KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Rumelihisarı’nda adıyla dikkat çeken Kiss The Frog, içeri girip masaya oturunca menüsüyle de iştah kabartıyor. Mekanı yakın markaja aldık.

ABONE OL
15 Kasım 2018 Perşembe 17:10 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar: Ertan Demirbilek - ertan.demirbilek@alem.com.tr

Gül Etker, Şehnaz Vardar ve Saadet Erdoğan... Enerji dolu bu üç kadın Rumelihisarı’ndaki Kiss The Frog’un ortakları. Mekan 2015’in Haziran ayında açılmış. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise yenilenmiş. Hatta yanında bir de Köprüaltı isminde bir modern meyhane açmışlar. Kiss The Frog’u mutfağına girip yakından inceledik.

Mekan ismini nereden alıyor?
Gül Etker: Mekanın masalsı, çok eğlenceli, biraz sıra dışı olmasını hayal etmiştim zaten ilk başta. Dolayısı ile bir masala gönderme yapmak istedim. Kurbağayı öpüp prense dönüştürmek fikri de çok hoşuma gitti; umut dolu hisler iyidir her zaman. Çok mutluyum, istediğim etkiyi de gördüm. Hatta misafirlerimizin hediye ettiği kurbağalar zengin bir koleksiyon olma yolunda.

Nasıl bir mutfağa sahipsiniz?
Şehnaz Vardar: Mutfağımızın ana fikri, deniz ürünleri kullanarak güzel ve iştahlı yemekler sunmak. Taze ve mevsimler ürünler kullanarak, alışık olduğumuz lezzetlerden çok uzaklaşmadan yaratıcı, eğlenceli, yüzünüzü güldürecek lezzetler yaratma peşindeyiz.

Favori lezzetleriniz hangileri, hangi yemekler öne çıkıyor?
Saadet Erdoğan: Mürekkepli hamur tabanlı pizza çeşitlerimiz çok beğeniliyor. Tamamen kendi yaratıcılığımızı yansıtan sushi çeşitlerimiz çok özel. Hemen hemen her masada yer alan dört çeşit midye tenceremiz vazgeçilmez.

Yemekleri kim hazırlıyor?
Gül Etker: Menüleri, 15 senedir benimle beraber çok değişik menüler yapmama fırsat veren Şef Yusuf Şahin ile beraber hazırlıyoruz. Artık birbirini çok iyi anlayan bir ekip olduk. Yusuf’un tabiri ile ben ortayı yapıyorum, o da golü atıyor.

Burayla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Gül Etker: Klasik, herkesin birbirini taklit ettiği bir sistemin içine düşmememi sağlaması. Ortaklarımla beraber, hayal ettiklerimizi hiç taviz vermeden uygulayabildiğimiz, gelen misafirlerin tepkilerinden de bunun anlaşıldığını ve takdir edildiğini hissediyor olmamız işin en keyifli kısmı.

EN ÇOK OKUNANLAR

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Mekan Önerisi: Canella Bakery
KISS THE FROG'U YAKIN MARKAJA ALDIK

Mekan Önerisi: Canella Bakery