Ağustos Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, ağustos ayı meyve ve sebzelerini anlatıyor.

YAZAR: Nilay Keçeci Arpacı
30 Temmuz 2021 Cuma 15:40 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Ağustos Ayı Sebzeleri


Kabak: Diyet için en güzel sebzedir. Yüksek su oranı, içeriğindeki potasyum, fosfor kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ve yüksek A ve C vitamini içeriği ile oldukça besleyicidir.

Salatalık: Yüksek su ve lif içeriği ile diyette tüketimi idealdir. İçerğinde A, B, C, K vitaminleri, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri bulunur.

Patlıcan: Antioksidan kapasitesi yüksektir. Bakır, magnezyum, C, B ve K vitaminlerini içerir. Yüksek posa içeriği ile bağırsak sağlığını destekler.

Bamya: A, C ve B kompleks vitaminleri bakımından zengindir. İçeriğindeki çözünür ve çözünmez posa ile bağırsak sağlığını ve sindirimi destekler.

Mısır: Kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Bir adet mısırı bir dilim ekmek olarak düşünerek tüketebilirsiniz.

Taze Fasulye: Yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekler. A vitamini, Lutein, Zeaksantin ve Beta karotenden zengin içeriği ile yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir.

Kırmızı biber: Yüksek C vitamini içeriği ve içeriğindeki Beta Karoten, Kapsaisin gibi maddelerle yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Ağustos Ayı Meyveleri


İncir: Antioksidanlar, A, E ve K vitaminleri gibi bir çok vitamin içerir, liften zengindir. Diyette, özellikle diyabet hastaları için porsiyonu kontrollü olmalıdır.

Mürdüm eriği: Yüksek C vitamini ve lif oranıyla öne çıkar, ara öğünlerde tüketildiğinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Üzüm: Güçlü bir antioksidan olan Resveratrolü içerir. Kalsiyum, demir, fosfor, folat ve selenyum gibi mineraller açısından da zengindir. Diyette bir küçük salkım rahatlıkla tüketilebilir.

Vişne: A ve C vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır. Fosfor, magnezyum, bakır ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Diyet için en uygun meyvelerden biridir, bir porsiyonda 12-15 adet tüketilebilir.

Kayısı: Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller ile A, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir.

Şeftali: Lif ve potasyum bakımından zengindir. İçeriğindeki Lutein, Zeaksantin gibi maddeler sayesinde yüksek antioksidan etkisi gösterir.

Kavun: Kalsiyum, demir ve potasyum içerir. A ve C vitaminleri açısından zengindir. Bağışıklık sistemini destekler. Diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Karpuz: Yaz aylarında diyette en sevilen meyvelerden biridir. Yüksek oranda su ve lif içerir. A ve C vitaminlerinden zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.

Dut: Riboflavin, C vitamini, demir gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Karadutun ağız yaralarını tedavi edici etkisi bulunur. Şeker içeriği yüksek olduğundan diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Domates: İçeriğindeki Likopen, vitamin ve mineraller sayesinde güçlü antioksidan ve antikanser özelliğine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Böğürtlen: A vitamini, B1, B2, B3, B6, Folat, C ve E vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içerir. Güçlü antioksidan etki gösterir.

Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri

Şeker İhtiyacını Gideren Meyveler

Yaz Meyveleri ile Ferahlatan Smoothie'ler

C Vitamini Açısından Zengin Yaz Meyveleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği