HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Dünya Sağlık Örgütü’nün toplantısı için Slovenya’ya gittim. Slovenya küçük bir ülke ve bulunduğum başkenti Ljubljana ise neredeyse İstanbul’un onda biri kadar. Old Town denilen eski şehri yaklaşık 2 saatte yürüyerek gezebilirsiniz.

15 Ekim 2015 Perşembe 15:20 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Dünyaca ünlü bir cazibe merkezi değil ama hem Avrupa hem de Akdeniz havzası esintileri hakim. Başkentin nehir etrafına konumlanmış mimarisi barok, art nouveau stilinde ahenkli bir görsel şölen sunduğunu söyleyebilirim. Ejderha, cam ve üçüz köprüler, Ljubljana kalesi, Fransiskan klisesi, parlamento, pazar yeri, belediye binası ve nehir turu yapılabilecek aktiviteler. Slovenya mutfağı size farklı lezzetler sunacağı kesin ama tek Türk restoranı olan Yıldız Han da görülmesi gereken muhteşem bir değer. Ben oğle yemeğinde bulundum ve kendimi sanki Anadolu’da zannettim.

 

Slovenya mutfağı için önereceğim en nefis yer Spajza. İş yemekleri ve romantik buluşmalar için tercih edilen bir local restoran.  Bu mevsimde bahçe açık ve içeride güzel odalarda süslü masaların olduğu etkileyici yemek alanları da var. Slovenya mutfağı et ağırlıklı. Özellikle de yaban kuşu ile hayvanlarının etleri. Bu restorana gelince trüf mantarlı tütsülenmiş yaban kazı ciğeri yemeden gitmemenizi öneririm. Kestaneli mantar çorbası mutlaka başlangıçta içeceğiniz ön yemeğiniz olsun. Sıcak olarak servis edilen kabak, domates ve mozzarella tadına doyum olmayacak kadar hafif ve güzel bir ara sıcak.

 

İtalya’ya sınırı olan ve ana dillerden biri İtalyan olan Slovenya’da yemek kültüründe de İtalyan etkilerini bolca görebileceksiniz. Bu restoranda deniz ürünleri İtalyan usulü servis ediliyor. Istakozdan karidese kadar tüm kabuklu deniz mahsulleri bulunuyor. Ben ana yemekte konyakta pişirilmiş ördek göğüs eti yedim. Yanında taze incir püresi ile servis edilmişti. Bunun dışında tavşan eti, balıklar, sığır ve dana etleri de sunan menüde etlerin; zencefil, mantar ve roka gibi bol yeşillikle sunuluyor olması büyük avantaj. Tatlı yemedim çünkü yemek sonrası Cacao adlı bir mekanda yer fıstığı ezme kremalı ve sacher içeren dondurmayı denedim. Gerçekten ultra nefisti diyebilirim.

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi