HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Park Hyatt İstanbul Maçka Palas binası bence Nişantaşı’nın en güzel yapılardan biri. Mimari dokusu ve yaratıcı iç dekorasyonu beni çoğu zaman bu İtalyan mimarın inşa ettiği Maçka Palas Otel’de öğle yemeğine gitmeme neden oluyor.

27 Eylül 2015 Pazar 16:04 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Otelin içinde yer alan restoranın adı ise The Lounge. Ofisimden yürüyerek 5 dakika sonra otele güvenlikten geçtikten sonra Nişantaşı’nın uğultusundan uzak sanki Zen bahçesindeymişim gibi huzura bürünen lobide yer alan The Lounge nefis yemekleri sayesinde de sürekli aklımın bir köşesinde olmayı başarıyor. Bu hafta sizlere Nişantaşı taraflarına uğradığınızda mutlaka uğramanızı özenle tavsiye edeceğim The Lounge restorandan ultra sağlıklı seçimler önereceğim. Öğle yemekleri benim için kısa ve hızlı olduğu için The Lounge’da semizotu salatası tek geçtiğim ana yemek diyebilirim. İçinde kuşkonmaz, kokteyl domates, keçi peyniri ve ceviz var. Bu beni hem doyuruyor hem de kalp sağlığım açısından muhteşem bir içerik sağladığı için de beni mest ediyor. Ancak iş toplantılarım olduğunda yemeği biraz uzun tutuyorum.

 

Ve başlangıçta harika yaptıkları mercimek çorbası ile yemeğe başlıyorum. Siz de deneyin ve bol limon sıkarak içeceğiniz bu sağlıklı çorba ile midenizi doyuma hazırlayın. Ardından marine edilmiş somon istiyorum. Rezene, salatalık ve dereotu ile servis edilen somon hafif ve mideyi yormaması açısından gayet dengeli bir içeriğe sahip. Ve yanına bahçe yeşillikleri salatası nefis bir öğle yemeği ile sofradan kalkmama neden oluyor. Bunun dışında menüden farklı alternatifleri denemek isterseniz; enginar buffalo mozarella salatası, kabak çiçeği risotto, mısırla beslenmiş trüf mantarlı tavuk, ağır ateşte pişirilmiş biberiye aromalı kuzu gerdan diğer önerilerim. Yemeğinizi Türk kahvesi veya bitki çaylarından birini seçerek sonlandırın. Bitki çayınıza rulo bir adet tarçın eklemeyi de unutmayın. Kahve veya çay seçiminiz hazmı kolaylaştıracak, tatlı yemenizi önleyerek öğleden sonra yemek sonrası oluşacak uyuşukluğu da engellemeyi de sağlayacaktır.

 

Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne