ŞEHİRDE NELER OLUYOR?

Spago İstanbul’da öğle yemeği ve Le Petit Maison’da iki farklı alternative ile öğle yemeğine farklı bir boyut getiren “Power Lunch”, İstanbulluların yeni lezzet tercihleri olacak. Capricorn’un yerine açılacak Manos ise, Simi adasına sıklıkla gidenlerin zaten bildikleri bir adres.

2 Mart 2018 Cuma 15:42 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Elif ÖKSÜZ – elif.oksuz@alem.com.tr

The St. Regis İstanbul’un içerisinde yer alan ve Michelin yıldızlı şef Wolfgang Puck’ın Amerika dışında açtığı ilk restoran olan Spago İstanbul, 1 Mart’tan itibaren öğle yemeği servisine başladı. Executive Şef Cihan Kıpçak önderliğinde hazırlanan menüye eklenen öğle menüsünde Buharda Pişirilmiş ‘’Hong – Kong” usulü Levrek ve Izgara Dana Bonfile yer alıyor.

Dry Aged  Dana Sırtı ’’New York’

İstinyePark’ta yer alan Le Petite Maison, Güney Fransa ve Akdeniz mutfağını bir araya getiriyor. Executive Şef Moreno Polverini’nin hazırladığı “Power Lunch”  menüsü “Earth” ve “Sea” konsepti ile iki farklı alternatif sunuyor. Sunulan hafif lezzetler arasında Burrata, Carpaccio, Kinoa Salatası, Karides ve Kalamarlı Makarna, Fırında Somon, Limon ile Marine Edilmiş Fırında Körpe Piliç yer alırken, tatlılardan ise Elmalı Tart, Sorbe ve dondurmanın tadına bakılabilir.

Burrata

Karides ve kalamarlı makarna

Boğaz’a yeni soluk

Ortaköy sahilinin en popüler restoranlarından biri olan Capricorn’un kapanmasıyla “Yerine ne açılacak” soruları sorulmaya başlanmıştı. 17 yıldır Simi adasının en sevilen restoranlarından biri olan Manos’un 2018’nin son çeyreğinde açılacağı bilgisi ise mekanla ilgili en yeni haber. Kendinizi geleneksel Yunan yemekleri yemeye hazırlayın!

Capricorn

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati