4. 1 adet yumurta
  5. Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  6. 1 çay kaşığı zencefil
  7. 1 çay kaşığı tarçın
  8. 1 paket vanilya

Yapılışı:

Derin bir kapta tereyağı ile esmer şekeri beş dakika boyunca mikser yardımı ile iyice çırpın. Ardından yumurta ve pekmez karışımını ekleyin. Başka bir kapta un, tarçın, zencefil ve vanilyayı karıştırın. Bu unlu karışımı ise diğer karışımınıza yavaşça ekleyin.

Elde edeceğiniz hamuru yumuşayana kadar yoğurun ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Sonrasında bir merdane yardımı ile hamuru inceltin. Yılbaşı temalı çiçek kurabiyeye kalıplarınız ile şekil verin.

Tepsiye dizip 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Ardından önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında 10 dakika boyunca pişirin. Dilerseniz soğuduktan sonra glazür'ler ile süsleme işlemi de yapabilirsiniz.

Tarçınlı Yıldız Kurabiyeler

Malzemeler:

  1. 2 yumurta akı
  2. 1 tutam tuz
  3. 150 g toz şeker
  4. ½ çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  5. 200 gr badem tozu
  6. 1 çorba kaşığı tarçın
  7. 1 tutam öğütülmüş karanfil

Yapılışı:

İlk olarak yumurta akı ve tuzu el mikseri yardımı ile iyice çırpın. Ardından şekeri ilave edip karıştırın. Limon suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin.

Badem tozunu tarçın ve karanfil ile ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı ilk karışımınıza yavaşça ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur edin.

Hamurunuzu yıldız temalı silikon kurabiye kalıplarına eşit miktarda aktarın ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına verin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Tamamen soğuduktan sonra ise kalıplardan çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz.

Karamelli ve Kajulu Kalp Kurabiyeler

Malzemeler:

  1. 60 gr şeker
  2. 40 gr kaju fıstığı
  3. 180 gr un
  4. Tuz
  5. 2 yemek kaşığı esmer şeker
  6. 2 paket vanilya şekeri
  7. 60 gr krema
  8. 120 gr soğuk tereyağı
  9. Çok az deniz tuzu
  10. 2 yemek kaşığı kadar süt

Yapılışı:

Öncelikle şekeri bir tavada yavaşaca eritip karamelize edin. Ardından kaju fıstıklarını ekleyip ikiye katlanmış bir fırın kağıdına dökün ve tamamen soğumasını bekleyin. Diğer yandan unu bir kaseye aktarıp tuz, esmer şeker ve vanilya ekleyin.

Krema ve küçük parçalar haline getirmiş olduğunuz tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kalpli kalıplar ile şekil vererek fırın tepsisine dizin. Soğumuş olan kajulu karamel karışımınızı da ufak parçalar haline getirin.

Tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine biraz süt sürüp karamel karışımını gezdirin. Daha sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 10 dakika kadar kurabiyelerinizi pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Elmalı Balkabağı Kurabiyeler

Malzemeler:

  1. 250 gr margarin veya tereyağı
  2. 1 adet yumurta
  3. 1 çay bardağı pudra şekeri
  4. 1 yemek kaşığı yoğurt
  5. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  6. 1 paket vanilya
  7. Aldığı kadar un (4, 5 su bardağı)

İç Malzeme:

  1. 3 adet orta boy elma
  2. Yarım çay bardağı şeker
  3. 1 tatlı kaşığı tarçın
  4. 1 avuç iri dövülmüş ceviz veya fındık

Yapılışı:

İç malzemesini hazırlamak için kabuklarını soyup rendelemiş olduğunuz elma, şeker ve tarçını bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz veya fındık ekleyip karıştırın. Bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından yavaşça un ilavesi yapıp yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oyuk oluşturun. İçine elmalı karışımı koyup hamuru kapatın. Bal kabağı şeklini vermek için kalınca bir ipi balkabağının oyuk çizgilerini yapacak şekilde düşünün ve hamuru sıkmadan etrafına yavaşça dolayın.

Elma sağlarını ise tepsiye dizmiş olduğunuz hamurlarınızın üzerlerine yerleştirebilirsiniz. Böylece tamamen balkabağı görüntüsü vermiş olacaksınız. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ipleri yavaşça çıkarın ve kurabiyelerinizi servis tabağına aktarın.

Çikolatalı Kozalak Kurabiyeler

Malzemeler:

  1. 2 adet kakaolu kek
  2. 1 paket krema (200 ml)
  3. 80 gr çikolata (sütlü ya da bitter)
  4. 1 paket kakaolu yaprak buğday gevreği
  5. 2 yemek kaşığı esmer şeker
  6. Ceviz

Yapılışı:

İlk olarak hazır keklerinizi iyice ufalayın. İçerisine esmer şekeri ilave edin ve karıştırın. Diğer yandan kremayı ısıtın. ısınmış kremaya çikolatayı ekleyip eritin ve iyice karıştırın.

Krema karışımınızı kek karışımına ekleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirip yuvarlayın. Kakaolu gevreğinizi sırasıyla kozalak şekli verdiğiniz hamurlara dizin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Vegan Tatlı Tarifleri

Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Gingerbread Kurabiye ve Biberli Sıcak Çikolata

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey