Ağustos Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, ağustos ayı meyve ve sebzelerini anlatıyor.

YAZAR: Nilay Keçeci Arpacı
30 Temmuz 2021 Cuma 15:40 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Ağustos Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ağustos Ayı Sebzeleri


Kabak: Diyet için en güzel sebzedir. Yüksek su oranı, içeriğindeki potasyum, fosfor kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ve yüksek A ve C vitamini içeriği ile oldukça besleyicidir.

Salatalık: Yüksek su ve lif içeriği ile diyette tüketimi idealdir. İçerğinde A, B, C, K vitaminleri, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri bulunur.

Patlıcan: Antioksidan kapasitesi yüksektir. Bakır, magnezyum, C, B ve K vitaminlerini içerir. Yüksek posa içeriği ile bağırsak sağlığını destekler.

Bamya: A, C ve B kompleks vitaminleri bakımından zengindir. İçeriğindeki çözünür ve çözünmez posa ile bağırsak sağlığını ve sindirimi destekler.

Mısır: Kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Bir adet mısırı bir dilim ekmek olarak düşünerek tüketebilirsiniz.

Taze Fasulye: Yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekler. A vitamini, Lutein, Zeaksantin ve Beta karotenden zengin içeriği ile yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir.

Kırmızı biber: Yüksek C vitamini içeriği ve içeriğindeki Beta Karoten, Kapsaisin gibi maddelerle yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Ağustos Ayı Meyveleri


İncir: Antioksidanlar, A, E ve K vitaminleri gibi bir çok vitamin içerir, liften zengindir. Diyette, özellikle diyabet hastaları için porsiyonu kontrollü olmalıdır.

Mürdüm eriği: Yüksek C vitamini ve lif oranıyla öne çıkar, ara öğünlerde tüketildiğinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Üzüm: Güçlü bir antioksidan olan Resveratrolü içerir. Kalsiyum, demir, fosfor, folat ve selenyum gibi mineraller açısından da zengindir. Diyette bir küçük salkım rahatlıkla tüketilebilir.

Vişne: A ve C vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır. Fosfor, magnezyum, bakır ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Diyet için en uygun meyvelerden biridir, bir porsiyonda 12-15 adet tüketilebilir.

Kayısı: Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller ile A, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir.

Şeftali: Lif ve potasyum bakımından zengindir. İçeriğindeki Lutein, Zeaksantin gibi maddeler sayesinde yüksek antioksidan etkisi gösterir.

Kavun: Kalsiyum, demir ve potasyum içerir. A ve C vitaminleri açısından zengindir. Bağışıklık sistemini destekler. Diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Karpuz: Yaz aylarında diyette en sevilen meyvelerden biridir. Yüksek oranda su ve lif içerir. A ve C vitaminlerinden zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.

Dut: Riboflavin, C vitamini, demir gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Karadutun ağız yaralarını tedavi edici etkisi bulunur. Şeker içeriği yüksek olduğundan diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Domates: İçeriğindeki Likopen, vitamin ve mineraller sayesinde güçlü antioksidan ve antikanser özelliğine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Böğürtlen: A vitamini, B1, B2, B3, B6, Folat, C ve E vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içerir. Güçlü antioksidan etki gösterir.

Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri

Şeker İhtiyacını Gideren Meyveler

Yaz Meyveleri ile Ferahlatan Smoothie'ler

C Vitamini Açısından Zengin Yaz Meyveleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Burcu Ünlü'den “Işık Ve Karanlık” Sergisi

Burcu Ünlü'den “Işık Ve Karanlık” Sergisi

1 dakika okunma süresi
Love My Body 2025 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu Tanıtıldı

Love My Body 2025 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu Tanıtıldı

1 dakika okunma süresi
Anneler Günü'ne Özel Kutlama

Anneler Günü'ne Özel Kutlama

1 dakika okunma süresi
Kral Charles “Ocean” Belgeselinin Prömiyerinde

Kral Charles “Ocean” Belgeselinin Prömiyerinde

1 dakika okunma süresi
Kaia Gerber'den Yeni Nesil Stil Dili

Kaia Gerber'den Yeni Nesil Stil Dili

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı