SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Sanatın ruha iyi geldiği, geleceğe umutla baktırdığı bir gerçek. Dünya çapındaki ünlü sanat galerilerinin içinde yer alan restoranların da bir anlamda görevi aynı: Sunduğu lezzetlerle bambaşka bir bakış açısı kazandırıp, “sanatın içinde yer almak” tanımını yüceltmek.

ABONE OL
22 Aralık 2017 Cuma 15:30 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Elif ÖKSÜZ – elif.oksuz@alem.com.tr

Le Café Mollien

Musée du Louvre

Mona Lisa’dan ve 19. yüzyılın Fransız ressamlarının sanat eserlerinin yer aldığı kırmızı odalardan birkaç adım uzaklıkta, Le Café Mollien’e devasa Mollien merdivenleriyle ulaşılıyor. Tablolar ve sütunlarla donatılmış kafe, tıpkı Louvre Müzesi’nin içinde yer alan Richelieu café gibi çok geniş bir terasa açılıyor. Terastan görülebilecek La Cour Napoléon ve Carrousel Bahçesi manzarası ise görülmeye değer. Mimar Hector Lefuel tarafından yapılan kafe, sandviçlerinin yanında kruvasanları, meyve salatası, elmalı ve çikolatalı pastası ile de çok popüler. Mekanın vejeteryanlar için de ayrı bir menüsü mevcut. Kafe, Louvre Müzesi’nin tek kapalı olduğu gün yani salı günleri kapalı.

Acropolıs Museum
Café & Restaurant

Acropolıs Museum

Atina’da tam da Akropolis’e bakan bir konumda bulunan Acropolis Museum, içinde aynı isimli cafe restoranla dönemsel olarak güncellenen geleneksel yemekler sunuyor. Genelde hızlı bir yemek yemek için ideal olan mekan, sadece Cuma geceleri gece 12’ye kadar hizmet veriyor. Cuma geceleri restoran için ayrıca önemli çünkü misafirler tarihi Akropolis manzarasına karşı canlı caz da dinleyebiliyor. Cuma geceleri için ayrıca rezervasyon yapmak gerekirken, diğer günlerde bu şart değil. Öğlen 12’ye kadar sunulan geleneksel Yunan kahvaltısı da cafe restoranın favorilerinden.

Level 9

Tate Modern

Level 9, Londra’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olarak gösterilen Tate Modern’ın Herzog ve de Meuron’s Switch House uzantısının dokuzuncu katında yer alıyor. St. Paul Kilisesi’ne, Millenium Köprüsü’ne ve tabii ki Tate Modern’ın kendisine tepeden bakan bir manzarayla, Level 9 turistlerin olduğu kadar İngiliz’lerin de ilgisini çekiyor. Aralarında kadehi 470 sterlin olan Portekiz roze şarap da yer alan şarap menüsü, Tate Modern Catering’in Ceo’su Hamish Anderson tarafından oluşturulmuş. Yemekler, bir cafede rastlayacaklarınızdan ziyade şık bir restoranın menüsüne yakışır nitelikte. Level 9’da, yemeğin tabaktaki sunumunun özenle hazırlanması kadar, garsonların masaya gelen yemekleri aynı anda servis etmesi kadar her ince detay düşünülmüş.

MarIsol

Museum Of Contemporary Art ChIcago

Geçtiğimiz Eylül ayında Museum Of Contemporary Art Chicago içinde açılan ve şef Jason Hammel tarafından yönetiliyor. Hammel, menüdeki ilhamını 60’lı yıllarda arkadaşı Andy Warhol’la birlikte New York sanat sahnesinin merkezinde yer alan yarı Fransız yarı Venezuela’lı sanatçı Marisol’dan alıyor. Sebzeler, el yapımı makarnalar, et ve deniz ürünlerinin menüdeki yeri mevsimsel olarak değişiyor. 125 kişilik restoranda ayrıca bir özel oda bulunuyor. Sadece pazartesi günleri kapalı olan restorandaki kokteyller ise isimlerini Marisol’un eserlerinden alıyor. Müzenin içinde yer alan Street ise, yemek için fazla zaman ayırmak istemeyenler için ayak üstü lezzetler sunuyor.

RIJKS

RIjksmuseum

RIJKS, Amsterdam’da bulunan ve yılda iki buçuk milyon kişinin ziyaret ettiği Rijksmuseum’ın içinde yer alıyor. Tıpkı müzenin küratörleri gibi restoranın şefi de dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Rembrandt, Vermeer ve Hals gibi Hollanda’nın tarihine mal olmuş ressamlara ev sahipliği yapan müzenin restoranı da aynı anlayışa sahip; Hollanda mutfağının en önemli lezzetlerini öne çıkarıyor. İskandinav dekorasyona sahip RIJKS ayrı bir binada yer aldığından, müze kapandığında da hizmet vermeye devam ediyor.

Nerua

GuggenheIm Museum BIlbao

Dan Brown’ın son romanı “Başlangıç”a da konu olan Bilbao’daki Guggenheim Müzesi, her yıl değişen menüsü bir yıl önce hazırlanan restoran Nerua’ya ev sahipliği yapıyor. Guggenheim Müzesi’nin mimarisinden kopmayan Nerua’da menü, genç şeflerin elinden çıkıyor. Restorandaki sandalyeler dahi, müzenin de ödüllü mimarı Frank Gehry’nin tasarımı. Michelin yıldızlı şef Josean Alija, Akdeniz mutfağının yanına zaman zaman farklı tatlar eklemekten hoşlanıyor. En fazla üç parçadan oluşan yemeklere, İspanyol şarapları eşlik ediyor. Restorandaki zeytinyağlarının bin yıllık zeytin ağaçlarından çıkarıldığını da belirtmeden geçmeyelim!

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Mekan Önerisi: Canella Bakery

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild