Ağustos Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, ağustos ayı meyve ve sebzelerini anlatıyor.

YAZAR: Nilay Keçeci Arpacı
30 Temmuz 2021 Cuma 15:40 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Ağustos Ayı Sebzeleri


Kabak: Diyet için en güzel sebzedir. Yüksek su oranı, içeriğindeki potasyum, fosfor kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ve yüksek A ve C vitamini içeriği ile oldukça besleyicidir.

Salatalık: Yüksek su ve lif içeriği ile diyette tüketimi idealdir. İçerğinde A, B, C, K vitaminleri, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri bulunur.

Patlıcan: Antioksidan kapasitesi yüksektir. Bakır, magnezyum, C, B ve K vitaminlerini içerir. Yüksek posa içeriği ile bağırsak sağlığını destekler.

Bamya: A, C ve B kompleks vitaminleri bakımından zengindir. İçeriğindeki çözünür ve çözünmez posa ile bağırsak sağlığını ve sindirimi destekler.

Mısır: Kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Bir adet mısırı bir dilim ekmek olarak düşünerek tüketebilirsiniz.

Taze Fasulye: Yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekler. A vitamini, Lutein, Zeaksantin ve Beta karotenden zengin içeriği ile yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir.

Kırmızı biber: Yüksek C vitamini içeriği ve içeriğindeki Beta Karoten, Kapsaisin gibi maddelerle yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Ağustos Ayı Meyveleri


İncir: Antioksidanlar, A, E ve K vitaminleri gibi bir çok vitamin içerir, liften zengindir. Diyette, özellikle diyabet hastaları için porsiyonu kontrollü olmalıdır.

Mürdüm eriği: Yüksek C vitamini ve lif oranıyla öne çıkar, ara öğünlerde tüketildiğinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Üzüm: Güçlü bir antioksidan olan Resveratrolü içerir. Kalsiyum, demir, fosfor, folat ve selenyum gibi mineraller açısından da zengindir. Diyette bir küçük salkım rahatlıkla tüketilebilir.

Vişne: A ve C vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır. Fosfor, magnezyum, bakır ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Diyet için en uygun meyvelerden biridir, bir porsiyonda 12-15 adet tüketilebilir.

Kayısı: Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller ile A, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir.

Şeftali: Lif ve potasyum bakımından zengindir. İçeriğindeki Lutein, Zeaksantin gibi maddeler sayesinde yüksek antioksidan etkisi gösterir.

Kavun: Kalsiyum, demir ve potasyum içerir. A ve C vitaminleri açısından zengindir. Bağışıklık sistemini destekler. Diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Karpuz: Yaz aylarında diyette en sevilen meyvelerden biridir. Yüksek oranda su ve lif içerir. A ve C vitaminlerinden zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.

Dut: Riboflavin, C vitamini, demir gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Karadutun ağız yaralarını tedavi edici etkisi bulunur. Şeker içeriği yüksek olduğundan diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Domates: İçeriğindeki Likopen, vitamin ve mineraller sayesinde güçlü antioksidan ve antikanser özelliğine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Böğürtlen: A vitamini, B1, B2, B3, B6, Folat, C ve E vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içerir. Güçlü antioksidan etki gösterir.

Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri

Şeker İhtiyacını Gideren Meyveler

Yaz Meyveleri ile Ferahlatan Smoothie'ler

C Vitamini Açısından Zengin Yaz Meyveleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

Bong Joon-ho'nun En İyi Filmleri

9 dakika okunma süresi
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı