Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Kuşkonmazlar, peynirle bir araya gelerek hem lezzetli hem de uzun süre tok tutan bir öğüne dönüşüyor.

YAZAR: Büke Şedele
13 Nisan 2021 Salı 13:41 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları


Malzemeler:

  1. 15-20 adet kuşkonmaz (İnce gövdeli olanları tercih edin)
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı galeta unu
  4. 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı toz paprika
  6. Tuz ve karabiber
  7. 3 tepeleme yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir (gravyer, eski kaşar, Divle obruk vb)
  8. Üzerine gezdirmek için zeytinyağı

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye kurun. Kuşkonmazlarınızın alt yarısını meyve soyacağı ile soyarak varsa kılçıklı kısımlarını ayıklayın, kafalarının olduğu üst kısma dokunmayın. Kırmamaya özen gösterin.

Kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp buzlu suya atın ve hem pişme işlemini durdurun, hem yeşil renklerini korusunlar.

Soğumaya bırakın; bu sırada bir kapta yumurtaları çırpın, bir başka kapta da kuru malzemeleri bir araya getirin, rendelenmiş peyniri de kuru karışıma ekleyin.

Kuşkonmazları önce yumurtaya batırın, fazla sıvısını süzüp kuru karışıma iyice bulayın ve üzerine kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Fazla kaplanmazsa ikinci kez sıvı ve kuru karışıma bulayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip fırına verin, 15-17 dakika kızarıp çıtırlaşana dek pişirin.


Afiyet olsun.

Vegan Granola

Avokado ve Bezelyeli Ezme

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

1 dakika okunma süresi
Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

Kyoto'da Zamanın Yeni Yorumu

1 dakika okunma süresi
Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

1 dakika okunma süresi
Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

1 dakika okunma süresi
Louis Vuitton, “Visionary Journeys” Sergisi ile Japonya'da

Louis Vuitton, “Visionary Journeys” Sergisi ile Japonya'da

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği