HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Pazar günü İstanbul’un en özel yerlerinden eskiden Galatasaray adası olarak bilinen Suada’daydım. Suada’yı tercih etmemin birkaç nedeni bulunuyor. İlk olarak havuz deyince aklınıza gelen klorlu su yerine arıtılmış deniz suyunu kullanıyor olmaları hijyen açısından çok önemli önceliğim. İkinci neden ise Boğaz manzarasına hakimsiniz.

ABONE OL
17 Eylül 2015 Perşembe 14:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Açık ve temiz bir hava, mis gibi güneş tamamen duygularınızın olumlu yönde değişmesine olanak sağlıyor. Bu durum sizi İstanbul’un merkezinde dingin bir tatil havasındaymışsınız hissiyle Suada’da içine çekiyor. Üçüncü nedenim ise Suda Kebap. Kaliteli yemek yiyebileceğiniz İstanbul’un en iyi kebapçısının burada olması. Bu nedenle sizlere Suda Kebap’tan öneriler geçeceğim bu hafta. Suda Kebap Boğaz manzaralı, öğle ve akşam yemekleri servisi veren, 300 kişilik kapasitesiyle muazzam bir mekan. Yıllardır Reina restoranın emektarı olan ve bu yaz sezonunda Suda Kebab’ın Restoran Müdürü olarak Sezai Oğur Bey’in de burada olması büyük bir ayrıcalık. Müşteri dilinden iyi anlayan, kaliteli hizmeti ayırım yapmadan tüm gelen misafirlerine ekibi ile beraber özverili bir şekilde sunan, sunduğu yemeklerdeki her bir malzemeyi özenle seçip gerektiğinde oluştuğu topraklardan İstanbul’un göbeğinde size servis edebilen özel insan. Yoğun temposu arasında bile o güzel ilgisi hiç bitmiyor. Ben kırmızı et yemem biliyorsunuz.

 

Ama kebapçı kültürüne de sahibim. İskenderunlu olmak kebap anlamında büyük bir öz kültüre sahip olmak demektir. Suda Kebap’ta tavuk göğüs şiş yesem de size önerim en fazla satan yemekleri olan fıstıklı kebap ve baskılı Adana kebap olacak. Yağsız et yemek isteyenler için de kuzu şişi buradan daha lezzetli yiyebileceğiniz bir yer yok diyebilirim. Ama önden soğuk ve sıcak mezelerden ortaya söyleyin. Fava, taze zahterli zeytin salatası, mutabbal, süzme yoğurt ve zeytinyağlı enginar tabakları yemeye başlamadan midenizi sağlıklı besinlerle doldurmanızı sağlayacak. Ardından tavuk veya kebap çeşitlerinden birini ana yemek olarak söyleyin. Seçtiğiniz etin yanında közde domates, patlıcan, biber ve kırmızı biber bolca koyun. Ortaya roka domates ve tablacı salatasından da sipariş verdiğinizde doymamanız için hiçbir neden yok. Gün batımında Boğaz’da nefis bir kebapçıda vakit geçirmenin zevkini çıkarmanız yeterli. Tatlı çoğu restoranda tercih etmesem de Sezai Bey’i kırmamak için mutlaka katmerden ufak miktar mideye atarım. Keşfetmeyen varsa Suda Kebap ilk adresiniz olsun isterim.      

 

Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri