Çilekli & Çikolata Kremalı Kahvaltı Ekmeği Tarifi

Tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde giderebileceğiniz Çilekli & Çikolata Kremalı Kahvaltı Ekmeği tarifine şans verin.

YAZAR: Zeynep Dinç
3 Mart 2021 Çarşamba 15:35 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Çilekli & Çikolata Kremalı Kahvaltı Ekmeği Tarifi (12 porsiyon)


Malzemeler:


Hamuru için:

  1. 2 bardak un
  2. 3/4 bardak su
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 çimdik tuz
  5. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  6. 1/2 paket (5 gr) kabartma tozu

Ara kat için:

  1. 4 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
  2. 8 - 10 çilek (irili ufaklı kesilmiş)

Üzeri için:

  1. 10 - 12 çilek (halka halka dilimlenmiş)
  2. 1 yumurta beyazı

Servis için:

  1. Pudra şekeri
  2. Taze fesleğen

Yapılışı:


Suyu temkinli ilave ederek tüm malzemeyi yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamuru 2'ye bölün. Yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

Dikdörtgen borcama pişirme kağıdı koyup hamurun yarısı ile taban yapın. Kenarlardan biraz pay bırakarak üzerine çikolatalı fındık kremasını sürüp çilek parçalarını serpiştirin. Hamurun kalan yarısı ile üzerini kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak iki katı ve kenarları birleştirin. Çilek halkalarını yerleştirip çırpılmış yumurta beyazını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika pişirin.

Pudra şekeri serpip ister sıcak ister soğuk servis edin.

Afiyet olsun.


Yeni Yıl Kahvaltı Önerisi: Ekmek Üstleri

Lezzetli ve Pratik 6 Kahvaltı Tarifi

Orman Meyveli Peynir Topları

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri