FIVE O'CLOCK KITCHEN'DA AKŞAMÜSTÜ

Kavacık’ta kapılarını yeni açan Five O’Clock Kitchen’da, Sinem Ekşioğlu ve Candan Varnalı ile keyifli ve bir hayli lezzetli bir öğleden sonra geçirdik.

16 Şubat 2018 Cuma 17:08 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
FIVE O'CLOCK KITCHEN'DA AKŞAMÜSTÜ

Lara MUTLU / Fotoğraflar Pınar GEDİKÖZER

Five O’Clock markasının kurucusu ve şefi Sinem Ekşioğlu, Kavacık’ta yeni açtığı Five O’Clock Kitchen için Candan Varnalı ile birlikte çalışmış. Ekşioğlu, “Candan Hanım ile yollarımız daha önceleri davet ortamlarında yarattığı şahane ambiyans ve detaylar, hiç bitmesin dediğimiz organizasyonların yerini kalıcı tasarımlara imza atacağı yeni firması Candan Varnalı Consultancy tanışında kesişti” diyor ve ekliyor, “Candan Hanım mekan dekorasyonunun kendine özgü ferah, günün her saatine ve davet şekline uygun olmasına özen gösterdi. Bu süreçte styling kısmına attığı imza bizler için çok kıymetli. Ayrıca mekan harmonisi keyifli çizimleriyle hayata geçiren proje tasarımı da sevgili Nick Spanswick’e ait.”

Kavacık’ta da Five O’Clock Kitchen açmaya nasıl karar verdiniz?

Aslında burada kendimize yepyeni bir üretim tesisi oluşturduk. Kabuğumuza sığamadığımız sekiz  yıllık geçmişimizin ardından, personel sayımızın artışı ve üretim ağımızın genişlemesinden ötürü
şehir merkezine daha yakın bir konumda, 2500 m2’lik alana kurguladığımız bir üretim tesisi yarattık. İnşaat süreci sırasında gözlemlemiş olduğumuz etraf civarlarda, özellikle sabah kahvaltısı ve öğle yemeği eksikliği Five O’Clock Kitchen oluşumunda bizlere ışık tuttu. Daha çok beyaz yakalılara hitap eden, bir o kadar da all day menüsü
ile misafirlerine günün her saati hizmet veren, çay saati, kahvaltı ve öğle yemeğinin yanı sıra akşamları da özel davet mekanı olarak tercih edilebilecek bir konsept oluşturduk.

Buraya gelenler mutlaka neyi tatmalılar?

Buraya gelenler önden rahatlatıcı, farklı sunumu ile öne çıkan Reyhan şerbetimizi mutlaka tatmalılar. Günün yemeklerinden mutlaka denemeliler. Özellikle Bazlama Burger’imizi, Kişnişli Yoğurt Sos ile servis edilen Falafel’imizi ve Turşulu Ilık Humus’umuzu denemelerini tavsiye ediyoruz. Yemeklerinin ardından Tahin Soslu Kemalpaşa Tatlı’mızı mutlaka tatmalılar.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Prens William ve Prenses Charlotte'den EURO 2025 Finalinde Anlamlı Mesaj

Prens William ve Prenses Charlotte'den EURO 2025 Finalinde Anlamlı Mesaj

4 dakika okunma süresi
Zamane It Girl'ü: Devon Lee Carlson

Zamane It Girl'ü: Devon Lee Carlson

6 dakika okunma süresi
Kendi Yolunda, Kendi Stiliyle: İpek Sever

Kendi Yolunda, Kendi Stiliyle: İpek Sever

8 dakika okunma süresi
Hojicha Kahverengisi Moda Sahnesinde!

Hojicha Kahverengisi Moda Sahnesinde!

4 dakika okunma süresi
Karaköy'ün Kalbinde Deneyimsel Bir Evren

Karaköy'ün Kalbinde Deneyimsel Bir Evren

25 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da