Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene

Tarif Geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, farklı lezzetleri bir arada harmanladığı Balkabaklı Zeytinyağlı Rezene tarifini paylaşıyor.

YAZAR: Pelin Bozkurt Bilgiç
20 Ocak 2021 Çarşamba 13:27 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Malzemeler:


  1. 3 adet rezene
  2. 100 gram balkabağı
  3. 1 adet soğan
  4. 2 diş sarımsak
  5. 1 adet portakal kabuğu rendesi
  6. 1 portakal suyu
  7. 4 kaşık zeytinyağı
  8. 2 adet defneyaprağı
  9. 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  10. 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  11. 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ya da tozu
  12. Tuz


Yapılışı:


  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını koyun. Sonra havanda dövdüğünüz kişniş ve kimyon tohumunu ekleyin. En son soğanı da ekleyip yumuşayana kadar karıştırın.
  2. Ortadan ikiye kestiğiniz rezeneleri tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin. Ardından sırasıyla küp küp doğradığınız balkabaklarını, bir diş sarımsağı ve iki dal defneyaprağını ekleyin.
  3. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu birlikte çok kısık ateşte pişirin. Eğer biraz su ilave etmeniz gerekirse yarım çay bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
  4. Taze zencefili, kimyonu ve kişnişi son aşamada ekleyip, karıştırın.
  5. Servis aşamasında üstüne antepfıstığı serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Avokadolu Bakla Çorbası

Elmalı Rulo Tarifi

Zencefilin Bilinmeyen Faydaları

EN ÇOK OKUNANLAR

Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi