LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Lucca, Bebek’in ikonik mekanı. Aksini kim iddia edebilir ki? Bu popüler mekanın başarılı şefi Pelin Çakar ile mekanın yeni menüsü üzerine sohbet ettik.

ABONE OL
24 Ekim 2018 Çarşamba 15:39 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Sağlıklı beslenme trendi dünyayı kasıp kavuruyor. Bir de bir bowl çılgınlığı var her yerde. Sizde durumlar nasıl?
Dünyada genel olarak vegana karşı bir eğilim var. Çiğ beslenme akımından ben de etkileniyorum. Çiğ olanı nasıl pişmiş gibi lezzetlendirebiliriz bunun üzerine eğiliyoruz. Bowl’lar Lucca’nın vazgeçilmezi. O kadar çok çeşit var ki... Sağlıklıyız ama lezzetliyiz.


Lucca’da iki kesim var aslında. İki farklı kitle daha doğrusu. Biri gündüzleri sağlıklı beslenenler, diğeri akşamları daha kalorili yemeklerle beslenenler... Sizce?
Kesinlikle. Her kesime, her saate ve her kitle hitap ediyoruz. Akşamları için bu arada özellikle taco’lar çok lezzetli. Üstelik bu sezon inanılmaz çok çeşit yaptık.

Peki, bu kadar çok yemeğin içinde siz en çok ne yiyorsunuz?
Ben ev yemeği ya da esnaf yemeği tercih ederim. Mesela bizim evde suluköfte, ıspanak tarzı yemekler pişer. Burada da her gün personel yemeğinin ne olduğunu sorarım. Bana daha sıcak gelir. 

Hangi dünya mutfağı favoriniz?
Akdeniz. Özellikle İtalyan mutfağını seviyorum. Çok Asya’cı değilim mesela.

İstanbul’da en çok hangi mekanlara gidersiniz?
Da Mario, Kıyı Balık, Arnavutköy Balıkçısı ve Antochia Consept.

Her gün yeseniz bıkmayacağınız yemek nedir?
Çorba. Her gün çorba içsem bıkmam.

Yeni menüler hazırlarken neler size ilham veriyor?
Dünya trendleri, seyahatlerim ve sosyal medya. Daha doğrusu sosyal medyada sevdiğim şeflerin hesaplarını takip etmeyi seviyorum. Ve hesaplar arasında kayboluyorum.

Takip etmeyi en sevdiğiniz hesap hangisi?
@ alain_passard ve @alicelouisewaters.

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
LUCCA'NIN ŞEFİ PELİN ÇAKAR İLE YEMEK ÜZERİNE

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi