Kıbrıs Adası'nın liman kenti Girne'de görkemli Osmanlı kültürünü, konforunu ve ihtişamını ziya-retçilerine sunan modern bir saray; The Savoy Ottoman Palace… Mimarisiyle göz dolduran otel-de Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağının seçkin lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Kıbrıs Adası'nın liman kenti Girne'de görkemli Osmanlı kültürünü, konforunu ve ihtişamını ziya-retçilerine sunan modern bir saray; The Savoy Ottoman Palace… Mimarisiyle göz dolduran otel-de Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağının seçkin lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuluyor.

27 Ocak 2016 Çarşamba 18:26 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul fethini ardından 1460 yılında başlanan ve 1478 yılında yapımı tamamlanan Topkapı Saray’ında mutfak 8 ayrı bölümden olu-şurdu ve tüm saray yemekleri itinayla hazırlanırdı. Aynı özen ve aynı lezzet günümüzde görkemli mimarisi ve Osmanlı zevki ile tasarlanan The Savoy Ottoman Palace’ın Sarayburnu Restora-nı’nda da lezzet severlerin beğenisine sunuluyor.

Sabah kahvaltılarda “siyah havyar” tüketmeyi tercih eden Fatih Sultan Mehmet’in deniz mahsul-leri tutkusundan ilham alan The Savoy Ottoman Palace’ın deneyimli Executive Chef Barbaros Alta, Sarayburnu Restoran için özel bir menü hazırladı. Executive Chef bu özel menüde ara sıcak olarak taze ançüez ve Kıbrıs’ın özel peyniri hellim ile servis edilen “Dil Balığı Tütsüleme” ve taze baharatlarla terbiyelinmiş “Jumbo Karides Izgara” lezzetlerini tercih etti. Akdeniz'in lezzeti ile ünlü balığı Lagos ise şefin menüsünde doğal ürünler kullanarak buğulama olarak yerini alıyor.

Gecenin lezzetleri Osmanlı Saraylarının olmazsa olmazı baklava ile son buluyor. Kayıtlara göre ilk kez Fatih Sultan Mehmet döneminde Topkapı Sarayı’nda yapılan baklava o günden günümüze vazgeçilmez tatlarımız arasında yerini alıyor. Şef gecenin finalini iri çekim kırık fıstıklı sarma ve kaymaklı katmer sunumuyla yapıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü