HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Pazar günü İstanbul’un en özel yerlerinden eskiden Galatasaray adası olarak bilinen Suada’daydım. Suada’yı tercih etmemin birkaç nedeni bulunuyor. İlk olarak havuz deyince aklınıza gelen klorlu su yerine arıtılmış deniz suyunu kullanıyor olmaları hijyen açısından çok önemli önceliğim. İkinci neden ise Boğaz manzarasına hakimsiniz.

ABONE OL
17 Eylül 2015 Perşembe 14:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Açık ve temiz bir hava, mis gibi güneş tamamen duygularınızın olumlu yönde değişmesine olanak sağlıyor. Bu durum sizi İstanbul’un merkezinde dingin bir tatil havasındaymışsınız hissiyle Suada’da içine çekiyor. Üçüncü nedenim ise Suda Kebap. Kaliteli yemek yiyebileceğiniz İstanbul’un en iyi kebapçısının burada olması. Bu nedenle sizlere Suda Kebap’tan öneriler geçeceğim bu hafta. Suda Kebap Boğaz manzaralı, öğle ve akşam yemekleri servisi veren, 300 kişilik kapasitesiyle muazzam bir mekan. Yıllardır Reina restoranın emektarı olan ve bu yaz sezonunda Suda Kebab’ın Restoran Müdürü olarak Sezai Oğur Bey’in de burada olması büyük bir ayrıcalık. Müşteri dilinden iyi anlayan, kaliteli hizmeti ayırım yapmadan tüm gelen misafirlerine ekibi ile beraber özverili bir şekilde sunan, sunduğu yemeklerdeki her bir malzemeyi özenle seçip gerektiğinde oluştuğu topraklardan İstanbul’un göbeğinde size servis edebilen özel insan. Yoğun temposu arasında bile o güzel ilgisi hiç bitmiyor. Ben kırmızı et yemem biliyorsunuz.

 

Ama kebapçı kültürüne de sahibim. İskenderunlu olmak kebap anlamında büyük bir öz kültüre sahip olmak demektir. Suda Kebap’ta tavuk göğüs şiş yesem de size önerim en fazla satan yemekleri olan fıstıklı kebap ve baskılı Adana kebap olacak. Yağsız et yemek isteyenler için de kuzu şişi buradan daha lezzetli yiyebileceğiniz bir yer yok diyebilirim. Ama önden soğuk ve sıcak mezelerden ortaya söyleyin. Fava, taze zahterli zeytin salatası, mutabbal, süzme yoğurt ve zeytinyağlı enginar tabakları yemeye başlamadan midenizi sağlıklı besinlerle doldurmanızı sağlayacak. Ardından tavuk veya kebap çeşitlerinden birini ana yemek olarak söyleyin. Seçtiğiniz etin yanında közde domates, patlıcan, biber ve kırmızı biber bolca koyun. Ortaya roka domates ve tablacı salatasından da sipariş verdiğinizde doymamanız için hiçbir neden yok. Gün batımında Boğaz’da nefis bir kebapçıda vakit geçirmenin zevkini çıkarmanız yeterli. Tatlı çoğu restoranda tercih etmesem de Sezai Bey’i kırmamak için mutlaka katmerden ufak miktar mideye atarım. Keşfetmeyen varsa Suda Kebap ilk adresiniz olsun isterim.      

 

Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery
HAFTANIN RESTORANINDAN SAĞLIKLI SEÇİMLER

Mekan Önerisi: Canella Bakery