BODRUM DÜNYACA ÜNLÜ AVUSTRALYALI ŞEFİ AĞıRLAYACAK CHRISTINE MANFIELD

Bodrum Maçakızı Otel 19-20 Ağustos’ta, Avustralyalı şef Christine Manfield’in çok özel lezzetlerinin sunulacağı bir yemek düzenliyor.

14 Ağustos 2015 Cuma 14:05 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
BODRUM DÜNYACA ÜNLÜ AVUSTRALYALI ŞEFİ AĞıRLAYACAK CHRISTINE MANFIELD

Bodrum Türkbükü ile özdeşleşen otellerden Maçakızı Otel Avustralya’lı şef yemek kitabı yazarı Christine Manfield’i ağırlayacak.19-20 Ağustos tarihlerinde Christine Manfield’in Türk ürünleri ile hazırlayacağı gecede özel yemekler lezzet meraklılarına sunulacak. Daha önce de gurme lezzet geceleri düzenleyerek Michelin yıldızlı şef Antony Genovese’i ağırlayan Maçakızı iki özel geceye daha ev sahipliği yapacak. Türk lezzetlerinin Christine Manfield tarafından özel olarak yorumlanarak sunulacağı gecede Maça Kızı’nın executive şefi Aret Sahakyan da şefle birlikte yemekleri hazırlayacak. Aynı zamanda yemek kitapları ile de büyük ilgi gören Avustralyalı şefin yeni yemek kitabı New Dessert Divas by Christine Manfield’in satışı gerçekleşecek ve arzu edenler için şef kitabını imzalayacak.

30’lu yaşların ortalarında profesyonel olarak yemek pişirmeye başlayıp Avustralya’nın en iyi aşçılarından biri olan Christine Manfield, ilkokul öğretmenliğini bırakıp aşçı olmaya karar veren bir şef. Manfield uzun süre mutfaklarda çalışıp tecrübe edindikten sonra Sydney’deki Paramount isimli restoranında oluşturduğu mükemmeliyetçi ve sofistike çizgisiyle dikkatleri üzerine çekmiş ve o günlerden bugüne birçok yemek kitabı yazarak, geniş bir takipçi kitlesi edinmiş. Christine Manfield’ın en sevilen kitabı “‘Tasting India” (Hindistan’ı Tatmak) Hint kültürünü inceleme tarzı ve resimleriyle gastronomi dünyasında hatırı sayılır bir yere sahip. Ünlü Avustralyalı şef, “Fire” (Ateş) adlı kitabında ise Meksika’dan Endonezya’ya, Halep’ten Japonya’ya birçok ülkeye yaptığı gezileri derleyip bir yemek rehberi hazırlamanın yanı sıra, gezdiği her yerdeki malzemeleri kendine göre yorumlayıp yepyeni yemek ve tariflerini bir araya getiriyor. Kitaplarında Türkiye’ye de bir kaç sayfa ayıran Manfield, malzeme listelerinin çok uzun olması ve tariflerin aşırı ayrıntılı olmasıyla tanınıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Quietcation: Sessizliğin Tatille Buluştuğu Yeni Trend
Quietcation: Sessizliğin Tatille Buluştuğu Yeni Trend

Quietcation: Sessizliğin Tatille Buluştuğu Yeni Trend

13 dakika okunma süresi
Çocuklu Aileler İçin Yazın En Keyifli Otelleri

Çocuklu Aileler İçin Yazın En Keyifli Otelleri

23 dakika okunma süresi
Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: OYE

Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: OYE

11 dakika okunma süresi
Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: Moeva

Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: Moeva

11 dakika okunma süresi
Tony Ödülleri 2025: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

Tony Ödülleri 2025: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı