KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Rumelihisarı’nda adıyla dikkat çeken Kiss The Frog, içeri girip masaya oturunca menüsüyle de iştah kabartıyor. Mekanı yakın markaja aldık.

15 Kasım 2018 Perşembe 17:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Ertan Demirbilek - ertan.demirbilek@alem.com.tr

Gül Etker, Şehnaz Vardar ve Saadet Erdoğan... Enerji dolu bu üç kadın Rumelihisarı’ndaki Kiss The Frog’un ortakları. Mekan 2015’in Haziran ayında açılmış. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise yenilenmiş. Hatta yanında bir de Köprüaltı isminde bir modern meyhane açmışlar. Kiss The Frog’u mutfağına girip yakından inceledik.

Mekan ismini nereden alıyor?
Gül Etker: Mekanın masalsı, çok eğlenceli, biraz sıra dışı olmasını hayal etmiştim zaten ilk başta. Dolayısı ile bir masala gönderme yapmak istedim. Kurbağayı öpüp prense dönüştürmek fikri de çok hoşuma gitti; umut dolu hisler iyidir her zaman. Çok mutluyum, istediğim etkiyi de gördüm. Hatta misafirlerimizin hediye ettiği kurbağalar zengin bir koleksiyon olma yolunda.

Nasıl bir mutfağa sahipsiniz?
Şehnaz Vardar: Mutfağımızın ana fikri, deniz ürünleri kullanarak güzel ve iştahlı yemekler sunmak. Taze ve mevsimler ürünler kullanarak, alışık olduğumuz lezzetlerden çok uzaklaşmadan yaratıcı, eğlenceli, yüzünüzü güldürecek lezzetler yaratma peşindeyiz.

Favori lezzetleriniz hangileri, hangi yemekler öne çıkıyor?
Saadet Erdoğan: Mürekkepli hamur tabanlı pizza çeşitlerimiz çok beğeniliyor. Tamamen kendi yaratıcılığımızı yansıtan sushi çeşitlerimiz çok özel. Hemen hemen her masada yer alan dört çeşit midye tenceremiz vazgeçilmez.

Yemekleri kim hazırlıyor?
Gül Etker: Menüleri, 15 senedir benimle beraber çok değişik menüler yapmama fırsat veren Şef Yusuf Şahin ile beraber hazırlıyoruz. Artık birbirini çok iyi anlayan bir ekip olduk. Yusuf’un tabiri ile ben ortayı yapıyorum, o da golü atıyor.

Burayla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Gül Etker: Klasik, herkesin birbirini taklit ettiği bir sistemin içine düşmememi sağlaması. Ortaklarımla beraber, hayal ettiklerimizi hiç taviz vermeden uygulayabildiğimiz, gelen misafirlerin tepkilerinden de bunun anlaşıldığını ve takdir edildiğini hissediyor olmamız işin en keyifli kısmı.

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın İlham Rehberi 1 Eylül - 7 Eylül

Haftanın İlham Rehberi 1 Eylül - 7 Eylül

13 dakika okunma süresi
Selena Gomez'in Moda İmzası Mabel Mora'da Yaşıyor

Selena Gomez'in Moda İmzası Mabel Mora'da Yaşıyor

9 dakika okunma süresi
Eylül Ayında Kaçırmamanız Gereken Diziler ve Filmler

Eylül Ayında Kaçırmamanız Gereken Diziler ve Filmler

19 dakika okunma süresi
Post Malone İlk Defilesine Kovboy Ruhunu Taşıdı

Post Malone İlk Defilesine Kovboy Ruhunu Taşıdı

2 dakika okunma süresi
Zayıflama İğneleri: Etkileri, Riskleri ve Sağlıklı Alternatifleri

Zayıflama İğneleri: Etkileri, Riskleri ve Sağlıklı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı