“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen “Hattrick & Cheftrick” etkinliğinde ünlü şefler Ekin Eylem Ulaş, Faruk Batuhan Öner ve Necip Onur Gülanber'in özel yorumlu imza yemekleri, katılımcıları deneyimsel bir gastronomi yolculuğuna çıkardı.

6 Temmuz 2022 Çarşamba 16:54 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Ekin Eylem Ulaş, Faruk Batuhan Öner ve Necip Onur Gülanber'in hazırladığı deneyimsel menü ile gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar farklı ve tematik bir gastronomi boyutunu ilk kez deneyimlediler.

Water Garden içerisinde yer alan Museum of Motivation'da gerçekleşen ve Ekin Eylem Ulaş tarafından projelendirilen "Hattrick & Cheftrick" ile davetliler farklı bir dünyanın parçası oldular. Ses ve ışık efektlerinin yanı sıra dokunsal deneyimler ve koku/tat ile desteklenmiş etkinlik, beş duyuya hitap etti.

2 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte, 'Düşler, Olasılıklar, Seçimler, Sevgi ve Sonsuzluk' temalarının işlendiği ve her tema için dekore edilmiş özel alanlar, müzik ve lezzet eşleşmesi ile katılımcılar dijital bir deneyimin de parçası oldular.

Etkinlikle, 13 özel bitki özüyle yapılmış esansla Unique Fragrances Cabir Çobanoğlu tarafından yaratılan "Hattrick & Cheftrick" kokusu katılımcılara hediye edilirken; şeflerin ceketleri ise dünyaca ünlü portre dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu dokunuşuyla temaya özgün olarak özelleştirildi. Gecenin müzikleri Yanay Germen tarafından afro-tech house tarzında tasarlandı.

Projenin yaratıcısı Ekin Eylem Ulaş yaptığı açıklamada "Metaverse konuştuğumuz bir dünyada gastronomi artık bambaşka bir boyuta taşındı. Yemeğin lezzeti, sunumu ötesi yarattığı deneyim ve izin beş duyu ile eşleştiği interaktif bir etkileşim hedefledik. Türkiye'de ilk kez yaptığımız senaryosu, hikayesi ile başka bir boyuta taşıdığımız yemek eşleşmelerimizi farklı şehirlerde de gerçekleştirmek hedefindeyiz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde