MARMARİS'İN YENİ DURAĞI

Marmaris’te Martı Marina içinde açılan Port Frankie’nin şefi Melih Demirel ile yavaş yaşam felsefesi üzerine konuştuk.

10 Ağustos 2018 Cuma 12:30 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU lara.mutlu@alem.com.tr
 

Bu mekanla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?

Huzur… Öncelikle Marmaris’in insana kattığı, yavaş yaşamla beslenen bir huzur faktörü bulunuyor. Bunun yanı sıra, tabii ki buradaki yerel ürünler… Marmaris’te çok nadir bulunabilecek bir pazar var. Ürün yelpazesi ve kalitesi, ürünlerin sürdürülebilirliği ve devamlılığı düşünüldüğünde, dünyada çalıştığım yerlerde bulunan pazarların çoğundan ötede bir noktada duruyor benim için. Mutlaka gidilip gezilmesi gereken bir yer. Kariyerim boyunca ürünü ön planda tutan şefler ile çalıştım, sanırım ben de biraz bu yönde bir tarz oluşturdum.Bu nedenle burası benim için keyifli bir sürpriz oldu.

Nasıl bir menü oluşturdunuz?

Aslında menüye dikkatlice bakarsanız, klasik menülerden çok uzak olduğunu fark edebilirsiniz. Çok güzel bir hikayenin etrafında kurgulanan bir iskelet oluşturduk. Bununla ifade etmeye çalıştığım şey ise, menüde “günün fırına giren balığı” (çiftlik olmayan deniz balığı ne varsa, bütün olarak), “günün oltaya takılan balığı” (denizden o gün ne çıkıyorsa), “Hisarönü Tempura” (o günün yerli pazarında ne sebze bulursak) yazması… Kısaca menüye baktığınızda çoğunlukla ürün detayı görmüyorsunuz. Bu hem bizim mutfakta esnek olmamızı, hem tedarikçilerimiz ile çok daha sağlıklı bir ilişki kurmamızı, hem de misafirlerimizin  servis elemanlarımız ile interaktif bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Balıkçı Durmuş Ali Abi arayıp; ‘Melih Şef bugün akya çıktı, yarın da sarı kulak gelecek’ diyebiliyor. Bu bizi özgür kıldığı kadar bize keyif veren de bir durum. Tabii ki bunda, misafirlerimizin de yedikleri ürün hakkında bilgi sahibi olmak istemesi ve bundan keyif almasının etkisi büyük. Bütün bunların doğrultusunda, bu tarz bir menü konseptinin Port Frankie için uygun olacağına karar verdik.

Burayı farklı kılan en önemli özellik nedir?

Buraya gelince şunu farkedeceksiniz; burası yavaş bir yer. Büyük şehirlerin koşuşturmacasından, hengamesinden, kargaşasından uzak bir yer. Yeşilin mavi ile mutlu bir evlilik yaptığı, doğasına aşık olacağınız bir adres.

HABERİN TAMAMI ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı