SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Sanatın ruha iyi geldiği, geleceğe umutla baktırdığı bir gerçek. Dünya çapındaki ünlü sanat galerilerinin içinde yer alan restoranların da bir anlamda görevi aynı: Sunduğu lezzetlerle bambaşka bir bakış açısı kazandırıp, “sanatın içinde yer almak” tanımını yüceltmek.

ABONE OL
22 Aralık 2017 Cuma 15:30 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi
SANATIN İÇİNDE YEMEK DENEYİMİ

Elif ÖKSÜZ – [email protected]

Le Café Mollien

Musée du Louvre

Mona Lisa’dan ve 19. yüzyılın Fransız ressamlarının sanat eserlerinin yer aldığı kırmızı odalardan birkaç adım uzaklıkta, Le Café Mollien’e devasa Mollien merdivenleriyle ulaşılıyor. Tablolar ve sütunlarla donatılmış kafe, tıpkı Louvre Müzesi’nin içinde yer alan Richelieu café gibi çok geniş bir terasa açılıyor. Terastan görülebilecek La Cour Napoléon ve Carrousel Bahçesi manzarası ise görülmeye değer. Mimar Hector Lefuel tarafından yapılan kafe, sandviçlerinin yanında kruvasanları, meyve salatası, elmalı ve çikolatalı pastası ile de çok popüler. Mekanın vejeteryanlar için de ayrı bir menüsü mevcut. Kafe, Louvre Müzesi’nin tek kapalı olduğu gün yani salı günleri kapalı.

Acropolıs Museum
Café & Restaurant

Acropolıs Museum

Atina’da tam da Akropolis’e bakan bir konumda bulunan Acropolis Museum, içinde aynı isimli cafe restoranla dönemsel olarak güncellenen geleneksel yemekler sunuyor. Genelde hızlı bir yemek yemek için ideal olan mekan, sadece Cuma geceleri gece 12’ye kadar hizmet veriyor. Cuma geceleri restoran için ayrıca önemli çünkü misafirler tarihi Akropolis manzarasına karşı canlı caz da dinleyebiliyor. Cuma geceleri için ayrıca rezervasyon yapmak gerekirken, diğer günlerde bu şart değil. Öğlen 12’ye kadar sunulan geleneksel Yunan kahvaltısı da cafe restoranın favorilerinden.

Level 9

Tate Modern

Level 9, Londra’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olarak gösterilen Tate Modern’ın Herzog ve de Meuron’s Switch House uzantısının dokuzuncu katında yer alıyor. St. Paul Kilisesi’ne, Millenium Köprüsü’ne ve tabii ki Tate Modern’ın kendisine tepeden bakan bir manzarayla, Level 9 turistlerin olduğu kadar İngiliz’lerin de ilgisini çekiyor. Aralarında kadehi 470 sterlin olan Portekiz roze şarap da yer alan şarap menüsü, Tate Modern Catering’in Ceo’su Hamish Anderson tarafından oluşturulmuş. Yemekler, bir cafede rastlayacaklarınızdan ziyade şık bir restoranın menüsüne yakışır nitelikte. Level 9’da, yemeğin tabaktaki sunumunun özenle hazırlanması kadar, garsonların masaya gelen yemekleri aynı anda servis etmesi kadar her ince detay düşünülmüş.

MarIsol

Museum Of Contemporary Art ChIcago

Geçtiğimiz Eylül ayında Museum Of Contemporary Art Chicago içinde açılan ve şef Jason Hammel tarafından yönetiliyor. Hammel, menüdeki ilhamını 60’lı yıllarda arkadaşı Andy Warhol’la birlikte New York sanat sahnesinin merkezinde yer alan yarı Fransız yarı Venezuela’lı sanatçı Marisol’dan alıyor. Sebzeler, el yapımı makarnalar, et ve deniz ürünlerinin menüdeki yeri mevsimsel olarak değişiyor. 125 kişilik restoranda ayrıca bir özel oda bulunuyor. Sadece pazartesi günleri kapalı olan restorandaki kokteyller ise isimlerini Marisol’un eserlerinden alıyor. Müzenin içinde yer alan Street ise, yemek için fazla zaman ayırmak istemeyenler için ayak üstü lezzetler sunuyor.

RIJKS

RIjksmuseum

RIJKS, Amsterdam’da bulunan ve yılda iki buçuk milyon kişinin ziyaret ettiği Rijksmuseum’ın içinde yer alıyor. Tıpkı müzenin küratörleri gibi restoranın şefi de dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Rembrandt, Vermeer ve Hals gibi Hollanda’nın tarihine mal olmuş ressamlara ev sahipliği yapan müzenin restoranı da aynı anlayışa sahip; Hollanda mutfağının en önemli lezzetlerini öne çıkarıyor. İskandinav dekorasyona sahip RIJKS ayrı bir binada yer aldığından, müze kapandığında da hizmet vermeye devam ediyor.

Nerua

GuggenheIm Museum BIlbao

Dan Brown’ın son romanı “Başlangıç”a da konu olan Bilbao’daki Guggenheim Müzesi, her yıl değişen menüsü bir yıl önce hazırlanan restoran Nerua’ya ev sahipliği yapıyor. Guggenheim Müzesi’nin mimarisinden kopmayan Nerua’da menü, genç şeflerin elinden çıkıyor. Restorandaki sandalyeler dahi, müzenin de ödüllü mimarı Frank Gehry’nin tasarımı. Michelin yıldızlı şef Josean Alija, Akdeniz mutfağının yanına zaman zaman farklı tatlar eklemekten hoşlanıyor. En fazla üç parçadan oluşan yemeklere, İspanyol şarapları eşlik ediyor. Restorandaki zeytinyağlarının bin yıllık zeytin ağaçlarından çıkarıldığını da belirtmeden geçmeyelim!

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

1 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri