Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Hafif, pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi arayanlar için çilekli ve Antep fıstıklı vegan güllaç tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
28 Mart 2023 Salı 10:51 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç, hem hafif hem de oldukça lezzetli bir seçenek olarak iftar sofrasının uyumlu bir tamamlayıcısı. Kolaylıkla vegan hale getirilebildiği için de oldukça pratik bir tarif. Çilek ve Antep fıstığıyla tadı bir üst kademeye taşınmış vegan güllaç tarifini mutlaka deneyin.

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi:

Malzemeler

6 yaprak güllaç

2 lt badem sütü

1,5 su bardağı şeker (beyaz veya Hindistan cevizi şekeri)

1 su bardağı ince doğranmış Antep fıstığı

Üzeri İçin Malzemeler

Antep fıstığı

Çilek

Hazırlanışı

1. Öncelikle sütü ılık olana kadar ısıtın ve şeker ilave edip, eriyene kadar karıştırın. (Süt kaynar noktada veya soğuk olmamalı; güllaç yaprakları kaynar suda erir, soğuk suda sert kalır.)

2. Güllaç yapraklarını (varakları) teker teker ıslatarak dizin. Kabınızın boyutuna göre bir yaprağı iki-üç parçaya ayırarak dizebilirsiniz.

3. İki katta bir araya fıstık dizin.

3. En üst kata, kalan sütün tamamını ilave edip soğumaya bırakın.

4. İyice soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı ve doğranmış çilek ilave ederek servis edebilirsiniz.

5. Hafif sulu olmalı, eğer tamamen sütü çekerse biraz soğuk süt ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Vegan Banana Bread Tarifi

Orman Meyveli Vegan Kek Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk