GALVIN RISTORANTE

İtalyan lezzetleri ile dikkat çeken Galvin Ristorante, şu sıralar şehrin en çok konuşulan mekanlarından biri.

7 Aralık 2018 Cuma 18:50 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr

ŞEF: Asım Yıldız
Mutfak: İtalyan

Galvin ile ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Galvin, İtalyan mutfağında geçirdiğim onca seneden sonra hayatımın ustalık eseri oldu. Öğrenerek, biriktirerek geldiğim bu noktada Galvin, büyük bir arınmaya giden yolu açan ve kadim zamanları bugüne taşıyan samimi detaylara hayat veren sempatik ve bir o kadar da örnek bir eser.

Menüyü oluştururken nelere özen gösterdiniz?
Önceliğim, İtalyan mutfağına sadık kalarak en özel lezzetlerin derlendiği bir menü olmasıydı. İtalyan mutfağı içerik olarak ülkemizde yetişen birçok ürünü en has, en doğal haliyle kullanabilmemize olanak sağlıyor. Haliyle ben de bu lezzetleri Türkiye coğrafyasıyla harmanlayıp hem Türk damak tadına, hem global misafirlerimizin beklentilerine cevap verecek bir içerik oluşturdum. 

Buraya gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler neler?
İtalyan mutfağının en olmazsa olmazı elbette taze makarnaları… Menüde bulunan tüm makarnalarımızı biz kendi mutfağımızda yapıyoruz. Hamurundan, içindeki dolgusuna, üzerindeki sosuna kadar her şey burada taze olarak hazırlanıyor. Haliyle ilk tavsiyem makarnalarımız. Ama kendi menüyü oluşturan ve uzun yıllar İtalyan mutfağı üzerine çalışmış bir şef olarak tüm menümüzün çok başarılı olduğunu söylemeliyim. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati