İTALYA'NIN ÜNLÜ ŞEFLERİ İSTANBUL'DAYDI

İtalya’nın en ünlü pizza şefi Antonio Pappalardo ve Fabio Brambilla çok özel inovatif pizzaları hazırlamak üzere bir araya geldiler. Bu lezzete dayanan buluşmada biz de yanlarındaydık.

ABONE OL
15 Ocak 2018 Pazartesi 10:42 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
İTALYA'NIN ÜNLÜ ŞEFLERİ İSTANBUL'DAYDI

Petek KIRBOĞA - [email protected] / Fotoğraf: Ertan DEMİRBİLEK

Mezzaluna yeni bir menü hazırlamak üzere İtalya’nın en ünlü pizza şefi Antonio Pappalardo’yu konuk etti. Arkadaşı Mezzaluna’nın Executive Şefi Fabio Brambilla ile keyifli bir çalışma gerçekleştiren ünlü şef pizza yapımında malzemenin çok önemli olduğunu söylüyor.  Onun evde yapacağı bir pizzanın   malzemeleri arasında bresaola, burrata ve bir tutam roka bulunuyor.

Antonıo Pappalardo

Şef olmaya nasıl karar verdiniz?

Mutfak tutkusu bana ailemden geçti. Ailemin bir restoranı olduğu için mutfakla hep içli dışlı oldum. Garda gölü yakınlarında bulunan aile restoranımızı devraldıktan sonra aşçılık okuluna da giderek yemek yapma sanatının detaylarını öğrendim.

Kariyerinize nerede başladınız?

Garda Gölü’ne yakın olan ve aileden devraldığım restoranda yerel fırın lezzetlerini ve pizza pişirmeyi öğrendim. Bu deneyimlerim sonrasında geleceğime pizzacılık ile devam etmeye karar verdim ve kendi felsefemi geliştirdim.

İyi bir pizza yapmanın sırrı nedir?

Her türlü detay oldukça önemli… Malzeme seçiminden pişirmeye kadar her aşama, mükemmel pizzaya ulaşmanın olmazsa olmazlardandır. Doğru unu seçmek ve hamuru doğru mayalamak; pizza yapmanın en hassas noktaları. Bunun dışında pizzaya asıl lezzet katan şey bence hazırlarken ona kattığınız ruhtur.

İstanbul’u ziyaret sebebiniz nedir?

Benimle aynı tutkuyu paylaşan Mezzaluna’nın Executive Şefi; arkadaşım Fabio Brambilla ile birlikte Mezzaluna’nın pizzalarına yeni bir dinamik getirmek üzerine çalıştık. İş birliğimiz ile geleneksel pizzaları yenilikçi bir yaklaşımla yeniden yorumladık.

En sevdiğiniz pizza türü hangisidir?

‘Burrata peyniri’ ve ‘parma jambonu” ile hazırlanan pizza en sevdiğim diyebilirim.

İtalyanlar için pizzanın tanımı nedir?

Pizza, sadeliği ile İtalya’nın en zengin hazinelerinden biridir.

Fabıo Brambılla

(Mezzaluna Executive Şefi)

Kendi pizzanıza koymayı denediğiniz en tuhaf malzeme nedir?

Hiçbir zaman malzeme seçimimi abartacak kadar kahraman olmadım ama karamelize ananas ve füme domuz eti tuhaf sayılırsa, onları söyleyebilirim.

Evde geçireceğiniz bir gece için tercih ettiğiniz pizza malzemeleri nelerdir?

‘Bresaola’, ‘burrata’ ve bir tutam roka kullanmayı tercih ederim.

Sizce, neden İtalyan şefler dünya çapında bu kadar popülerler?

İtalyan mutfağı kullanıldığı malzemeleri, sadeliği ve kendine has lezzetleri nedeni ile en sevilen mutfaklardan biri.

Kitabınız Party Food’da hangi konulara değiniyorsunuz?

Küçük bir seramik tabak ya da kasede servis edilen aperatif her yiyeceği bu kitabın içinde bulabilirsiniz.
Kokteyllere eşlik edecek yemekler, doğum günleri veya yıldönümleri gibi özel günlere yönelik atıştırmalıklara yer verdim.

Şef Antonio Pappalardo ile İstanbul’da ne yapıyorsunuz?

Mezzaluna için hazırladığımız dinamik pizzaların özünde, özel taş değirmenle öğütülmüş un ve uzun bir mayalanma sürecinden geçen ekşi hamur yatıyor.
Harika bir pizza şefi olan Antonio ile yaptığımız iş birliğinde yeniliği ve geleneği bir araya getirdiğimizi söyleyebiliriz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Ankara'daki Sanat Galerilerinde Neler Oluyor?
Ankara'daki Sanat Galerilerinde Neler Oluyor?

Ankara'daki Sanat Galerilerinde Neler Oluyor?

4 dakika okunma süresi
Sonbahar/Kış 2020 Makyaj Trendleri
Sonbahar/Kış 2020 Makyaj Trendleri

Sonbahar/Kış 2020 Makyaj Trendleri

1 dakika okunma süresi
Yazdan Kalan Kilolar ile 10 Adımda Vedalaşın
Yazdan Kalan Kilolar ile 10 Adımda Vedalaşın

Yazdan Kalan Kilolar ile 10 Adımda Vedalaşın

2 dakika okunma süresi
10 Eylül - 15 Kasım: Mars Retrosu Nedir?
10 Eylül - 15 Kasım: Mars Retrosu Nedir?

10 Eylül - 15 Kasım: Mars Retrosu Nedir?

5 dakika okunma süresi
beIN CONNECT'te Sonbahar Dizileri
beIN CONNECT'te Sonbahar Dizileri

beIN CONNECT'te Sonbahar Dizileri

8 dakika okunma süresi
Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Önemli Tavsiyeler
Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Önemli Tavsiyeler

Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Önemli Tavsiyeler

4 dakika okunma süresi
Evinizin Dekorasyonunu Değiştirecek Pratik Öneriler
Evinizin Dekorasyonunu Değiştirecek Pratik Öneriler

Evinizin Dekorasyonunu Değiştirecek Pratik Öneriler

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH
GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

Mekan Önerisi: Sky Karaköy
Mekan Önerisi: Sky Karaköy

Mekan Önerisi: Sky Karaköy

BAYRAM TATLISI: KAYISILI FIRIN MUHALLEBİ
BAYRAM TATLISI: KAYISILI FIRIN MUHALLEBİ

BAYRAM TATLISI: KAYISILI FIRIN MUHALLEBİ

Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran
Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran

Adalar Manzarasına Nazır: Adalar Roof Restoran

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

SINIRSIZ LEZZET DENEYİMİ: SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL
SINIRSIZ LEZZET DENEYİMİ: SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL

SINIRSIZ LEZZET DENEYİMİ: SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL

Alaçatı'nın En İyisi: Agrumi Gastropub & Hotel
Alaçatı'nın En İyisi: Agrumi Gastropub & Hotel

Alaçatı'nın En İyisi: Agrumi Gastropub & Hotel

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları
İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

İstanbul'un En Sağlıklı Mekanları

Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina
Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina

Organik Bir Deneyim: Avocado Queen by Novikov Yalıkavak Marina

ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI
ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI

ÜNLÜ ŞEFLERDEN YAZ TATLILARI

Bahçe Keyfi: Kozmonot Bomonti
Bahçe Keyfi: Kozmonot Bomonti

Bahçe Keyfi: Kozmonot Bomonti

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET
HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET