Pratik Glütensiz Kek Tarifi

Lab Vitalite'nin kurucularından Ceylan Sel Sohtorik, çok sevdiği glütensiz banana bread' tarifini paylaşıyor. Glütensiz Kek Nasıl Yapılır? Sağlıklı ve pratik Glütensiz Kek Tarifi.

26 Mart 2020 Perşembe 20:37 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Sağlıklı ve pratik Glütensiz Kek Tarifi

"Harika muz tadıyla dolu, yumuşacık, hafif tatlı, kıtır kıtır bademli, kısacası rüya gibi! Beyaz un ve şeker içeren eski versiyonlarından hemen uzaklaşıyoruz çünkü artık sağlıklı bir tarifimiz var. Organik karabuğday ve organik pirinç unu ile glütensiz olarak hazırladığımız tarifi akçaağaç şurubu ile hafifçe tatlandırıyoruz."

Glütensiz Kek Tarifi Malzemeleri

1. 150 gr. karabuğday unu
2. 80 gr. pirinç unu
3. 10 gr. karbonat
4. Yarım tatlı kaşığı tarçın
5. 3 orta boy muz (Yaklaşık 250 – 300 gr.)
6. 200 ml. badem sütü
7. 50 ml. akçaağaç şurubu
8. 75 ml. üzüm çekirdeği yağı
9. Çeyrek vanilya özü
10. 1 çimdik Himalaya tuzu
11. Göz kararı file badem

Glütensiz Kek Nasıl Yapılır?

1. Karabuğday unu, tarçın, pirinç unu, karbonat ve tuzu, tel süzgeçten eleyerek bir kabın içine alıyoruz.
2. Daha öncesinde dilimlediğimiz muzları, badem sütünü, akçaağaç şurubunu, üzüm çekirdeği yağını ve vanilya özünü blender'da karıştırıyoruz.
3. Unlu karışımın üzerine, muzlu karışımı yavaş yavaş ekliyoruz. Kıvamının sulu olmaması için bir anda hepsini dökmemeye özen gösteriyoruz.
4. Spatula yardımıyla unlu karışım ve muzlu karışımı iyice birbiri ile bütünleştiriyoruz.
5. Dikdörtgen bir kek kalıbının içine pişirme kağıdı yerleştirip hafifçe yağlıyoruz.
6. Karışımı kalıba döküyoruz ve üzerine dilimlenmiş file bademleri serpiştiriyoruz.
7. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

Glütensiz Kek Kaç Dakikada Pişer? Glütensiz Kek Tarifi ve Püf Noktaları

1. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa ekmeğimiz pişmiş demektir.
2. Fırından çıkan ekmeğimizi keserken parçalanmasın diye en az bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Ev Yapımı Pratik Çikolata Tarifleri

Sağlıklı ve Pratik 3 Detoks Tarifi

Açai Meyveleriyle Hazırlanan Pratik Tarifler

Çocuklara Özel Eğlenceli ve Pratik Organik Sağlıklı Tarifler

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri