DÜNYANIN EN İYİ RESTORANI

Fransa’nın Menton bölgesinde bulunan Mirazur’a gitmeniz için iki sebep var: Biri üç Michelin yıldıza sahip olması, bir diğeri de dünyanın en iyi restoranı seçilmesi.

19 Temmuz 2019 Cuma 14:17 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Elif ÖKSÜZ TAŞKIN – elif.oksuz@alem.com.tr/ Fotoğraflar: Nicolas Lobbestael, MatteoCarassale

Haziran ayında Singapur’da düzenlenen “The World’s 50 Best Restaurants Awards 2019”, şef Mauro Colagreco önderliğindeki Mirazur’u dünyanın en iyi restoranı seçti.



Aralarında dünyanın dört köşesinden yemek yazarları, eleştirmenler, şefler, restoran sahipleri ve endüstrinin uzman isimlerinin yer aldığı yaklaşık bin kişinin oylarıyla birinci seçilen restoran, Fransız Riviera’sının en popüler restoranlarından biri olarak gösteriliyor.



Fransa’nın ilk kez kazandığı birincilik ödülü, aynı zamanda sınır tanımayan eklektik bir şefi de dünyaya tanıtıyor. Çocukluğu Arjantin’de geçen, aynı zamanda mekanın da sahibi olan Colagreco hem buradaki hem de büyüklerinin İtalyan kökenlerinden hafızasına kazınan lezzetleri Côte d’Azur’daki restoranına yansıtmanın gururunu yaşadığını söylüyor.



19 yıldan bu yana özümsediği Fransız yemeklerinin ise Akdeniz mutfağı olarak tanımladığı menüde izleri görülebiliyor.



Fransa-İtalya sınırında yer alan Mirazur, 1930’lu yıllardan kalma bir villa içinde 2006 yılında Mauro Colagreco tarafından açıldı. Orkidelerin ağırlıkta olduğu bir bahçeyle çevrili mekan, Akdeniz’e tepeden bakan konumuyla ve açılışının ilk yılında aldığı Michelin yıldızıyla biliniyor. Mekanın Colagreco’ya 110 yıllık Michelin Rehberi’nde ilk ‘Fransız olmayan’ üç Michelin yıldızlı şef ünvanını getirdiğini de belirtmeliyiz.  

Mutfağa gelirsek; Menton ve Ventimiglia’daki günlük pazarlar, restoranın bahçesindeki meyve ve sebzeler mevsim lezzetlerini ortaya çıkarıyor. Mevsime göre değişen menünün özeti olarak şunu diyebiliriz: deniz, bahçe ve dağlar.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri