FIVE O'CLOCK KITCHEN'DA AKŞAMÜSTÜ

Kavacık’ta kapılarını yeni açan Five O’Clock Kitchen’da, Sinem Ekşioğlu ve Candan Varnalı ile keyifli ve bir hayli lezzetli bir öğleden sonra geçirdik.

16 Şubat 2018 Cuma 17:08 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU / Fotoğraflar Pınar GEDİKÖZER

Five O’Clock markasının kurucusu ve şefi Sinem Ekşioğlu, Kavacık’ta yeni açtığı Five O’Clock Kitchen için Candan Varnalı ile birlikte çalışmış. Ekşioğlu, “Candan Hanım ile yollarımız daha önceleri davet ortamlarında yarattığı şahane ambiyans ve detaylar, hiç bitmesin dediğimiz organizasyonların yerini kalıcı tasarımlara imza atacağı yeni firması Candan Varnalı Consultancy tanışında kesişti” diyor ve ekliyor, “Candan Hanım mekan dekorasyonunun kendine özgü ferah, günün her saatine ve davet şekline uygun olmasına özen gösterdi. Bu süreçte styling kısmına attığı imza bizler için çok kıymetli. Ayrıca mekan harmonisi keyifli çizimleriyle hayata geçiren proje tasarımı da sevgili Nick Spanswick’e ait.”

Kavacık’ta da Five O’Clock Kitchen açmaya nasıl karar verdiniz?

Aslında burada kendimize yepyeni bir üretim tesisi oluşturduk. Kabuğumuza sığamadığımız sekiz  yıllık geçmişimizin ardından, personel sayımızın artışı ve üretim ağımızın genişlemesinden ötürü
şehir merkezine daha yakın bir konumda, 2500 m2’lik alana kurguladığımız bir üretim tesisi yarattık. İnşaat süreci sırasında gözlemlemiş olduğumuz etraf civarlarda, özellikle sabah kahvaltısı ve öğle yemeği eksikliği Five O’Clock Kitchen oluşumunda bizlere ışık tuttu. Daha çok beyaz yakalılara hitap eden, bir o kadar da all day menüsü
ile misafirlerine günün her saati hizmet veren, çay saati, kahvaltı ve öğle yemeğinin yanı sıra akşamları da özel davet mekanı olarak tercih edilebilecek bir konsept oluşturduk.

Buraya gelenler mutlaka neyi tatmalılar?

Buraya gelenler önden rahatlatıcı, farklı sunumu ile öne çıkan Reyhan şerbetimizi mutlaka tatmalılar. Günün yemeklerinden mutlaka denemeliler. Özellikle Bazlama Burger’imizi, Kişnişli Yoğurt Sos ile servis edilen Falafel’imizi ve Turşulu Ilık Humus’umuzu denemelerini tavsiye ediyoruz. Yemeklerinin ardından Tahin Soslu Kemalpaşa Tatlı’mızı mutlaka tatmalılar.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri