Avokadolu Bakla Çorbası

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, muhteşem bir antioksidan kaynağı olan, aynı zamanda bağışıklık güçlendiren Avokadolu Bakla Çorbası tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
2 Aralık 2020 Çarşamba 16:08 | Son Güncellenme:
1 dakika okunma süresi

Malzemeler:


  1. 200 gram kuru bakla
  2. 1 adet soğan
  3. 1 diş sarımsak
  4. 1 adet olgun avokado
  5. 1/2 demet dereotu
  6. 1 bardak ilikli kemik suyu (Tercih ettiğiniz her sıvı olur)
  7. 1 bardak su
  8. 1 çay kaşığı kimyon tozu
  9. 1/2 çay kaşığı muskat
  10. 1/2 limon suyu
  11. 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:


  1. Kuru baklayı bir gece önceden suda bekletin. Eğer unutursanız, iki üç saat boyunca ılık suda bekletip ardından suyunu süzün.
  2. Tencereye soğanları doğrayın.
  3. Kuru baklaları ekleyin. 1 bardak ilikli kemik suyunu ve bir bardak normal içme suyunu ekleyip kısık ateşte iyice dağılana kadar pişirin.
  4. Soyduğunuz avokadoyu, dereotunu, limon suyunu, sarımsağı ve baharatları ekledikten sonra beş dakika daha tatların birbirine karışması için pişirmeye devam edin.
  5. En son limon kabuğunu da içerisine atıp, ocağın altını kısın.
  6. Üzerine biraz acı biber ile bir yemek kaşığı sade yağı eritip gezdirirseniz, daha şifalı olur.

Not: Avokadonuz sertse bir gece önceden bir iki adet elma ile birlikte kağıda sarıp karanlık bir yerde bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Sertlik derecesine göre bekletme süresini uzatmanız gerekebilir.

Yeşil Domatesli Garnitür Sos

Gingerbread Kurabiye ve Biberli Sıcak Çikolata

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar