HAMBURGER KRALİÇESİ

Lara Sayılgan, moda çekimlerinin mutfağından kendi restoranının mutfağına hızlı bir geçiş yapıyor.

14 Nisan 2017 Cuma 16:08 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Beyza ÖZEL - beyza.ozel@alem.com.tr / Fotoğraflar: Serhat HAYRİ

 

Lara Sayılgan’ın moda dünyasına dair fotoğraf karelerine uzun zamandır aşinayız. “Sihirli Parmaklar” televizyon programıyla ekrandaki görünümüne, görsel haz vadeden video kliplerine, esprili, açık sözlü hoş sohbetine... Ama Nisan’ın en güzel günlerinden birinde, Ortaköy Eski Bahçe Sokak’ta zaten tanıdığınız biriyle tekrar tanıştığımızı söyleyebiliriz. Zira fotoğraf sanatçısı Sayılgan, büyük bir sürpriz yaparak Lara’s Gourmet Burger’i geçtiğimiz hafta açtı. 

 

 

Kariyerinize konservatuarda müzik bölümünde bir başlangıç yaptınız, sonrasında İngiltere’de medya ve fotoğraf okudunuz. Ardından moda fotoğrafçısı oldunuz, televizyon programcılığı, müzik videosu yönetmenliği yaptınız. Şimdi de gurme bir hamburgercisiniz... Bu süreç içerisinde neler öğrendiniz? Sizi neler yönlendirdi?

Hepsi sanatın birer dalı. Fotoğrafçılık, televizyon ve müzik videosu zaten iç içe bir dünya. Dolayısıyla birbirinden kopuk değil. Bunun yanında yemek dünyası tabii bambaşka bir alan. Ancak çocukluğumdan beri çok iyi yemek yapan bir ailede büyüdüm ve çok iyi yemek yaparım. Aslında uzun yıllardır mutfak, soslar ve birbirinden farklı lezzetler benim özgürlük alanım. Çünkü “ne kadar özgür bir iş yapıyoruz” desek de bize verilen işler günün sonunda sipariş çalışmalar. Yani bir fotoğrafı gazetenin belli bir sayfasına yerleştirmek için o fotoğrafı belli bir matematiğe göre çekmelisiniz. Dolayısıyla mutfakta daha özgürüm ve bu rahatlığı Lara’s Gourmet Burger ile etrafımdaki insanlarla, arkadaşlarımla, dostlarımla paylaşmak istedim. 

 

Restoran için Ortaköy’ü tercih etmenizin özel bir sebebi var mı?

Ortaköy’ün keyifli sokaklarından biri olan Eski Bahçe Sokak zaten benim stüdyoma ve evime çok yakın. Hemen iki sokak yukarıdayım. Henüz burayı açma fikri netleşmemişken öğle yemekleri için sık sık bu sokağa uğrardım ve şu an bulunduğumuz dükkanı her zaman çok beğenerek izlerdim. Gerçekten bazı şeylerin zamanı var sanırım. Bende de öyle oldu ve şu an o izlediğim dükkanın içinde, kendi “burger”cimde oturuyorum...

 

HABERİN TAMAMI ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey